• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pocetnica: Ursus 335/355 vs IMT 539/533

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Zelenoga uživo još nisam videl!
Samo kod neki poljaka na netu.
Moj ima sivi blok i god.je negde 78-79

Koja je tvoj godina?

Ima možda ko onu njegovu original kuku koja se stavlja na hidrouliku?
Dobil sam tu kuku al neznam kak ju točno montirat i za kakvu tipu prikolice služi??
Slabo je opisano u knjizi! :scratch
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,570
puki22 kaže:
Zelenoga uživo još nisam videl!
Samo kod neki poljaka na netu.
Moj ima sivi blok i god.je negde 78-79

Koja je tvoj godina?

Ima možda ko onu njegovu original kuku koja se stavlja na hidrouliku?
Dobil sam tu kuku al neznam kak ju točno montirat i za kakvu tipu prikolice služi??
Slabo je opisano u knjizi! :scratch


moj je 70-tih godina, neznam točno... moj ima isto sivi blok
 
C

Chajks

Guest
imam ja tu kuku za ursusa, lako se montira. Ona ti sluzi za jednosovinske prikolice, koje imaju ovakav, sličan priključak na rudu
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.

Prvo skines produznice (lijevu i desnu), zatim kuku stavis ispod kardana dolje, imas rupe za one klinove koji su na njoj. Kad njih stavis, samo zakvacis ruke od hidraulike(podizne poluge) na kuku i to je to :)
 

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Znači ta je kuka za auto-prikolicu?
Čini mi se super stvar!Iako još nisam videl u akciji!
 
C

Chajks

Guest
Nisam siguran dal se auto prikolica da zakopcati, nisam nikad probal... Moj susjed ima neku veliku traktorsku prikolicu koja je pasala na tu kuku i uvijek sam nju kopcal gore. Sto se tice auto prikolice, treba probati i vidjeti ak pase :)
 

IKO

Član
Tu od
20 Stu 2007
Poruka
52
Ne, za tu kuku se kači jenoosovinska prikolica koja na rudi ima okruglu rupu i špicasta glava ulazi u nju. Kada se podigne hidraulika feder na kuki pritisne zub prema dolje i na njega nasijda kuka. Autoprikolica se ne može zakačiti zbog šiljaste glave, a da bi se zakačila autoprikolica trebala bi biti glava okrugla.
 
S

suvaga

Guest
evo i ja da kazem par stvari o tom ursusu,konkretno vozio sam c 355 i o njemu i mogu da pricam i da tvrdim.neverovatno je koliko taj traktor ima snage obzirom da mu na plocici pise 47 konja da ima.539 jednostavno nema sta da trazi sa tim ursusom zato sto je buva za njega,ursus je glomazniji,zilaviji,tezi i za klasu bolji traktor.ni 542 nema sanse da stane proed tog ursusa.ja sam ga koristio za transport vode (cisterna majevica 3200l i prikolica velika jednoosovinka sa skoro pet tona zita u njoj)!!!teren je brdovit.neverovatno je kako taj traktor nosi to.uz brdo uz koje ursus izvuce neki teret imt560 dimi kulja iz njega i trazi drugu brzinu dok kod ursusa nema prebacivanja,ko da ne gubi snagu uz brdo u 5 brzini.imt 560 je bolji orac od tog ursusa nema tu sta ali zato je ursus pun dizel,nema grejace i ima mnogo bolje iskoriscenje obrtnog momenta.mane kod ursusa su sto izbacuje iz brzina i to zbog neke tamo sitnice u menjacu.ja dok sam ga vozio vezao sam zicom malu polugu i blokirao ga u brzohodnim da mi slucajno ne bi izbacio u trransportu.kocnice ima kao auto,pakne dve i tako i koci.perfektno koci i napred i nazad.vidim da ovde puno ljudi prica kako mu krci menjac na ursusu.neznam,ja sam vozio ovog i mislim bas suprotno,lepo se ubacuje u brzine osim kadaje jako neuskladjen obrtaj motora sa menjacem tad hoce da zakrci,ali to moze samo amatrima da se desi.taj ursus je jednostavno uz odrzavanje zver od traktora za deklarisanu fabricku snagu.taj ore sa dvobraznim 12 cola ubija duboko.elastican motor i jeftin traktor za odrzavanje jako.tako da ko razmislja oko ursusa c355 ili c 360 ili imt 539 ili 542 nemojte vise da se razmisljate,ursus je jednostavno traktorcina za ove imt-jce.i nemozse me niko ubediti u suprotno.e da,kod ursusa jos ima ono sranje sa hidraulikom koja je povezana sa kardanom,tu malo ima caka za koriscenje da sad neodugovlacim o tome ali kad se covek navikne sljaka to dobro.znaci vi koji ste razmisljali o fergusonu zaboravite na njega i kupite ursusa,jel za istu potrosnu goriva dobijate ohoho jaci traktor.
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
suvaga kaže:
mane kod ursusa su sto izbacuje iz brzina i to zbog neke tamo sitnice u menjacu.ja dok sam ga vozio vezao sam zicom malu polugu i blokirao ga u brzohodnim da mi slucajno ne bi izbacio u trransportu.


To se riješi promjenom opruge i ''kuglice'' (bolcna) košta par kuna. I tad nesmije izbacit iz brzine kao ni brze-spore.
 

dado 1

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
185
imao sam ursusa C-360,sada imam rakovicu i IMT 533 i uglavnom ne bi dao svog malog ferđu za pet ursusa nikad
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
dado 1 kaže:
imao sam ursusa C-360,sada imam rakovicu i IMT 533 i uglavnom ne bi dao svog malog ferđu za pet ursusa nikad
Ma svaka čast imt-ovom hidrauliku, ali kad ja idem s fercom iz šume pun, pa mislim oću li ić 1 ili 3 spora, krene 3 spora a njem i dalje teško, dimi, vrišći na auspuh, isto mi bilo i s 560, on nemože izvuć 1 direkt prikolicu s 5m drva. Pa ja bi ga odma tamo u jami zapalio.

Dok na ursusu nema potrebe dirat spore u šumi (zbog više brzina ali..), kad je dugo brdo i velik teret nema da neide u drugoj(koja je brža od imtove 3 spore) i da ga tuši, dimit smije i oće, al stat neće. Zbog toga mi se sviđa, a i okretnost s tom starijom linijom 560 je nemjerljiva.

Ova usporedba nije dobra, traktor od 35-40ks s sraktorom od 50ks, ali 335 je po meni u globalu lošiji i od imt-a 533. Jer 335 ima težinu naspram 533, a sve ostalo je prilično loše.
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,570
Otkad ja znam za sebe tata i stric na Ursusu rade bez blokade. Tako idu i u šumu, i sve ostale poslove rade.

da biram između 533/539 i 330/335 uzeo bi 539 jel mi se nimalo nesviđaju 330/335...
 
B

Bobo

Guest
Gledajte to ovako.

Svaki od navedenih ima neku svoju prednost nad drugim, ali isto tako ima i mane... Mene ce se tesko uvjeriti da ursus 355/360 u sumi rade bolje od imt 560. Takodjer ce me tesko uvjsriti da isti taj ursus moze izvuci vise tereta nego jedan imt 560, te da ce u danu poorati jednako i da ce opcenito vise posla napraviti.

Vozio sam ursusa i 335 i 355 i 360. Sve je to ok, velike gume, 4 cilindra, raspon brzina, al kad se krene propinjat, ja bi ga zapalio. 560 ima snazniji motor, neka ima zadnje gume istih dimenzija kao i ursus, al je 560 tezi i samim time ima bolja vucna svojstva nego ursus.

Ista usporedba vrijedi i za 335 i 539. Oni koji usporedjuju 335 i 533 nemaju pojma o cemu pricaju. 330 i 533 su si tu negdje, al 335 i 533, cak bi i ja prije ursusa uzeo :roll: Moj susjed sa 335 izvuce i boga i vraga odakle god hoces. Traktoru je obrusio one granicnike na prednjim tockovima i skrece s njim ko s vilicarem, mal te ne u mjestu da se vrti ;) Njemu samo da su nove gume, taj bi cuda radio s tim traktorom. Jednom prilikom sam izvlacio neki jablan s 539. kad se sajla uspanala, moz se slikat, lagan traktor i nije to za njega. Dosao susjed s 335 i izvukao i mene i jablan...

Vucna svojstva ima odlicna, samo da mu je naci bolji neki motor, mislim da bi to bio dobar traktor.

Svi su oni dobri, pogotovo kad se sjetite koliko ste novaca dali za njih i koliko ste u njih do sada ulagali a oni i dalje idu i idu i idu.
 
S

suvaga

Guest
kao sto se nema teorije porediti ferguson mali sa ursusom c355 tako se nemoze porediti ni usus c355 sa imt 560.samo fora je u tome sto je izmedju ursusa i fergusona 539 razlika mnogo,mnogo veca nego izmedju ursusa c355 i 560.cak ni onaj 542 nema sta da trazi ppored ursusa pa ni 549.moze samo imt 558.e sad ko mi kaze da bi vozio pre fergusona nego ursusa taj verovatno nezna ili je nerealan sto se tice ocenjivanja ta dva traktora.evo vam primer.vucem ja sa ursusom c355 majevicu sisternu 3200l i ispred mene sa istom takvom cisternom ide ferguson.on cadi li cadi u trecoj i morao je da ga uslata u drugu da mu se traktor nebi raspao.ja sam samo zabio gas na ursusu u 5 i oduvao fergusona strasno.posle me covek taj pita ,pa kako to da tako vuce,kako je moguce,ja sam mu rekao ajde sedi da te provozam da vidis,kad je on vido kako to cudo vuce covek se nasao u cudu i kaze odmah ce da proda ferdzu i da uzme ursusa .strasno prgave masine za tu njihovu deklarisanu snagu.i kad mu je tesko vuce,dimi al ne sustaje.
 

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
969
slažem se s Bobom da svaki ima neku prednost i neku manu nad drugim...imam 539 doma i znam kaj on more,a malog ursusa ima moj stric tak da znam i kaj on more...morem samo reči da se nebi nikad mjenjal sa svojim stricom :mrgreen:
istina da u šumi ja s ferkom se nemrem mjeriti s ursusom,ali je isto tak istina da je ferko puno lakši i okretniji,o hidraulici da i ne govorim,na ursusu hidraulika je živi užas...po meni ak ti treba jeftini traktor koji malo troši,relativno snažan za povući onda usrus,a za kojekakve sitne poljoprivredne "posliće" mali ferko je zakon.
 

dado 1

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
185
netko je napisao da ursus C-335 ima težinu naspram malog ferđe i to je istina,ali to je jedino šta ima.Naravno da svaki traktor ima svoje prednosti,ali je i svaki traktor namijenjen za određenu vrstu posla.Ja naprimjer za sve teže poslove koristim Rakovicu 65 (oranje,tanjuranje,šuma,baliranje...) i mislim da joj u tome nema ravnog traktora u toj klasi,a sve ostale poslove radim sa ferdinandom 533 (sijanje,špricanje,košnja,zgrtanje sijena...) i mogu vam samo reći da se na njemu odmaram dok radim,tako okretan traktor,tako vesel motor...ma sve,sve...,a dok sam radio sa ursusom malim,ubio me volan,ne daj bože tanjurat s njim...a veliki (C-360) stalno se grijao i stalno je nešto pucalo i trgalo se na njemu
 
B

Bobo

Guest
Suvaga, ako je netko nerealan, onda si to ti...

IMT 558 i 560 imaju jednake motore, stoga tisina i ne usporedjuje 20ks jace traktore sa sklopocijom od 47ks, kao sto je ursus 360. 355 ima 42ks. Isto tako i iMT 539 i 542 imaju iste motore, tako da ni tu ne znas sto pricas...

Po snazi, i samo snazi se usporedjuju ursus 360 i imt 549. Ti sad oces reci da je taj ursus po svemu bolji od 549? To si se zezno i to jako. Ja koji imam prednju vucu na 549 okrenem u jednako prostora kao ursus koji ju nema, a da ja imam normalan prednji most, tu ursus pusi u okretnosti.

Ajmo malo o hidrauliku. Ursus ima kugle II. kategorije, al to ne znaci da moze s priljuccima II kategorije i raditi. Ursus i fina regulacija hidraulika su termini koji se ne koriste u istoj recenici, isto kao i hidraulik koji bez mrdanja najmanje 2 rucice ne moze raditi ako je kardan iskljucen, a cak niti onda ne mozes u mjestu dici pun rasipac gnojiva i krenuti ko covjek, a da se kardan ne okrece.

Mjenjac: Ursus ima vise brzina, koje su malo bolje rasporedjene, Dzabe mu svih njih kad mu je rikverc UBITACNO spor, iz vecine brzina zna izbaciti sam od sebe, a sama cinjenica da motor sahrani dva mjenjaca je porazavajuca.

Opcenito: Ursus je za svoje pare dosta dobar traktor, ali usporedjivati ga sa skupljim i jacim traktorima nikome ne pada na pamet, a kamo li govoriti da je od tih traktora i bolji. Ponavljam, vozio sam dosta ursusa i na moju srecu nikad nisam s njima nesto ozbiljnije radio. Kvaliteta materijala na ursusu je dovoljno dobra, ali vidio sam i ursusa koji vole popucati na kriticnim mjestima. Tu jos uvjek pricam o 335, 355, 360...

Tko god mi dodje s ursusom, spremno sa svakim stajem na crtu, jer znam da toliko dobar kako neki pisu ovdje niti jedan ne moze biti.
 
S

suvaga

Guest
pa zakaci 542 obicni za ursusa c355 pa se probajte povuci pa ces videti o cemu pricam...nevredi porediti traktor sa prednjom vucom sa onim bez zato sto je jednostavno vece prenosenje snage i tezine na podlogu.i ko te to zajebao da ursus c355 ima 42 konja????c355 ima 45konja a c360 ima 52...zilaviji je motor na ursusu od tog 549 milijarda posto sto se tice motora.tebi samo prednost u borni sa tim ursusom daje prednja vuca....mozes ti da pricas te price maloj deci ali ni jedan imt do 558 nema sta traziti pored ursusa c360.netreba meni niko da prica sta koji traktor moze,zivim na obroncima fruske gore i na brdovitom terenu i dobro znam koji sta moze...to sto ti gledas tehnicke podatke pa po tome donosis zakljucke to nije tako bas u praksi i na terenu...imt 560god imam 20 god i znam sta moze....radio sam sa tim masinama dovoljno dugo da bi mogao argumentovano da pricam koje su im mane kako i sta...i jos nisam cuo ni od jednog vlasnika ursusa da mu je saranio dva menjaca,evo od tebe prvi put cujem a poznajem masu ljudi koji koriste te ursuse...
 
B

Bobo

Guest
Izvini, ali sam rekao da BEZ prednje vuce te traktore usporedjujem...

A sto se mjenjaca tice, nisam jos vidio 355 ili 360 na kojem je prije diran motor, nego mjenjac ili diferencijal. Motori im idu i idu, ali mjenjaci su im dosta losi.

I dalje stojim kraj toga da je OPCENITO gledano imt 549 bolji traktor od ursusa 355/360...
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,570
Bobo kaže:
Suvaga, ako je netko nerealan, onda si to ti...

IMT 558 i 560 imaju jednake motore, stoga tisina i ne usporedjuje 20ks jace traktore sa sklopocijom od 47ks, kao sto je ursus 360. 355 ima 42ks. Isto tako i iMT 539 i 542 imaju iste motore, tako da ni tu ne znas sto pricas...

.....

Tko god mi dodje s ursusom, spremno sa svakim stajem na crtu, jer znam da toliko dobar kako neki pisu ovdje niti jedan ne moze biti.



pa zar nije 355= 47 ks, 360=52
 
B

Bobo

Guest
To smo vec ustanoovili, samo sto ti ne citas i pises nek se pise...
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh