• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POCETAK PROIZVODNJE U PLASTENICIMA

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
malo sam iskoristio ovo lijepo vrijeme pa sam malo dotjerivao plastenik. gledam ga malo i čini mi se da ću se dosta namučiti dok foliju postavim na takav plastenik. ako netko ima iskustva sa postavljanjem folije neka kaže ako ima kakvih caka ili opasnosti na koje treba pripazit hehe. puno me traže majstori za rine,40kn po metru a meni treba oko 70m. mislim ja da će oni to morati smanjiti upola.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
malo sam iskoristio ovo lijepo vrijeme pa sam malo dotjerivao plastenik. gledam ga malo i čini mi se da ću se dosta namučiti dok foliju postavim na takav plastenik. ako netko ima iskustva sa postavljanjem folije neka kaže ako ima kakvih caka ili opasnosti na koje treba pripazit hehe. puno me traže majstori za rine,40kn po metru a meni treba oko 70m. mislim ja da će oni to morati smanjiti upola.

Može li koja novija slika jer ove slike sa predhodnog posta pokazuju plastenik dok još nije u potpunosti gotov, Treba vidjeti kako si izveo da se krovni najlon lovi(zateže) na krajevima i između lukova te bočni i čelni najloni. Kada vidim sistem zatezanja najlona tada ti mogu reći za neke cake na koje trebe obratiti pažnju. U svakom slučaju treba vas najmanje trojica i mirno vrijeme bez daška vjetra. Nemoj nikome plaćati, uči se jer će ti trebati. Nisam ni ja znao pa sam naučio i sada bez problema nas trojica mjenjamo svake godine 1500m2 plastenika.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
još nisam to rješavao,povarit ću ovih dana ako stignem sve to. a još mudrujem kako ću neke stvari riješiti,imam neke ideje ali nisam nigdje vidjeo kako to izgleda pa da kopiram,ali ja mislm da ću uspjeti. e a foliju između lukova sam planirao pričvrstiti na dužnu cijev da imam krovne otvore,nešto kao kod tebe,ali samo jednu stranu folije,drugu bi fiksirao na rinu a nju bi morao kad ju budem pravio smotati po dužini tako da mogu foliju pričvrstiti sa kopčama,ako me kužiš. a možda sve spojim tako pa da ni nemam mogućnost otvora na krovu. odma mi kišnica ide po najlonu i pada u tu rinu i na krajevima imam buradi koje su povezane i pumpu koja tjera vodu kad se napune u jednu veliku cisternu koja mi služi za navodnjavaje,sad još planiram ako stignem da sve odvode sa krovova kuća i dvorišnih zgrada skupljam na jedno mjesto,ali vidjet ćemo. imam ja tu još puno posla,400 metara cijevi sam još kupio da povarim i sve napravim onako kako sam zamislio.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Ako ti traže samo 40 kn odmah plati nemoj ništa razmišljat rina bi trbala biti napravljena od lima debljine 3 mm, a krovni otvor se stavlja ako je plastenik duži od 50 m od 30-50 stavljaju se čeoni otvori koji su dovoljni za provjetravanje plastenika a prije same izgradnje plastenika treba odrediti koju vrstu plastenika graditi ima tri vrste prva i za naše krajeve su plastenici gdje ima umjereno vjetra i snijega druga vrsta je za more gdje ima puno i jakog vjetra a malo snijega i treća je gdje ima dosta snijega i u izgradnji plastenika se moraju poštivat zakoni.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ako ti traže samo 40 kn odmah plati nemoj ništa razmišljat rina bi trbala biti napravljena od lima debljine 3 mm, a krovni otvor se stavlja ako je plastenik duži od 50 m od 30-50 stavljaju se čeoni otvori koji su dovoljni za provjetravanje plastenika a prije same izgradnje plastenika treba odrediti koju vrstu plastenika graditi ima tri vrste prva i za naše krajeve su plastenici gdje ima umjereno vjetra i snijega druga vrsta je za more gdje ima puno i jakog vjetra a malo snijega i treća je gdje ima dosta snijega i u izgradnji plastenika se moraju poštivat zakoni.

njih par me traži 40kn,ali imam ja tko će mi to napraviti i jeftinije,puno je to. a otvor Siki stavljam zbog toga da mogu otvoriti jedno 50 cm da mi snijeg ne stoji na plasteniku i ne stvara pritisak,ali jaka mi je konstrukcija i nebi to bio problem da neznam koliko padne,ali opet šta me košta napraviti tu mogućnost pa neka je. a i tako nagodinu ide još produžetak 30m tako da če ukupno biti 15 širine i 55 dužine.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Nisam rekao pravi otvor ili nemoj samo sam rekao kad se šta radi a svačija volja je šta će raditi.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ma imao ja volje ili ne ja ga moram napraviti bio on 5 ili 50 metara,nema tu pravila Siki,kad snijeg padne ako je konstrukcija slaba ode on.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
http://img408.imageshack.us/i/34zyey0.jpg/

evo ovako bi trebao izgledati otprilike,Petulla to je nešto slično kao kod tebe.

Je, to je to. Imaš par mojih fotki na temi "plastenici", 24 stranica, post 237 gdje možeš vidjeti otvore, gurle i zatezanje krovnog najlona na pocinčanu cijev, mislim da je to izvrsno i najjeftinije rješenje i nijedan vjetar to nemože rasturiti. Ako ti treba uslikati još kakve detalje slobodno pitaj.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Je, to je to. Imaš par mojih fotki na temi "plastenici", 24 stranica, post 237 gdje možeš vidjeti otvore, gurle i zatezanje krovnog najlona na pocinčanu cijev, mislim da je to izvrsno i najjeftinije rješenje i nijedan vjetar to nemože rasturiti. Ako ti treba uslikati još kakve detalje slobodno pitaj.

je je ,gledao sam malo te slike,nije mi baš sve jasno jer nisam to montirao nikada ali čut čemo se.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
evo samo da se pohvalim,kupio sam 50m rina iliti gurli za 250kn,naravno polovne,ali kao nove,nigdje oštečenja,i to od aluminija,nemoram ni farbati. kao da su stvorene za moj plastenik,po mjeri u centimetar. kad te oće oće.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
evo samo da se pohvalim,kupio sam 50m rina iliti gurli za 250kn,naravno polovne,ali kao nove,nigdje oštečenja,i to od aluminija,nemoram ni farbati. kao da su stvorene za moj plastenik,po mjeri u centimetar. kad te oće oće.

Ak te oće onda moraš odigrati i loto !

A

anajuhu

Guest
Pozdrav svima!!Nova sam na forumu!Zanima me jel ima tko od vas poslovni plan za proizvodnju povrća točnije rajčica,paprika i salata?Ili nešto slično...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
Pozdrav svima!!Nova sam na forumu!Zanima me jel ima tko od vas poslovni plan za proizvodnju povrća točnije rajčica,paprika i salata?Ili nešto slično...

aha, ja ga imam u svom potpisu :mrgreen:

A

anajuhu

Guest
Iskreno treba mi za faks..pišem seminar na temu poslovnog plana proizvodnje povrća..
a danas sutra bi možda i krenula u proizvodnju..tako nije bitno za koliko ha,ili koje sorte..
baš ne znam puno o tome..tako ako ima netko slično tome..molim vas pomozite!!!!!!

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
ajde deder neki obrazac tog plana, pa obzirom da je vani brrr možda nešto bude...:mrgreen:

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250

Poslovni plan je "snađi se druže"...
Kako možeš nešto planirati u ovoj državi,kad ne znaš po koliko ćeš to moći prodati?

Najnoviji postovi

Na vrh