Ostao sam ti dužan za amforu i žute mahune
Samko samo ti počni liječiti korijen! Rekla ti je Johabica sa previcurom ili varijanta koju sam ja koristio 20 grama Captana i 10 grama vodotopivih gnojiva u 10 litara vode i udri kad ti se malo osuši zemlja.
Evo vidi od Cabagea rasada slikana 12.03 doduše jedini on zna koliko je stara ali i tvoja se bliži već 60 dana.
Ova žuta boja nije kao tvoja. Objasnila ti je Johabica
Ja danas kupio Amforu. Sadio sam do sad uvo od slona, al' pošto ne voli da se sunča promijenio sam. Čuo sam da Amfori ne treba krema za sunčanje pa reko da probam. :icon_mrgreen:
polako di je 12.03
sutra se prihranjuje sa polyfeed 20-20-20
da ja to sve puknem signumom ?
šta imaš od toga što je nečija rasad dobra, narvno meni je drago što ima ljudi koji znaju što rade, imaju iskustva
neki samo pričaju, a slike nigdi - ne moraš mi davati slike od kolege ne treba daj svoje ako želiš ako nećeš ne moraš , ja nisam tražio nikakve savjete tipa bacaj rasad
Uh to slonovo uvo je katastrofa......jedini način je mreža za zasjenjivanje ili gusti sklop(nešto manje strada) ja sam lani popizdio jer je bila suša sunce je naprosto propalilo plodove.
Da, katastrofa. Sreća pa su mi je prošle godine biljke imale dobru lisnu masu. Ono što je bilo kržljavije propalo je sve.
Kažu da Amfora bolje podnosi izloženost suncu, nadam se da zadovoljava i ostale kriterije. Interesuje me smo kakve je mase i obojenosti. Možda neko ima iskustva, volio bi da čujem.
edit: što se tiče samkove paprike ja bi onu boju prije nazvao intenzivno svijetlo zelenom nego žutom.
Ako netko hoće saditi dobru ajvaricu neka svakako proba Corina ZKI, meni se pokazala odlično, ujednačeni plodovi, krupni, bujna.Još mi se kod nje svidjelo što odjednom sazrije više plodova nego što je to uobičajno!
Slonovo uho nije iznimka što se tiče ajvarice i paprike općenito, sve su one osjetljive, samo trpat kalcija i molit se Bogu :icon_pray:
Cijena je 40 € za 1000 sjemenki. Ja sam prošle godine sa changom popušio neviđeno
Ako si sadio do sada uvo nemoj očekivat da će i amfora da bude takva, nema toliku težinu nije plosnata.
Jel' bar krupna ako nema debeo perikarp? Znaš kakve su domaćice, njima je najbitnija veličina. :icon_mrgreen:
Ako sam napisao da je jedna od ljepših paprika to znači i da je jedna od prodavanijih
Copertone Belupo da pocrnite a ne izgorite
Nego jel toliki problem uslikati jedan korijen Samko? Ako je dobar korijen sve 5. Nikom ništa.
Samo konstruktivno
Rijk zwan ima udio (sad ne znam kolki) tj imao je još 90 kad sam išao u mađarsku po sjemena. Na kesicama od zki je dolje pisalo rijk zwan.Kaj se ne zove ta paprika Mitozs F1?...a Corinna F1 je od Rijk Zwana,Corinto F1 od Clausea...
evo idem, usput ti slikam i srce :icon_super:
prihranio jučer papriku , sve se bojim kad to sve krene di ću s tim, plastenici još puni slate !