MatijaKrizanicMF35
Član
- Tu od
- 3 Tra 2010
- Poruka
- 465
ovaj nije, kao što sam rekao, od '71 korišten. englezer je prodan '74 (a meni je velika želja da nabavim jednog) i kupljen landinac, a nema baš smisla da traktor od 50 ks radi s ovakvim malim plugom. vjerujem da su dobti, samo što b izgledo ko igračka na njemu.
ali, čeka on na sređivanje već neko vrijeme. ima svega, od konjskih plugova, sječki, kosačica, trijera, stacionrnih motora... sad bi trebala jedna vršalica kroz neko vrijeme stići, a kasnije možda još jedna (zahvaljujući kolegi vikendašu)... e sad, što će prvo doći na redi, vidjet ćemo. tijer je očišćen, pregledan, mislim da prvo on ide u sređivanje. nekako mi stara kuća izgleda romantično, arhaično, uz svu tu staru mehanizaciju okolo inlove):
di smo bili prije sto godina, a di smo danas. nažalost, nismo se puno makli, umjesto da strojevi idu u muzej, ljudi još rade s njima...
još ti stari strojevi jako dobro služe svrsi za mala domaćinstva, kad sam bio u austriji, stari steyri 188, 190, 288, 290 još uvijek rade na poljima sitne poslove, a i starih masseya 35, 130, 133, 135 da ti pamet stane...