Danas smo ja i supruga bili na VŽ stočnom sajmu (u Biškupcu, pokraj Vž). Nekad je to bio pravi stočni sajam na kojem se trgovalo s kravama, odojcima, svinjama, danas sam ja bio valjda največa domača životinja 😥. Trguje se poljoprivrednim proizvodima, nešto malo ima peradi i kunića, cvijeća, puno je štandova s trapericama itd. Ima i kineske tehničke sitne robe, ima ljudi - ali "sve je manje prijatelja, 🎶".
Supruga i ja smo naletjeli na nekadašnjeg pravnika iz firme, u kojoj smo radili, on je nas prvi vidio i dozivao. Progovorimo mi par rečenica, skuplja se ekipa poznanika. I priča jedan, došao mi dopis, nekakva opomena, prijavili ste zemljište za poticaj, kontrola je našla nepravilnost. Vi ste napisali da ste tu posijali kuruzu, a to je vinograd. Veli pa ja sam vinograd pocijepao i posijao kuruzu. Pričao je dalje da su mu rekli ali niste napravili prenamjenu zemljišta itd. I sad nek naš poznanik pravnik, da dobar savjet kako to "zahebati", otišao sam dalje... Nisam htio slušati te razgovore...