Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Za ovaj tip uzgoja dobre su vam sve kombinirane pasmine koka:domaće koke,grahoraste,australorp,new hampshire,golovrate,Wyadote, Plymouth rock,Rhode island
rock,White rock,hrvatice,sussex i orpington.
E sad zavisi koje boje i tipove kokoši volite.
Imam jedno pitanje pa molim iskusne kolege i kolegice da mi odgovore
dakle koke su mi stare ¸10,5 mjeseci i sad mi polako staju sa nošenjem
pronijele su poslje nove godine i odonda su redovito nosile dal je sad u pitanju neki kraći predah(mitarenje) ili im nešto fali i smeta pa slabije nose?Hranim ih sa crnom zobi šrotom i suncokretom pomješano vitamine dobiju jednom na tjedan u vodu obićni muvisel.
Upravo sam sad pisao pod temu "kvočke"! Kod mene isti slučaj, 1 pjetao na 15 kokoši i od 16 jaja (praktički 15) 14 je bilo oplođeno!
Znači da bi trebalo biti dosta ako on dobro gazi!!
bok,
zanima me uzgoj peradi na otvorenom,u pokretnim kavezim, primarno za meso. čini mi se sve ok do trenutka kada su dorasle veličinu za klanje. što onda,kako organizirati klanje,čišćenje i skladištenje? pretpostavljam da to radi klaonica,ali koji su uvjeti? molim vas iskustva. tnx.
Moja pokojna baka je sadila hren! To neće ni patke ni kokoši, a pretpostavljam ni guske! Grm bude i do 1 metar visok, stvara im super hladovinu, a i lijepo je za vidjeti nešto zeleno kod kokoša!
Da bar kod nas netko otvori "klaonicu za male životinje" kao u njemačkoj! Ovdje sam ja nosio kuniće i piliće na klanje i cijena je više nego povoljna! Za kokoši/piliće i za kuniće je 1€, a za patke i guske 2€!
Odvezes živo i dođeš po to kad se dogovoriš s mesarom! Sve očisčeno i popakovano u vrećice za zamrzivač!
Cijena uvijek ista neovisno koliko komada!
Na malo se ne isplati voziti, ali ja sam imao po 50 kunića i za to nisam imao vremena pa mi čovjek to riješi i ja samo pokupim...
Postoje i kod nas klaonice za perad, netreba ići u Njemačku. i to u Vašem dvorištu tako da netrebaš nikud vozit perad i prljat skupocjeni BMW ili Mečku a kamoli Audi, čiščenje pilića za 3 kune po komadu, što je povoljnije od 1 Euro u Njemačkoj.
Postoje i kod nas klaonice za perad, netreba ići u Njemačku. i to u Vašem dvorištu tako da netrebaš nikud vozit perad i prljat skupocjeni BMW ili Mečku a kamoli Audi, čiščenje pilića za 3 kune po komadu, što je povoljnije od 1 Euro u Njemačkoj.
To je stvarno povoljno! Nisam za tako nešto čuo, ali je hvale vrijedno!
I nisam ništa loše mislio pri pisanju komentara, tako da nema potrebe za sprdnju!
Krvavi proliv ili takozvana kakcidioza je infekcija koja napada pilice uzrasta 2 do 4 nedelje i traje oko 10 dana.
Moj ti je savet da sve pilice izolujes od tih koji imaju krvavi proliv jel su oni nosioci infekcije i moze da se desi da ti celo jato propadne za kratko vreme.
Kao lek koristi SULFAMIDIN ali sto pre jer pilici mnogo brzo obolevaju i umiru