I položaj klupe je bitan,vanjska klupa i klupa negdje u sredini,godina dana na tržnici ili nekoliko godina.Daj pošalji na pp kad ti ono treba salata.LP
Znaš šta - posij ti jednu odmah, imam mjesta za posaditi i prije konca jedanaestog mjeseca, jedna greda kornišona je počela kiksavati pomalo pa ću je kada bude trebalo počupati..
Jednu programiraj za sadnju za konac jedanaestog.
Ma je, u prodaji je i mjesto bitno, no, nakon nekoliko godina više nije - tvoji će te kupci naći kada naviknu na tebe gdje god budeš.
Malo sam danas motala baburu na špagu - gledam, koliko je to sada opet rodno, za nepovjerovati, ali puno sporije dolazi za berbu - treba dugo čekati do tržne veličine .
Crvenog pauka ima ko u priči, osjetiš mrežice po licu i rukama kada prolaziš kroz plastenik, ali ne vidim neke štete od njega.
I interesantno, ove godine sam samo jednom tretirala tripsa i pauka, nešto malo štete je bilo nakon toga, zanemarivo, i i to je za ovu godinu sve od kemije u baburi..
U rogi pola nasada istretirano jednom zbog grinja u šestom mjesecu, pola nije bilo vremena jer je već pao mrak, i tako ostalo - nitu tu se više neće kemije odrađivati.
A zanimljivo je i to da je - iako je za drugu temu - ove godine i u paradajzu prošlo samo sa dva tretmana - jedan rano u startu, kada su bili vlažni dani, i jedan tek prije nešto vremena, kada su počeli oni vlažni dani.
Nikada do sada manje insekticida i fungicida nego ove godine.
Dobra je ova godina - i urodom i financijskom stranom. :icon_thumright: