Suvaga, ako je netko nerealan, onda si to ti...
IMT 558 i 560 imaju jednake motore, stoga tisina i ne usporedjuje 20ks jace traktore sa sklopocijom od 47ks, kao sto je ursus 360. 355 ima 42ks. Isto tako i iMT 539 i 542 imaju iste motore, tako da ni tu ne znas sto pricas...
Po snazi, i samo snazi se usporedjuju ursus 360 i imt 549. Ti sad oces reci da je taj ursus po svemu bolji od 549? To si se zezno i to jako. Ja koji imam prednju vucu na 549 okrenem u jednako prostora kao ursus koji ju nema, a da ja imam normalan prednji most, tu ursus pusi u okretnosti.
Ajmo malo o hidrauliku. Ursus ima kugle II. kategorije, al to ne znaci da moze s priljuccima II kategorije i raditi. Ursus i fina regulacija hidraulika su termini koji se ne koriste u istoj recenici, isto kao i hidraulik koji bez mrdanja najmanje 2 rucice ne moze raditi ako je kardan iskljucen, a cak niti onda ne mozes u mjestu dici pun rasipac gnojiva i krenuti ko covjek, a da se kardan ne okrece.
Mjenjac: Ursus ima vise brzina, koje su malo bolje rasporedjene, Dzabe mu svih njih kad mu je rikverc UBITACNO spor, iz vecine brzina zna izbaciti sam od sebe, a sama cinjenica da motor sahrani dva mjenjaca je porazavajuca.
Opcenito: Ursus je za svoje pare dosta dobar traktor, ali usporedjivati ga sa skupljim i jacim traktorima nikome ne pada na pamet, a kamo li govoriti da je od tih traktora i bolji. Ponavljam, vozio sam dosta ursusa i na moju srecu nikad nisam s njima nesto ozbiljnije radio. Kvaliteta materijala na ursusu je dovoljno dobra, ali vidio sam i ursusa koji vole popucati na kriticnim mjestima. Tu jos uvjek pricam o 335, 355, 360...
Tko god mi dodje s ursusom, spremno sa svakim stajem na crtu, jer znam da toliko dobar kako neki pisu ovdje niti jedan ne moze biti.