@vlč.puknuti jasno je meni da ti ne poznaš cijelu problematiku, pa zato malo krivo razmišljaš. Grad VŽ ne dobiva financijski ništa od tih bala, narod dobiva smrad, što dalje to više.
Pitao si me a kamo bi ja maknuo te bale, jer negdje bi morale biti. Da slažem se s tobom, a imam i svoj stav od prve sekunde. Još je PPUG predvidio nekoliko lokacija za "privremeno odlaganje". Jedna nije iznad vodonosnika, ali su njoj najbliži stanovnici izlobirali, uz pomoć tadašnjih par funkcionera u Gradu, da to tamo ne bude. Sudba je hudba, pa se dogodio obrat i bale su "smještene" dalje od tih ljudi, ali gotovo pred prozore tih funkcionera. Poslije su naglo ali prekasno progledali, uživaju zajedno sa svima nama blagodati emisija iz bala smeća.
Da glupost bude veća odjednom je tu stizalo i smeće iz drugih općina, koje imaju puno svojih prostora, ali su radije odvozili u Brezje.
Izgradio je privatni poduzetnik i "objekt s opremom" za obradu tog smeća, ali su gradonačelnici i svita sve opstruirali, a na obradu se isplatilo dovoziti čak iz južnog jadrana.
Istovremeno su se pripovijedale bajke o regionalnim odlagalištima tipa Piškornica itd., od kojih ništa. Za njih su valjda nadležne i županije i Vlada, ali ništa od svega.
Dakle za mnogo bolja rješenja je sada jako prekasno, jer zlo je napravljeno, sad dok ga treba ukloniti bjelodano je kakvi smo ne ljudi.
Čim je to ostavlheno da pod moraš moraju riješiti lokalni šerifi, na HR način, loše nam i dalje bude. Stavljamo iznad pitke vode a ima širo. HR toliko vukohebina, bogu iza nogu...