Na sarkazam se odgovara sarkazmomE moj laca sarkazam ti je jača strana. A samohvala još jača samo određena vrsta ljudi može reći da nema razlike u prinosu između kaptura i tvoje paprike.
Posle ovog tvog posta nema potrebe više da se raspravljamo ovako može da piše samo netko tko misli da su svi budale a jedino on pametan.
Uživaj u bogatstvu od paprike i punim novčanicima meni a vjerujem i svima drugima dovoljna je naša sića.
Ja na svako pitanje ili na prizivku odgovorim smisleno, decidno i argumentovano. Molio bih i tebe da tako pišeš a ne ko malo dete koje se naljuti i neće više da se igra.
Ja opet po stoti put ponavljam ja pišem o proizvodnji crvene paprike na otvorenom. Tvrdim da je mnogo isplativije saditi moje seme u gustom ili redjem sklopu bez vezivanja od Kaptura. Jer Kaptur svoj potencijal jedino ispoljava u plasteniku kada se pincira i vodi na dve grane.
Molim te napravi mi ti matematiku ako sadim oko 2,5 hektara paprike i treba mi 300.000 sadnica za to mi treba oko 420.000 semenki ako se uzme u obzir klijavost Kaptura. Znači meni samo za seme Kaptura treba u startu preko 20.000 eura ja toliko ne ulozim ukupno u sistem radnu snagu, djubriva peticide zalivanje itd.a on napolju nije ništa rodniji od mog i od ostalih sličnih semena.
Pročitaj šta je napisao blackeye oni rade još veću površinu od nas pa nisu baš oduševljeni hibridima jer su previše skupi 10-20 puta a prinosi su su isti ili za nijansu bolji od domaćeg semena.
Kada za ovu cenu semena hibrida.Napolju Kaptur ili neki drugi hibrid bude dao 3 kg po biljci ja cu prvi početi da sadim.
A da plaćam seme 10-20 puta skuplje a da mi prinos bude kao od semena koje već imam to je van svake pameti.