• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
blago kiselo tlo,tako kaze susjed koji ju je radio prije mene. znaci ne treba mi dusik,a ja uvijek bacao na pola jutra 200kg npk i 50urea. tako i za uzgoj kornisona. ove godine cu pola jutra paprike saditi. ajd neka preporuka za papriku okvirno,od osnovne gnojidbe pa do vodotopivih,ako nije problem? roga je paprika,nije hibrid,imat cu navodnjavanje. lani bio luk na toj zemlji.

Pogledaj par desetina stranica nazad tu imaš sve što ti treba od djubriva, vodotopivih djubriva, hemije itd za hektar paprike. Izračunaj količine prema svojoj površini i nema šanse da omanes.
 

hrastovac

Član
Tu od
13 Ožu 2015
Poruka
76
Čitao sam sve,ali reko ajd da pitam,pošto svi radite različito. a i ništa mi još paprika ne klija,prije tjedan dana sam je posijao,zalio i poslagao stiropor jedan na drugi,temperatura u plasteniku je oko 30 stupnjeva. jel to normalno,vidim da nekome klija nakon par dana već zato pitam,iako mi je Cabage napisao da treba i deset dana.
 

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Ako je temperatura 30c onda mora da proklija 4-5 dan.Razmesti kontejnere onako kako treba da stoje ne drži ih jedan na drugom i gledaj da seme ima uvek dovoljno vlage dok ne nikne,ne smeš da dozvolis da seme nabubri i pre puštanja klice ostane bez vlage. Ja sam posejao pre 8 dana i klica je već velika očekujem da će u četvrtak krenuti da nice. I to bez ikakvog grejanja,većina dana je bila kisovita i hladna a noći sa mrazom.
 

blackeye

Član
Tu od
22 Velj 2016
Poruka
80
Ja sam posejao 12. u zemlju, klasicno, i jutros vidim da je pocela da nice. Isto bez grejanja i uz sve probleme sa vremenom (prvih par dana bez imalo sunca). U kontejnere posejano 18. isklijalo i pustilo koren, za 2-3 dana bi trebalo da izadje napolje

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
 

hunter15

Član
Tu od
20 Stu 2013
Poruka
62
U plasteniku johabice malo mi rano za van al sad će i to.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
U plasteniku johabice malo mi rano za van al sad će i to.


Ma da, zato i pitam, zemlja je još prehladna za vani ako i zanemarimo mogućnost meraza.

Moja je počela otvarati cvijetove, mislim da će biti ove godine čak i ranija nego prošle.
Ma vidjeti ćemo kako će ispasti, malo mi je opet mala lisna masa, noći su joj bile hladne., ali ajd, krenula je, dižem je polako......
 

hunter15

Član
Tu od
20 Stu 2013
Poruka
62
60 rupa kontejner, nisam forsirao da baš cvjeta kasno sam sijao nisam se htio peviše ubijati u zimi.Iako ponekad pomislim da sam je mogao još prošli tjedan saditi ipak mislim da ne kasnim nikuda.:icon_anal:
 

samko

Dobro znana faca
Tu od
19 Tra 2012
Poruka
1,413
Ne kasniš nego je sve ranije toplije vrijeme. I ja ću od vikenda. Ja bih na tvome mjestu prestao tako prihranjivati, previše je vegetativna biljka i nježna. Blago žutilo i kompaktnost je najbolje.
 

hrastovac

Član
Tu od
13 Ožu 2015
Poruka
76
ljudi koliko treba paprici da bude za sadnju,da vidim jel ja to dobro radim? kako je krenula moja neće biti dva mjeseca za van? a još planiram sijati ovih dana,oće to stići za 50 dana?
 

hunter15

Član
Tu od
20 Stu 2013
Poruka
62
Dobra je ona nisam nešto baš prihranjivao 2x rootex, 1x 20tica, 2x multi k falilo joj je malo više sunca da vidiš kako mi je krastavac pobjegao za manje od 2 dana
 

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Od 90g semena 11.500 prepikiranih biljaka je extra iskoristenost.
Extra rezultat :)
Kod mene u kontejnerima od 209 rupa svaka je nikla.Čak i gde su slučajno upale po 2 ili 3 semenke i sve su nikle.
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Pitanje. Kaže ovako,sipneš litru vode i uspeš 50g soli,ubaciš sjemena i nakon nekog vremena koja isplivaju ta ne valjaju. Ja probao i ubacim nekih pedesetak sjemenki i 90 posto ispliva,ja posijem sve i sve nikle. U čemu je štos,dali su te imale slabiju klijavost ali ipak nikle ili je nešto drugo u pitanju,jer očito da sve valja a provjera ne valja?
 

laca022

Član
Tu od
5 Ožu 2015
Poruka
418
Ja perem u 5 voda ali bez soli i sve koje ne padnu dole bacam.E sad te što plivaju gore imaju slabiju energiju klijavosti i daju kilave biljke. To je ona situacija kad biljka slabo napreduje bez obzira koliko je mi prehranjivali, zalivali prskali ona ostaje zakrzljala jer seme nije bilo potpuno naliveno.
E sad zbog prisustva soli u vodi semenke lakše plivaju jer da nema soli u vodi mnoge koje su isplivale u vodi bez soli ostale bi na dnu.
I još nešto 50g soli na litar vode je 5% koncentracija skoro duplo više nego morska voda tako da ovaj ogled nije merodavan.
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ma probao sam ja i bez soli. napravio sam test i sa tvojom,pola pliva a pola ne,sad sam ih posebno posijao pa cu vidjeti razliku. cak sam i neke hibride probao pa opet nije sve potonulo,zato pitam jel to pravi test.
 

Najnoviji postovi

Na vrh