• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Da, vidim puno na internetu o "printanom" mesu. Ide se jako prema zabrani i ograničenju uzgoja mesa. Uglavnom ovo "smeće" bude jeftino, a tko će htjet pravu stvar, platit će bijesne novce. Da ne govorim o vjerojatno novom eko porezu, zbog metana, osobama koje će uzgajat stoku. Jedini način da "zaštitimo i očuvamo" planet kao vrsta je prestanak nekontroliranog razmnožavanja u Indiji i ostalim žarištima populacije. Opet, nije tema.
Sad problem, mislim si kupit hidrauličnu auto dizalicu. Cijena je 700 eura. Kompletna je. Sad, kakva je pumpa, koji je motor, razvodnik, način prijenosa, odnosno što to i kako pogoni pumpa, na koji način, ne znam. Nisam siguran da je to veliki klasični cilindar, ali možda se varam. Kad pogledam, znat ću, a pišem jer znam da netko ovdje zna više o tome. Dvostupna, 2 i pol tone deklarirano dok je bila nova. Bi li to bilo ok za kupit? U smislu vjerojatnih popravaka, vjerojatnih zamjena crijeva, reparacije cilindra, ako treba. Vidim da je stajala jako dugo vani, na otvorenom. Ali nije skupa i blizu je. Znam da je nemoguće to reć, samo nisam nikad imao iskustva sa hidrauličnom. Ima prijatelj, lanac i reduktor su pogon. Ta njegova nije uopće loša.

Prilozi

• 405556930_7077379102341205_7193848786968899338_n.jpg
    405556930_7077379102341205_7193848786968899338_n.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 31

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,497
Točno takvu sa slike sam kupio ja s prijateljima i dizalica je super, samo naravno da treba vidjeti u kakvom su stanju špindle i matice da ne bi bilo iznenađenja.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,497
ova je hidraulična , kakve špindle
Takvog izgleda je konstrukcija, sad ako je sklop za dizanje hidraulika to je nešto drugo. Pošto je napisao gore da ju ima njegov prijatelj sa lancem i reduktorom po da sam mislio da su iste.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Printana hrana ma kakva bila bude prihvačena kao i svako sranje tipa električni auto..jer marketing radi svoje.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Pogledajte si malo sf filmove od prije 50-ak godina. Vjerojatno bute primijetili da se dobar dio onoga kaj je onda bila znanstvena fantastika danas primjenjuje. Možda ne na potpuno isti način, ali je u primjeni. Vi koji ste mlađi (rođeni u ovom stoljeću) bute možda imali priliku svjedočiti da se buju za 50-ak godina, a možda i prije, stvari koje su danas nepojmljive, smatrale potpuno normalnima. To se jednostavno ne more zaustaviti, osim globalnom katastrofom. Hrana ne bu izuzetak, a ljudi se brzo priviknu. Nama koji uzgajamo za sebe, je bolje ono uzgojeno na taj tradicionalni način. Oni koji stalno kupuju i jedu industrijski proizvedeno, su se na to toliko navikli da im je bolje nego ovo uzgojeno tradicionalnim načinom.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nadam se da budu uskoro zmislili i printanu pijaču. Isprintaš si litru i vodu i odmah pustiš printanje druge runde da ne moraš dugo čekati žeđen.... :ppozdrav:
🥂 🍷pijme ga,
🍷🥂pij me ga,
🥂🍷sve do dana, beeeeleeegaaa 🎶🎵, vrag ti se dal, skrom sam napisal "balega" :devilish::ppozdrav:

Glej, naj biti tak staromodni, no si zamisli, kak funkcionera obnova vode na svemirski stanici, predelaju i pijeju obrađenoga "urina", zato se naj nikaj čuditi da buš vu nekomu momentu, v tvoji lokalni birtiji dobil serveranoga "delanca" isprintanoga od urina nekve graševine, ili šipona, pobranoga iza lokalnega vatrogasnoga doma posle vaše lokalne zabave, vreme ti jako fletno ide napref; sam ti ja se bole zaostajem, em me pomalem noge boliju, em sam se stareši, a bormeš i bedasteši.
Ja za vezda i dale tupim samo z svojim goričnim delancom 🥂:eek::devilish:

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Ne znam baš jel postoji specifični podforum, ali pitat ću ovdje.

Jel znate nekoga ozbiljnog da postavlja ograde od pletene žice po terenu? Znači da ima svoj materijal stupove, žicu i postavu ?
Sve što sam kontaktirao sa neta je neozbiljno, ne kužim koji je problem sa tim ogradama, dođemo do izmjere ili ponude i tu stane... Trebam graditi 50ak metara u dvorištu.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ma sve je danas neozbiljno. Postaviš sam , kupiš bušač, i još ti ostane novaca, nego da njima plačaš.
Ako je zemlja u pitanju, i ako imaš hidrauliku koja može tiskat dolje, složiš nešta......

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Dali je netko razmišljao o ulaganju u oružje pri tome mislim na dionice određenih firmi za proizvodnju lakog i teškog naoružanja?

Čini mi se kako bi to bila vrlo dobra odluka i investicija, predviđam da će u toj branši sada biti BOOM, pogotovo u Europi, počevši od Njemačke i Poljske, preko skandinavskih zemalja pa po cijelom istočnom bloku, a bogme i zapadnom.

Ili bi bilo još bolje osnovati svoju firmu za proizvodnju oružja, primarno municije, hajmo napraviti strojni prsten i puniti sačmu, i toga će trebati kada za to sođe vrijeme.

@LeeChampa ima sve potrebno od opreme za punjenje, ležajeva ćemo naći kod svakoga barem za tonu punjenja u startu, mislim da bi to bio opak bizmis i potez...

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Za vrijeme DR bio sam puškar.
Godišnje sam "preko ruke prebacivao" oko 10000 pušaka.
Sad me to baš i ne zanima! 😛 :ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh