• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pogon prikolice preko diferencijala

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Može i tako no onda trebaš kotač na prikolici promjera 615mm. to je manji kotač nego na Nivi. Ja ja ne bih preporučio stavljanje manjih kotača.:confused:

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Pa onda traziti neki 5:1 onda dodje obim tocka 5x48,3=241,5, znaci visina oko 75 cm, koje mu to gume dodju?

Posljednje uređivanje:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Recimo kamionska 215/75-17.5. A jel imaš diff sa tim prijenosnim omjerom? Nažalost, za dijagonalne ne znam pretvorbu.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Nemam taj dif ali da znam kakav da trazim, da li neko zna koji je na zastavama i tamovima odnos u dif, 75 cm bi bilo taman samo da bi mogle neke gume 6.50 16 ili slicne, imam kuci 6.50 pa cu izmeriti obim

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Nemojte se puno zamarati matematikom , ni taj podatak iz knjige o pređenom putu za jedan krug kardana nije siguran 100%

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
bas to me i pocelo buniti, malopre sam merio obim jedne celave gume 6,5 16c i oko 210cm,ako je tebi odnos bio 4,1:1 to je onda 51cm predjenog puta na jedan okretaj kardana a sve se dobro uklopilo, a i mislim da ti nekoliko cm ne igra neku ulogu :icon_scratch: savo znas li ti koji je odnos u tamicevom ili zastavinom dif ja bi od njih najlakse nasao al bi morao biti odnos najmanje kao ovaj tvoj jer nemam kud manje gume stavljati ili jos od cega bi moglo da se trazi :(wasntme):

Posljednje uređivanje od moderatora:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Matematika je egzaktna, no slažem se sa vama, jer knjiga u kojoj ja vadim podatke piše da je pređeni put 48.3cm, a malo dalje piše da su kotači 10-28....e sad tko tu koga:(envy):, ne znam. Nije mi jasno što nisu prijenos prikazali preko brojeva okretaja.

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
izmericu ja koliko predje puta za jedan obtaj kardana sa 11,2 28 gumama, probacu sto tacnije

samed1972

Član
Tu od
18 Sij 2012
Poruka
602
Opet sam merio obim gume 6,50 16 i obim je 228cm celava, ako gledamo savinu prikolicu koju je pravio to ispada da je predjeni put 55cm na jedan obrtaj kardana, mislim da dosta utice velicina sare na traktoru, ali najbolje se upravljati prema savinoj prikolici

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja mislim da pogon ove prikolice nije uskladjen sa nijednim traktorom točno.Menjač na prokolici je stavljen u prestavu koja je najbliže uskladjenosti i kardan medju vožnjom je u frajlauf a kad traktor prokliže se uklopi kardan.Kad se iskopa iz blata treba odmah isključit kardan da se prosto vrti.L.P.

B

bosniahos

Guest
Koliko vidim ima i zadnja osovina pogon,između iznad je kratki kardan.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Da to je sasija od Đemsa i forumas MATIJA CASE je od iste sasije svoju kipericu napravio!!

B

bosniahos

Guest
Dobro, to o šasiji je ok., mene više zanima sam sistem pogona na kotače,mišljenje od čeg je sagradito i dali bi pasa nadruge traktore.Čisto praktično.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Po meni se bi taj pogon prikolice koristio u blatu tak da ako bas nisu 100% uskladeni nebi smijelo bit problema!!

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Jedna zanimljiva original pogonska prikolica.Ima dobro rešenje na rudi da ne možeš potrgat ripne na gumi ak se previše smota.Ta je verovatno usklađena samo za taj traktor,ne vidi se KPL prenos od difa do traktora.L.P.
aswz.jpg

7d6x.jpg

gc0o.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ovi je vjerovatno više zbog toga da zaštiti kardan od prevelikog motanja jer se radi o zglobaru kako vidim

Na vrh