Jedno pitanje. Ako naklijavano sjeme paprike 2 dana stavim u čašu i od 16 komada, 8 potone, 8 pluta, nakon cijele noći u čaši 3 još potonu a pet pluta. Što to znači? Paprika je Podravka pakirao Institut za sjemenartsvo. Hvala
A joj. Pa kad sam stavio na vodu u posudu više od pola ih je plutalo!!! Tek nakon 2 dana naklijavanja u mini komori pola ih je potonulo. Evo naklijavat ću sutra Slavonku pa ću slikati. Poz i hvala!
kod nas u trgovinama paprika 8 kuna kilogram.Genijalno.
Na tržnici je trenutno 40kn/kg "Domaća, iz plastenika" :gitarist:
Evo meni se slomile dvije malene ljute kad sam prenosio čaše u koje su bile posađene i ostalo mi još pet sjemenki pa kažem da pokušam tvoj sistem za provjeravanje klijavosti. Svih pet pluta i da ih je povezati napravile bi splav na kojibi mogao stavit kilogram da ne potone koliko su suhe ali ću ih isto namakati dan dva pa posijati. Ne košta me ništa, a možda što i iznikne :mrgreen:Ja kad vadim sjeme za sadnju obavezno ga perem i to tri puta tako da dobijem pola pola. Ono što ne potoni odmah to se odmah i baca zato što nema ništa ili skoro ništa osim ljuske. Ako tebi sjeme potone za dva dana to nikako nije dobro i čamac potone kad se napuni vodom. Kod mene je 100% klijavost sjemena a dok nisam počeo sam da vadim sjeme bilo je zaista svašta.
Evo meni se slomile dvije malene ljute kad sam prenosio čaše u koje su bile posađene i ostalo mi još pet sjemenki pa kažem da pokušam tvoj sistem za provjeravanje klijavosti. Svih pet pluta i da ih je povezati napravile bi splav na kojibi mogao stavit kilogram da ne potone koliko su suhe ali ću ih isto namakati dan dva pa posijati. Ne košta me ništa, a možda što i iznikne :mrgreen:
kakva je to paprika u 170 rupa?
ak su nepikirane (a čini mi se da jesu) cijena nebi smjela prijeći 50-60 kuna za kontejner...
ako su pikirane onda se prodaju po komadu, al ne u kontejnerima od 170 rupa nego u max 84.
Pikirana je ali u takve kontejnere.Za rogu nije od presudne važnosti da li dođe u berbu koji dan prije ili kasnije.
Imat ču oko 200 kontejnera viška,a kako nisam nikad prodavao tako,zanima me fer cijena da vidim da li se isplati prodati ili nač gdje posaditi.
Od osam paprika koje su mi ove godine nikle tri su bile u sjemenci. Pošto sebi ne mogu priuštiti luksuz da izgubim biljku tek tako uzeo sam urarsko povećalo na oko, dvije kao igla dugačke i oštre pincete i obavio "carski rez"Meni se ove godine prvi put dešava da sjeme proklija i tjera sjemenku u vis, i onda paf dole. I to učestalo kod ovih što su bili na -7. Ovi ostali jako rijetko, ali đaba propalo 10 000 komada za sada, a tko zna koliko će još... Poz