Outlenderzg kratko si na forumu, pa ti nije jasan moj stav. Davno sam rekao da idem protiv Vas svih forumaša. Ne valja kad svi jednako razmišljamo i "sve" znamo. Uopće mi nije bitno da sam u pravu nego samo da se busam i da učim. Ljudi se teško otvaraju, lakše se otvore kad ih isprovociraš. Važna je debata, razgovor, iskustvo, noviteti. To dali sam ja dijelom ili totalno u pravu apsolutno me ne zanima. Bilo je okršaja s moje strane sa stočarima i sa ratarima. Važna je debata, nemamo stručni kolegij pa onda možemo iznositi iskustvo, zapažanje, pokuse, analize i dr.
Taj beton nije problem jer na mjestu gdje je folija je rahla zemlja.
Visina gredice uvjetuje minimalni prostor dobrog vodozračnog režima.
Voda ne curi mimo folije, a trebala bi.
Još neki detalji, listovi rasade su uistinu veliki, kontam da je imala veći životni prostor(čaša-veći kontenjer) u tom prostoru su nastali problemi!
Kontam da je previše over boost biljke, previcure jača korijen, apsolutno ne potrebno u malom prostoru, dva puta ga je boosto, drin, ćemu drin? Opet ju je boosto i napravio lakomom i onda ga je iznenadila temperatura i zasušio je rasad u boostanju. E to tako neće ići bez posljedica.
Dalje, ako paprika živi na hidroponu 17 puta na dan se hrani i zalijeva!!
Korijen je suh, čim se negdje vidi smeđa boja tu paprika toga kalibra propada.
Paprika je čudo od biljke, UVIJEK čuva srce, odbacit će listove, odbacit će plod, skupit će listove, sakrit će srce od sunca, sve će napraviti samo da se sačuva!
Seva bi trebao dobro pratiti novo nastalu situaciju, prestati je šokirati i bar nabaviti onaj jeftini plastični mjerač vlage, osvjetljenja i ph.
Pazite se ovog vremena, jako je podlo, krene kao oblačan dan misliš slabije ću zaliti kad za tren temperaura 30 stupnjeva!!!
Taj beton nije problem jer na mjestu gdje je folija je rahla zemlja.
Visina gredice uvjetuje minimalni prostor dobrog vodozračnog režima.
Voda ne curi mimo folije, a trebala bi.
Još neki detalji, listovi rasade su uistinu veliki, kontam da je imala veći životni prostor(čaša-veći kontenjer) u tom prostoru su nastali problemi!
Kontam da je previše over boost biljke, previcure jača korijen, apsolutno ne potrebno u malom prostoru, dva puta ga je boosto, drin, ćemu drin? Opet ju je boosto i napravio lakomom i onda ga je iznenadila temperatura i zasušio je rasad u boostanju. E to tako neće ići bez posljedica.
Dalje, ako paprika živi na hidroponu 17 puta na dan se hrani i zalijeva!!
Korijen je suh, čim se negdje vidi smeđa boja tu paprika toga kalibra propada.
Paprika je čudo od biljke, UVIJEK čuva srce, odbacit će listove, odbacit će plod, skupit će listove, sakrit će srce od sunca, sve će napraviti samo da se sačuva!
Seva bi trebao dobro pratiti novo nastalu situaciju, prestati je šokirati i bar nabaviti onaj jeftini plastični mjerač vlage, osvjetljenja i ph.
Pazite se ovog vremena, jako je podlo, krene kao oblačan dan misliš slabije ću zaliti kad za tren temperaura 30 stupnjeva!!!