• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pocetnica: Ursus 335/355 vs IMT 539/533

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ček, ček, ak vi samo promjenom regulatora(reglera) okrećete masu, šta je sa alnaserom?

Čika mato, altenator od auta a + na šasiji, kako?

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Anlaser vrti uvjek u istom smjeru.
Nije to kao "obični"elektromotor koji ima magnete!

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
hm, a kako mi je komšo onda spalio alnaser kad je okrenuo polove, kontra stavio akumlator na torpedu 45

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ima različitih vrsti anlasera.Neznam kakav je na torpedu 45?
Al hoču reči da na Ursusu 335,ako hočeš ugradit alternator.Netrebaš ništa mjenjat nego da skineš dinamo i regler,
spojiš drugi i OKRENEŠ polove.-na masu!

I sve radi kak treba. I još bolje! 8)

:!: :!: :!: :!: Napominjem! :!: :!: :!:
Ne preuzimam nikakvu odgovornost za ovo sve!Ako se neko ne razumije u elektriku neka ne spaja ništa na blef!
Neka ođe majtoru i on to sredi!

Da nebi neko poslje došel i rekel da mu je tak oni "puki"poveda
l!i hvužgal mu se traktor ili taknekaj :!: :!: :!: :!:

V

vodnjan

Guest
Pozdrav,

za sve ljubitelje URSUS traktora samo +.Imam konkretno pitanje,a tiče se hidraulike i spajanja vanjskog (dodatnog) razvodnika.U uputama skinutih sa ovog foruma piše da se može montirati vanjski razvodnik hidraulike što mislim i učiniti na mome URSUSu, međutim pošto sam laik za mehaniku i sve što radim moram pročitati, nemogu dokučiti otkuda kreću cijevi s razvodnika na traktoru koje dolaze na taj vanjski razvodnik?

Sorry traktor je C-335, ak može i upute za IMT 533 (isti problem)

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ispod sica ti je jedna cijev koja je spojena na 2 mjesta.Ta cijev se skine i tamo de je bila se stave ulaz i izlaz.Neznam koji je koji al lako se isproba.
Javi kak bude napredovalo koje dijelove koristiš i tak.Mene isto zanima jer bi stavil još 2 ventila jedan jednosmjerni i jedan dvosmjerni ako bi bilo moguče.

H

highlander

Guest
Ursus 355 manual question!!!

jel me može netko savjetovati o najboljem položaju ručica (spore-neutral-brze)i ona lijeva ispod sica (4 položaja) prilikom transporta. Neki dan sam tog ursusa prevezo 140 km s položajem ručica desna skroz gore, a lijeva (4 položaja) skroz dolje. Trebalo mi je za to 10 sati sa zakvačenom vojnom kuhinjom iza. Ništa nije otkazalo,samo me bole uši od buke i guzica od drndanja.

Hvala na savjetu i ako netko ima manual za taj traktor (english, hrvatski/srpski)...
Ja imam samo za 360p na poljskom, i upute za rukovanje mi se čine iste (i komande su na istim položajima), no ne razumijem poljski baš najbolje. Zapravo nikako!

Pozdrav

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
highlander kaže:
Ursus 355 manual question!!!

jel me može netko savjetovati o najboljem položaju ručica (spore-neutral-brze)i ona lijeva ispod sica (4 položaja) prilikom transporta. Neki dan sam tog ursusa prevezo 140 km s položajem ručica desna skroz gore, a lijeva (4 položaja) skroz dolje. Trebalo mi je za to 10 sati sa zakvačenom vojnom kuhinjom iza. Ništa nije otkazalo,samo me bole uši od buke i guzica od drndanja.

Hvala na savjetu i ako netko ima manual za taj traktor (english, hrvatski/srpski)...
Ja imam samo za 360p na poljskom, i upute za rukovanje mi se čine iste (i komande su na istim položajima), no ne razumijem poljski baš najbolje. Zapravo nikako!

Pozdrav
Ako si ga vozil 140km za 10h, valjda ti je bilo sve OK.
Inače ide ovako:

DESNA ručica:
dolje(najniže) = spore brzine, cca 1...7km/h
sredina = neutrala, traktor stoji
gore (najviše) = cestovne brzine, cca 6...25km/h

LIJEVA ručica:
dolje (najniže) = hidraulika i kardan
malo iznad = neutralni položaj
još gore (prvi položaj iznad neutrale) = kardan preko brzina, bez pogona hidrauličke pumpe
do kraja gore = pogon pumpe hidraulike bez kardana (ne koristiti iznad 4-te brzine)

U

ursus

Guest
Ovaj put pobijeđuju Ursusi 100% barem je kod mene tako.
Ursus 335-IMT 533.
Ursus je malo jači ali puno teži od IMT u brdskom dijelu kako je kod mene to puno znači jer te prikolica ne može pogurnuti samo tako to je jedna jako važna osobina koja puno ide na stranu Ursusa.
Moj susjed ima taj traktor i još su stavljeni utezi na zadnje kotače tako da je trakor teži za 140kg stvarno odlična stvar.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
@ursus
piše bimbo u nekom postu da nije dobro stavljat te utege!Da se moze razbiti kučište ležajeva na glavčini!
Si imal možda takvih iskustva?Ili čul tak nekaj?Mene sad malo strah jer nebi htel da mi se desi takva havarija!
Al se osjeti dosta težina tih utega.Puno znače!Bar koliko sam ja skužil!

U

ursus

Guest
puki22 kaže:
@ursus
piše bimbo u nekom postu da nije dobro stavljat te utege!Da se moze razbiti kučište ležajeva na glavčini!
Si imal možda takvih iskustva?Ili čul tak nekaj?Mene sad malo strah jer nebi htel da mi se desi takva havarija!
Al se osjeti dosta težina tih utega.Puno znače!Bar koliko sam ja skužil!

Nisam nikada imao takvih iskustva ovo sad prvi put čujem da se tako nešto dogodilo.
Ma osjete se ti utezi dosta moj susjed imam ursus 335 i na zadnjim felgama su prišarafljeni svaki ima po 70kg znači to je 140kg je traktor teži a taj ursus je poznat po svojoj težini skoro pa je duplo teži od mene a jači je samo 2KS.
Ursus je po našim brijegovima vukao puna kola trupaca iz šume bili su ti utezi i lanci na gumama i išlo je bez problema.

Bimbo

Član
Tu od
11 Velj 2009
Poruka
333
moj stric ga je imao 10 godina radio je dosta beračom i po šumi jednosovinkom bez utega ,zadnji točkovi su se rasklimali ko babin zub nije ga mogo više ni vozit moro je mjenjati zadnje trumble (ako sam dobro napiso) razlokani kod nas ima dosta i ko god ga kupuje gleda zadnji trap zato netreba ga bezveze opterećivati jer on ide dobro i bez utega

D

Demox

Guest
Imt je neusporedivo bolji traktor od ursusa koji je teži od imt-a i tim u nekim situacijama može povući više tereta, što bi mu bila i jedina prednost pred imt-om. Tema je stara ali još uvjek aktivna pa da napišem konkretnije mišljenje.

U

ursusDeda

Guest
Dobar dan svima,imam Ursus355, 75godiste i zadovoljan sam sanjim.Zanima me dali ima tko knjigu o Ursusu,mehanicarsku sa kompletnim opisom dijelova da ga mogu sam popravljati??? Ili gdije bi je mogao nabaviti a da nije skupa.Hvala.

F

Ferđolinac

Guest
Jedan čovjek mi nudi svog Ursusa 355, sa kabinom, za moga IMT 533, pa da prihvatim ili ...........

Evo moj

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Ferđolinac kaže:
Jedan čovjek mi nudi svog Ursusa 355, sa kabinom, za moga IMT 533, pa da prihvatim ili ...........
Prihvati ako je U355 a ne 335. Ursusi nemaju neku cijenu, a ti kasnije nađi 539 za male novce. Napravil budeš dvije korisne stvari: imal budeš jači traktor, i riješil se budeš 533 za čiji motor je teško naći dijelove. Kasnije budeš možda imal 2 traktora.

N

NoName221212

Guest
Imam ja C355 i IMT560, Ursus 74god. a ovaj 86god., sto se tice usporedbe Ursus je bolji u svakom pogledu(MOJ) od IMT(MOG), bolji mi je za povuc teret,manje puuuuuno trosi od 560, okretniji, puuuno manje mi se kvari itd.....Jedino sto je sporiji malo od 560 i ima meh.volan, a IMT curi non stop negdje,zakrpas jedno pa nakon nekog vremena krpaj drugo nest, ili ulje ili gorivo ma mora on curit da ga jb..., a medo suh uvijek ko barut..Eto to mi trenutno pada na pamet o njima da napisem, rade i na njivi i u sumi nekad oba! Al opcenito mislim da je medo bolji (barem je u mom slucaju) , i rekao mi je jedan stari majstor koji je u Poljostroju radio da je IMT k.... naspram mede :lol: !!!

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Već kad mrcinu toliko hvališ, pa daj koju sliku! Blago tebi, tvoj nigdje ne curi, a moj curi kao lud, ali što mu ja mogu, još on ide kao lud, samo malo češće ulje pregledati i to je to, meni ne smeta što curi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh