• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pocetnica: Ursus 335/355 vs IMT 539/533

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
URSUS > LIVE LEGEND kaže:
e moj je napravil 3000.0 prije koji tjedan :D

Ni nemoze vise bez generalke, to mu je dost, sad vec pocinje slinit na brtvama, trosit ulje i sl. sranja

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
kakva generalka??? pa on može natući bar još toliko sati bez ikakvog diranja u motor... :blackeye

B

Bobo

Guest
Neka on slini po brtvama kad on i dalje ide... Ako to nekome iz nekog razloga smeta, mijenjanje brtvi i teraj dalje...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
abrkili kaže:
kakva generalka??? pa on može natući bar još toliko sati bez ikakvog diranja u motor... :blackeye

ma to je istina, jeste da bi moj trebo malo dorade, kočnice, i još nešta sitno...ali što se tiče motora ide on super.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ma ide on, al paljenje ujutro, fali mu snage, oce se zagrijat vise nego bi trebao. Los je to materijal, sklop za njega kosta po cilindru oko 350kn a zetorov koji pase u ursusa kosata 840kn, pa vi sad vidite

U

URSUS > LIVE LEGEND

Guest
Moj pali na prvi okretaj elektromotora.. a 31 godinu je star... a na servisu je bio oko 90 i sad 2007.. ursus je kvalitetan s obzirom kolko je star... ja mislim da je ursus (c330, c335) najzastupljeniji traktor koji je stariji od 25 godina

B

Bobo

Guest
Cuj, kako je palio prije "servisa" i koliko sati je napravio u tih 31 godinu... Vidio sam i ja 533 prve serije koji je "odradio" 500 sati i cijelo je vrijeme stajao da su mu gume istrule. Traktor je poceo raditi prije 7-8 godina i radi bez greske od tog dana...

Sve je pitanje vozaca i odrzavanja traktora kroz tih 30-ak godina, pa tako i tvoj ursus moze biti super pdrzavan pa da pali "na zub". niti jedan ursus kojeg sam vidio na pali odmah ;)

Sto se zastupljenosti tice, tu bi se dalo diskutirati, ali je istina da su 330 i 335 vrlo zastupljeni traktori, ali kad se sjetim samo da u mom kraju ima vise IMT 540, nego ursusa 335, tak da ono, kod mene ta tvrdnja ne drzi vodu.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
[youtube:3ej9k6uy]gSjBjYGaTnw[/youtube:3ej9k6uy]
Evo ovako pali moj

B

Bobo

Guest
Da, to je traktor pitaj boga koje godiste sa 3 000 radnih sati... Mora tako paliti u pol ljeta, pa da je najgori...

Mene u zimi zanima vise nego po ljetu ;)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Pozdrav. Samo da vam kažem.
Moj tata 355 okrene u dvorišu koje je od zida do zida 7.30 metara, ali neide on sad 2 centa do zida, nego barem po 15 cm, i on tu okrene punu ili praznu moju kikindu koja je 4 m dugačka, a 560 ti nebi okrenio nikako, pa vi sad recite da 355/360 nije okretan...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
na 7 metara širine okreneš bilo koji traktor bez prednje vuče... ;)

B

Bobo

Guest
Mislim da ja mogu u 7m okrenuti i 549, no nisam siguran...

560 se pravio s malim i velikim anslagom... Stariji tip je cesto bio s malim anslagom i onda je njemu "okretnost" bila kao da je imao prednju vucu. Uz malo mozganja, lako se 560 prepravi da bude puno okretniji...

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
ursusc360 kaže:
Pozdrav. Samo da vam kažem.
Moj tata 355 okrene u dvorišu koje je od zida do zida 7.30 metara, ali neide on sad 2 centa do zida, nego barem po 15 cm, i on tu okrene punu ili praznu moju kikindu koja je 4 m dugačka, a 560 ti nebi okrenio nikako, pa vi sad recite da 355/360 nije okretan...

Pa šta sad.
Istina, okretan je, i.... A kakav mu je hidraulik, ajd to usporedi s 560
Budimo realni, dobri su to traktori sto se tice kocnica, okretnosti i sl., al hidraulika :lol:

Z

zrine892

Guest
pa sa rusem se okrenem i pod prednjom u 7 metara ;) čak i manje :blackeye

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
pa može se i moj ursus u manjem okrenit, ali sa prkolicom nemože, jel zadnja guma greda o rudo i tako nam je jednom ikolčilo

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Evo našo sliku od 335. Ja mislim da ni kabina a ni zadnje felge nisu nejgove:
Obrisan neispravan link.

Marko355

Iskusan lik
Premium