• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pečenje rakije

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
Pozdrav,evo čitam temu pa da podijelim svoja iskustva. Već nekoliko god.pecem od jabuke i kruške. Plijesnjivo voće obavezno baciti,a ne smije biti ni jako trulo. U bacvu od 120 l sameljem voće,ubacim 2-3 kg šećera ,promiješam i poklopim. Nakon 20 dana se može peći. Kotao od 100 l i dobijem oko 5l dobre rakije po kotlu.
 

karlom

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
320
Pa mogu reći da je. Meni je ok. Kad se skupi neka ekipa nitko ne prigovara.

Zaboravio sam napomenuti da u kotao stane cca 60 l jabuka i mora se dodati 20 l vode. Tako da iz jedne bačve idu dva kotla.
 

tomica83

Član
Tu od
10 Sij 2014
Poruka
42
Mali update. Pronašao sam čovjeka što ima stroj za mljeti voće na traktoru na kardan, pa smo u subotu jabuke samljeli. Ipak sam dodao na 325 litara samljevenih jabuka 12 kg šećera istopljenog u 60 litara vode. Dobro je što je ovih dana toplo pa će vrenje ići kako treba, računam u ponedjeljak da bi mogli peći. Objavim rezultate.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
A valjda nije od njega, nadam se 🙂
Imam doma rakiju iz 1984 piše rakija za ljek od hruški, al mi žal otpreti, ni mi baš tak kritično
 

vlastel

Aktivni član
Tu od
30 Sij 2019
Poruka
514
prijatel, se ne zapitaš zakaj nišće nije htel kupiti onog komada odojka sve dok ti nisi došel???:confused:
Kupljenec, čovek ti dobro veli. A najveća sramota je kaj ti domaći muž kupuješ tu ureu u trgovačkim lancima, mesto da daš 100 kuna već za pravoga domaćeg odojka.
 
Na vrh