P
Picek
Guest
ako se ovo ostvari mislim da se možemo pripremiti da će od sada poljoprivredna emisija Plodovi zemlje više pričati o ribarstvu nego o poljoprivredi :mrgreen:
HTV: Stubljaru se nudi mjesto Rončevića
Autor Božena Matijević
Mladen Stubljar
Foto: Dino Stanin
Premda se u kombinacijama za novoga glavnog urednika Informativnog programa Hrvatske televizije (HTV) spominjalo nekoliko imena, doznaje se da je glavnom ravnatelju Hrvatske radio televizije (HRT) Vanji Sutliću ipak najveća želja da to mjesto, nakon razriješenog Vladimira Rončevića, preuzme – Mladen Stubljar, trenutačno suurednik i reporter emisije “Plodovi zemljeâ€.
Osim što Mladena Stubljara i osobno iznimno cijeni, Vanja Sutlić je, priča se, uvjeren da protiv Stubljarova imenovanja prvim čovjekom Informativnog programa nitko u programu ne bi imao ništa protiv. Dapače! Naime, mnogi hateveovci Stubljara uvijek ističu kao iznimnog profesionalca i zaljubljenika u svoj posao pa ne iznenađuje što je velikom broju njih on i uzor. No, u svemu tome postoji mali problem. Stubljar je navodno Sutlićevu ponudu – odbio.
Neslužbeno se govori da to Sutlića nije previše obeshrabrilo jer je istovjetnu ponudu ponovio dajući time Stubljaru do znanja koliko mu je stalo do njegova potvrdna odgovora.
– Ja sam na godišnjem odmoru i jedino što vam o tome mogu reći jest da sam blizu mirovine, a svoj sadašnji posao jako volim. Iznimno mi je draga emisija “Plodovi zemlje†za koju radim i biti reporterom za ribe, ulje i vino ispunjava me velikim zadovoljstvom – bilo je jedino što nam je Mladen Stubljar htio reći.
Sutlić se pak nije odazivao na pozive i poruke pa tako nismo uspjeli doznati ni to zašto novu uredničku križaljku Hrvatske televizije sastavlja on (uključujući i nuđenje čelnih mjesta), a ne novi ravnatelj Hrvatske televizije Robert Å veb kojemu je, među ostalim, to i zakonom propisan posao.