• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plastenici

S

Suncokretica2

Guest
LIMA kaže:
Evo ja došo od Dimitrova. Ovako mi to tijekom godine. Uvijek imamo nekoliko kultura pa na Trešnjavku. Jel možda još neko radi ovako na malo?
GEDC0489.jpg

@Lima: od kad ti je ova slika? I ja radim na malo, točnije, uzgajam samo presadnice, nova sam u tome poslu, malo smo lani sijali. Ja još nisam posijala, jel kasnim za prodaju presadnica?

L

LIMA

Guest
Ne, nije kasno. Ja tek ovaj tjedan sijem paradajz i papriku za prodaju rasada, a zelenjava ide tokom cijele godine. Moji kupci i dolaze tek oko 1.5. Riječ je o par tisuća komada na malo. A ovo je slikano danas. :D

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Pozdrav LIMA da se malo ukljućim i ja radim nešto oko 650 kvadrata plastenika i još jedan od 170 kvad čeka za postavljanje i nešto oko 1 ha vanjske mi se ovdje ne dijelimo na velike i male svi smo mi proizvođači i koliko sam
primjetio svi smo spremni pomoći koliko tko zna i može zato smo ovdje više podataka da se ne ponavljam imaš na mom posu asestic.
Pozdrav Anđelko! 8)

K

kemicar

Guest
Evo mene opet. Ja naručio plastenik. Dal mi smeta ovo malo snijega za montažu?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Opa pao plastenik. Čestitam na kupnji :) De malo nekih podataka. Naravno i što planiraš saditi?

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Koliko je to malo kod mene se topi i opet ga ima 15-20 cm a sve ti zavisi od sistema ali ni sam nebih gacao po blatu moš malo sačekati ako ćeš neko povrća a to su ti paprika i paradajz još ima vremena ja sadim početkon travnja jer ne grijem a ako ti je za rasadu ili flance onda bi trebao ali po blatu će biti teško daj malo brojeva da vidimo što si uzeo.
Pozdrav Anđelko! 8)

K

kemicar

Guest
Početak za probu (trebamo naučiti raditi). Dakle naručio sam plastenik 30 kvadrata za 3500 kn (sa mogućnosti produženja, a ima dvoja vrata i 1 bočno prozračivanje). Krećem u sjetvu, ak članovi foruma ne kažu da je prekasno, sadnica povrća za vlastitu uporabu,a kasnije istih u plastenik. Mali je plastenik i proporcionalan je mom znanju o uzgoju u plasteniku. Ako krene (naučimo, nađemo tržište) imam prostora na vrtu još za 600 kvadrata (iza vrta još 1000 kvadrata). Što se tiče zemlje nije blato, već taman da mogu sa frezom travu obradit. Na grubo obrađenu podlogu dovest ću zemlju koja je promiješana s stajskim gnojem i humusom.

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Pozdrav puno novaca malo kvadrata ali si prošao bolje nego ja s prvim 70/12300 kn to ti je taman za proizvodnju flanaca a kao što kažeš za učenje dobar sada vidiš kako izgleda pa kombiniraj kako sam praviti drugi što se tiče sijanja rasade nikada nije rano ako možeš malo podgrijat kupusnjačama malo manje paprici i paradajzu više za nicanje 25 i više stupnjeva a kada niknu spuštaš na 18-20 još si malo skineš podataka o temperaturama s net-a.
Pozdrav Anđelko i samo šibaj vrijeme je pred tobom! 8)

K

kemicar

Guest
Nije plastični već pravi metalna konstrukcija. Budem poslikao, ali trebam još zemlju dodati u njega pa kad sredim bude slika. Našao sam tipa na njuškalu pa ak ga ne uspiješ naći traži me broj.

B

bucko

Guest
molim vas...dali netko ima iskustva sa grijanjem plastenika sa kaloriferom na toplu vudu...pozdrav

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Hm, aa, ovaj, a problem. Ova tempertura na kraju tjedna zahjeva grijanje plastenika jel? Jel će sa grijanjem plastenika se smanjiti unutarnja vlažnost pošto sa vanjskom ne bi ništa postigao?

osijektablica.png

K

kemicar

Guest
Evo mene opet. Plastenik je postavljen,zemlja pripremljena. Jučer sam postavio zaljevanje kap na kap i foliju. Hoće li to smanjiti isparavanje i kondenzaciju vlage?

B

bucko

Guest
misliš na foliju???naravno da će smanjiti isparavanje a samim tim i kondenzaciju.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Evo da se nešto i moje vidi u polju. Jučer smo brat i ja postavili konstrukciju, danas sam frezao. Nadam se da neće puno kiše tokom noći pa da mogu sutra gredice i foliju navući. Pokrivat ću ih tek kad napravim gredice.
Inače je samogradnja.
slika027k.jpg

slika020q.jpg

slika028.jpg

K

kemicar

Guest
bucko kaže:
misliš na foliju???naravno da će smanjiti isparavanje a samim tim i kondenzaciju.
Foliju na zemlju, na plasteniku je već postavljena. Jučer je posađena paprika, nešto rajčice, salatnih krastavaca. Folija mi je malo grbava ne gredicama, gdje sam pogriješio?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Koju frku imam oko rashlađivanja moje improvizacije od plastenika. A joj, nemrem ga skinuti na 24 stupnja nikako, bježi mi na 27, a prvih 5 dana poslije klijališta trebam imati manju temperaturu. Neće i neće, otvorim mu prednju i zadnju stranu ali nije dovoljno, drugo nemam što otvoriti :|

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Cabage dobro to izgleda od čega su cijev i koja je cijena da preko zime skidaš foliju s plastenika je li to za papriku.

Kontam kantu leda ubaciš i sigurno pada temperatura malo šale .

kemičaru špagu i vaservagu i nećeš fulati ali i na grbavoj gredici će rasti povrće .
Pozdrav Anđelko! 8)

K

kemicar

Guest
pa bude raslo, al sam htel staviti slike da se pohvalim kad ono grba.

B

bucko

Guest
više povedi brige oko pravilne prihrane i zaštite a grbava folija se neće vidjeti kada biljke narastu i nabujaju.
...i jedno pitanje:kako misliš skidati snijeg sa takve konstrukcije???

Najnoviji postovi

Na vrh