Mrki88 kaže:ne, probao sam ih još smanjit,ali ne ide....
jel netko možda ima takav plug ili je radio s njim?? mogu reći da je hebeno težak,a materijal je jak kao kod nekih trobraznih plugova.... probao sam ga danas, ali nisam uspio povući poštenu brazdu... nije razlog u plugu, lagano se naštima i lijepo ide u zemlju, već imam jaaaaako loše gume,lijeva ni nema ripne a i mokra trava je bila gdje sam ga probavao... jel stanje guma stvarno puno znači pri oranju ili je moj traktor(IMT 542) preslab da bi vukao taj plug?? :scratch
daniels kaže:Mrki88 kaže:ne, probao sam ih još smanjit,ali ne ide....
jel netko možda ima takav plug ili je radio s njim?? mogu reći da je hebeno težak,a materijal je jak kao kod nekih trobraznih plugova.... probao sam ga danas, ali nisam uspio povući poštenu brazdu... nije razlog u plugu, lagano se naštima i lijepo ide u zemlju, već imam jaaaaako loše gume,lijeva ni nema ripne a i mokra trava je bila gdje sam ga probavao... jel stanje guma stvarno puno znači pri oranju ili je moj traktor(IMT 542) preslab da bi vukao taj plug?? :scratch
naravno da gume imaju ulogu.
gle nisam stručnjak al s tim plugom nebuš nekaj oral.nejde duboko,težak za vuč.
traktor se muči s njim ko sa pravim plugom,ak ne i više.
a za 500kn ni nemreš bolje kupit.
i ja sam kupil jeftin plug pa eno ga stoji i ovih dana isem po IMT-a 2x10 niskog.
Bobo kaže:IMT visoki klirens se iz iskustva kopca tek na 558 i vece traktore, jer kad udjes u brazdu, ne mozes dovoljno dici plug... Teze je traktoru vuci ga, jer poluge gledaju prema gore dok ores, a nisu vodoravne, kao kod niskog i tako... iam tu par caka, al za 542 svakako niski klirens i obavezno nove gume. nemas pojma koliko nove gume znace na traktoru sve dok ih ne namontiras.
daniels kaže:ima ih u plavom oglasniku traže po 2000kn.
bolji je visoki kliner teže se zaštopa.
gledam oblik daske na tvom plugu,tak i meni stoje i to je doslovno za malo vrta izorat i do nekih 15cm dubine.
ja sam iz cjelog sela isprobal plugove.
od olta,leoparda,stayera,jednobrazdnih,visokih,niskih.
sad vjerovo ti ili ne jedino 2x10 ili 2x12 IMT.niski ide kak treba,
od dubine 25cm bez problema,da je lakše ih vuč 3 spora ili 1 brza.
ovi kaj su im daske polegnute niš od takvih osim za vrt.
jednostavno nejdu dost duboko, odlično okrenu brazdu i to je jedino kaj rade dobro.
a kaj nisi nekog od starih ljudi koji rade zemlju pital kaj uzet ili ovdje.
kliners visina rame od poda.
velim ti 2x10 ili 2x12 niski IMT i nemaš greške,još nove gume i sam po gasu.
VRIJEDI :!:Jaga kaže:Jel vrijedi 100 eura? Kolko duboko mogu s njim orati? Čemu služi onaj vijak i poluga neko štelanje?