Ja u svom ložim na drva. Nije neka opcija ali sigurniji sam da će se temperatura održavati nego na piljevinu. Za grijanje plastenika površine 70 m2 koristim jednu peć i tu od 15. sijećnja do 01. travnja potrošim nekih 10 m3 drva i to kvalitetnih, ne nekih okrajkov s pilane već čiste cjepanice graba, jasena i hrasta.
Uz duplu foliju temperatura se bez brige održava u optimumu za sadnice paprike, pitanje je samo hoću li svaka dva ili tri sata u noći na loženje. Ovisi o temperaturi. Kad je oko 0 onda je dovoljno svaka tri kako ide prema -10 tako dolazi do svaka 2 sata
Naravno da temperatura nije jednaka u cijelom plasteniku jer je peć na polovici, no to mi je za sada najprihvatljivije rješenje.
Po meni bi najbolje bilo centralno podno grijanje na drva. Ima peći u koje trpaš sve što ti padne na pamet: slamu, sijeno, baliranu kukuruzovinu, baliranu sojinu slamu, brikete, ma sve... sav kruti materijal, tak da uz drva iskoristiš i sav otpad.
Jeftinije od plina u svakom slučaju, a plin nije siguran. Kad ti najviše treba onda ga baš nema.