• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ko ? Penzići ?

Plaćeni su penzići i previše s obzirom na koliko rade.
OK, u krčmi smo i tjeramo zajebanciju na ime penzića. Prihvaćam, ali ti i tvoja generacija moraš shvatiti, da ima danas, u HR, još uvijek puno nas u "pošteno zasluženoj" penziji, pa su ljudi prisiljeni i dalje "boriti se za goli opstanak i preživljavanje od danas do sutra".
Ja sam slučajan prolaznik u Vašoj svakodnevnici i nisam nikakvo pravilo, niti etalon, prije sam izuzetak.
Ja i meni slični smo radili dok smo mogli, mi smo potrošene rage, za razliku od onih mladih koji se u jutro probude i nemaju pojma što bi se danas moglo raditi.
Okrenimo se i dalje zajebanciji i uživajmo u svakom novom lijepom danu. Ako ja tipkam na mobitelu, ili uživam na terasi sa svojim susjedom, to ne znači da i mnogi drugi rade istovremeno isto. Svi spavamo tako kako smo si pripremili postelju dok smo bili mladi.
Pazite dobro što si spremate za stare dane, jer njih ne zovete, oni sami dolaze.
Natipkao sam opčenito, svima i nikome, najmanje @zoran89 ionako ga ne poznajem privatno nego samo virtualno. To je kao i sex preko telefona 😈🤓🤣🥂🍷

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
S tim da je kod njih prijevremena od 62 godine, puna starosna od 70 godina...
Moj osvrt na spomenute godine života i "radnu sposobnost" tih godišnjaka.
Imam mišljenje da ne razumiješ (i dobro je tako) što godine donose sa sobom.
Ja bi svakoga, tako nepromišljenog, neodmjerenog, u ovakvim izjavama, s 60 i više radno "aktivnih" godina, kao test i probu poslao da se prvo po ljestvama popne na tvornički dimnjak, visine cca 35m i gore, na vrhu zamijeni 3 kom signalnih žarulja. Onda neka se spusti dolje i veselo prione dalje na posao, recimo na zamjenu kočnice na motoru vitla mosne dizalice, nosivosti 5 - 25 tona, na visini cca 13,5m pod krovom hale.
Ne mora niti tako, ali da se ne upuštam da analiziram "ljepotu i lakoću sjedenja" na traktoru tijekom radnih dana običnog seljačkog gazde, na obradi svojeg domačinstva, s 70 ljeta na leđima.
Nisu svi penzioneri bili ono što danas zovemo "uhljebi", neki smo danomice nahebali i bili hebene stranke, u životu tom...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Čitavi život jedem kruh i onda bu mi nešče govoril da sam uhljeb. Bu velkoga vraga. :unsure:
Kad se več fališ 😈🙃, hajde pogodi: kaj vidiš u protvanu?

IMG_20240205_152030.jpg

Nismo mi to pekli još od vremena dok mi je mama bila živa, ona je to znala neki put ispeči... Na starinski, po starinski...
Da te čujem 😈

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kolač od žemlji.
Samo sam ja danas u pekari kupil jednu previše, a i vekše su neg su negda bile 🙃, pa je supruga njih okrenula na bok 🤣 i mene je s tim položajem žemlji vu protvanu iznenadila 👌👍🥂🤓

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ako budete ovakve slike specijaliteta stavljali u poljobirtiju morali bumo ih brisati.....
A bogme i za onu temu kuhinja se moram založiti kod šefa da se zaključa.....
Meni mam sline cure, lačni sam, uvijek bi se našlo mjesta za komadič, dva, a vjerovatno i tri

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
@svi penzioneri

Svakakvo svoje jadikovanje sam napisao pa sam obrisao.

Nemam ja ništa protiv penzionera. Ali činjenično stanje je. Da penzije opterećuju radnike u ogromnoj mjeri jer je ovaj sustav napravljen kad se mislilo da će uvijek biti duplo više radnika nego penzionera...

A uskoro će biti više penzionera nego radnika...

Pa ti radi...

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
A uskoro će biti više penzionera nego radnika...
Čemu se ti čudiš🤔 . Pa imamo samo više ratnih vojnih invalida,nego smo imali boraca u domovinskom ratu. I svi primaju debele mirovine. Imam par vršnjaka koji su već po 20 i više godina u mirovini,a u Pume su došli 96. Tak da razmisli da ima i onih koji su svojim poštenim radom zavrijedili mirovinu.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
A tko je rekao da nema?

Ja sam samo rekao da vas je generalno previše 😁

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,246
Ja mislim da nije penzionera previše, nego je radnika premalo.
A da se mene pita ljudi bi trebali ici s 50 god u penziju, pa da malo uzivaju u životu tj penziji, a ne sa 67 g.
I nek mladi ljudi od18-20 g ih zamijene na poslovima.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Ja sam samo 20 godina vozil distribuciju voća ujutro od 5 pa do 8-9 navećer. Nakon toga 10 satno radno vrijeme,plus noći i noći zimske službe . Ak zbrojiš vure,je imam više staža nego let. Mislim,ak pretvoriš v 8 satno radno vrijeme. Doma sam i pesu sliku ostavil da me ne vgrizne kolko me videl. I sad bi ja trebal delati do 75?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
I ja sam s 14 godina počeo sa starim raditi na pijacu pa ću moći u penziju tek sa 71 godinom.

I išao s njim u Zagreb po robu, dizao se u 4 ujutro da bi u 5 bili prvi na pijacu zbog mjesta za kamion. Kasnije svaki vikend, svetac i petak i praznik konobario...

Hoćemo kolektivno kukati?

Imam smrskan palac, polomljena rebra, boli me desno koljeno, kad kihnem boli me desni lakat.

Al činjenice su činjenice. Ja ću moći u penziju s 71 godinom. Radnika je premalo, penzionera previše.

Najnoviji postovi

Na vrh