• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć potrebitim na Banovini

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pričaju, psuju, galame...
Kupljenec, doživio sam prije puno godina jednu strašnu situaciju i tragediju na manevru, nedaleko Koprivnice.
Vozilo je promašilo lijevom gusjenicom most, bočno se survalo u potok. Zatvorilo je, kao brana protok vode, a potok je nabujao radi naglog topljenja snijega. Ja i kolege sam bio tehničko začelje na kraju kolone, cca 1,5 km - 2 km iza mjesta pada vozila u potok. Ispred nas je bila nepregledna kolona koje kakvih vozila, i preko 200 - 300 ljudi. Čuli smo mi preko radio veze što se dogodilo, ali ne možeš ti samo tako proči pokraj njih i doči do drugog vozila u koloni. Dvjestotinjak odraslih muškaraca trče amo, tamo, lijevo, desno, psuju, galame, a vozilo je na boku u nabujalom potoku. NITKO od tih 200 i više nije skočio na vozilo, nije ni pokušao da pomogne svojim kolegama. Posljedice su bile strašne, dok smo se mi sa začelja napokon uspjeli probiti po zakrčenom prostoru, dočepati se vrha kolone i priskočili u pomoć, izvadili smo tri osobe žive, još tri su nekako izašli sami, a tri su se utopili. NITKO, ama baš nitko nije ni pokušao da im pomogne, stajali su na mostu, putu, galamili, psovali. Nemoj me siliti da o ovoj tragediji pišem s više detalja, molim te.
Mnogi i danas "samo pričaju, galame, psuju, ali ne mrdnu", pa taman da im se kolege utopili.
(Jednog sam od tih koje smo spasili, prepoznao na izletu u Grčkoj nakon par godina - rekao sam mu pa ti si onaj koji je sušio Loto srečke dok ste se potopili. Bio je šokiran, pa kako znate - jebiga ja sam te vadio.)

Ja smo uspoređujem svoje bogato životno iskustvo i ne donosim stavove "na mah".

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Meni bil tam danas prijatelj, i ono kaj mi je prepričal to je za plakati, crveni križ je katastrofa, znači veli da svi svoje aute pune gepeke sa sokovima, konzervama i neznam kaj sve ne, kad je pital dal može poslikat to, nisu mu dali, smiju se tam, puštaju narodnjake i boli ih ona stvar, tak da on pomoć nije tam ni ostavil nego je išel po selima i daval ljudima direktno na ruke kaj kome treba. Meni je baš žal kaj nisam išel snjim, ali kad mi ova izolacija istekne idem i ja na prvu liniju sa pomoći, ali uzimam svoje oružje, a to je novinarsko /fotorepoterska iskaznica, i aparat. Ja ipak mislim da mora biti neka istina sa terena, a ne kaj nam takve zajednice stavljaju na nos.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
U ovom napisu mi nije jasno dosta toga:
Zanima me:
U uvodu između ostalog piše, citiram: "sjedi danima na ulici oko vatre" završen citat. OK ja se sad pitam, pa zašto sjedi danima i čeka, zašto samoinicijativno ništa ne poduzima da i sam spašava - rješava svoju sudbinu?
Također piše citiram: "Imam šestero djece, humanitarna pomoć slabo dolazi. Nema drva, ispičao je Željko, a njegove riječi zabilježila je kamera fotoreportera Pixsella Igora Kralja."
Čekaj malo gospodine, potres se dogodio na kraju prosinca i ti sad prvog dana siječnja "pričaš u kameru" da imaš šestero djece i da nemaš drva??? Pa koju si vražju mater radio u travnju, svibnju, lipnju itd, sve do prosinca da još uvijek nemaš drva??? Ako ti je potres zatrpao drva, OK, nemoj sjediti sad danima, digni se i počni razgrtati materijal da dođeš do drva, ja samo takvu reakciju smatram normalnom.
Veli da ima šestero djece, što predstavlja na fotografiji ta PVC lutka u krilu gospođe? Kakvu je zalihu hrane pripremio za svoje šestero djece? Da li je potres sve to što je on pripremio zatrpao, baš je sve postalo nedostupno i neupotrebljivo, ili se tu radi o nečemu totalno drugom?

Uvjeren sam da ova moja pitanja budu pokrenula koje kakve komentare, sve ih unaprijed cijenim, sa zanimanjem ih budem pročitao i uvažavao.

Uzgred, da ne bi bio "totalno neosjetljiva ljudska svinja u Vašim očima", ja sam u ime supruge i svoje osobno među prvima dao moj skromni prilog za postradale, a ako budem smatrao da treba i da mogu još doprinjeti - tu sam. Ipak me jako zanimaju točni odgovori na pitanja koja sam gore ispisao.

Meni tu ništa nije nejasno!

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
@plus ni najmanje me ne zanima ta tvoja Jna koju malo malo uzdižeš. Iskreno mi se za nju. Ja sam 13 godina u novinarstvu i medijima, al ne pišem o tome. Ja sam svoj mali poljoprivrednik i to me veseli, i veselilo me bude kad bum mogel iz izolacije da mogu kupiti za 2 do 3 tisuće kuna pomoći i otpeljat nekome kome to treba tam.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kupljenec, ja sam ti opisao rezerviste, civile, 200 - 300 ljudi koji nisu prstom mrdnuli, kužiš stari moj.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Žalosno, da jako žalosno, da dobiš vodu i kruh od crvenog križa moraš imati 986papira.
@plus dobro kužim, al velim ja više vjerujem malom čovjeku nego ovima kaj ima milijarde kuna u žepu.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Nasipi se saniraju, bar kod mene sto je osteceno, decki udaraju na veliko dan i noc....ali bude trebala detaljna rekonstrukcija..bar kazu tako..
Sava je u granicama normalnog..tako da smo zasad postedjeni poplava

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,491
Danas se meni javio ovaj moj kompić on noćas stigao s tog područja, i po njegovim riječima sve je više nego OK, i to mi je rekao čovjek kojemu vjerujem ko samom sebi, ali neznam zašto me nešto kopka da ipak nije sve onako kako bi trebalo biti, a to je sumnja u državne institucije eto ja im ne vjerujem i gotovo.

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
Smatram da gospođa sa snimke govori realno svoje viđenje situacije u realnim okvirima,pa zar ljudima za kruh i mlijeko trebaju papiri....ljudima porušeno sve a oni ih pitaju papire,po tome se vidi kako je djelotvorna lokalna vlast koja je tim ljudima već trebala podijeliti digitalnu iskaznicu,koja se skine mobitelom, a koja bi trebala biti dovoljna za privremeni kontejner za stanovanje ili sl.,hranu,građevinski materijal,novac i slično.
U 21 digitalnom stoljeću kada sa mobitelom na terenu možeš sve riješiti u nekoliko minuta.
Naša ekipa iz Dalmacije ide svako dva dana sa nekoliko cady direktno kod ljudi gdje žive na pogođena područja,a camp kućice idu sa vučnim službama također.
Pa zar treba završiti Harvard ili Yale da bi se ova gospoda iz lokalnih vlasti istoga dosjetila.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Mudro zboris Viduka,30g.gledamo sta rade od drzave i malog covjeka i sutimo.Vratio se sin sa ekipom(3auta)iz tih krajeva,zaselak Dejanovici,Cetvrtkovac,kaze pomagali na dva mjesta oko krovista.Stigao terencem HGS-ovac i kaze: aha dobro vi tu pomazete,idem dalje da vidim,doso prazan pa zar nije mogo barem kruha usput donijet.
Sin utucen vidjenim na terenu,kaze los put(sljuncani),dosta jadnih starih ljudi i ne traze mnogo, kruh ,mlijeko,lijekove,kaze divni i zahvalni ljudi,dva starca jos uvijek spavaju u traktoru a oni su ih obisli prvi.
Na povratku su ostatak stvari ostavili u Petrinji u nekakvu skladistu,jer nisu uspjeli sve podijeliti posto su ljudi zahvaljivali i bili skromni.
Smatram takodjer da nas ubija prokleta birokracija,sve mora biti regulirano negdje zapisano kao ubrzo i svi nasi kontakti,kretanja a zele nam i misli kontrolirati,pa cak i usmjeravati.
Nazalost mnogi su jos slijepi sa zdravim ocima,sirotinja ce najeebat i biti teret onima koji se jos donekle bore protiv ove globalizacije i lopovluka.
Uz to sam razocaran sto je ova tema razvodnjena i raznim komentarima se gubi njen pravi smisao.
Jadni ljudi jos imaju nade da ih ne zaboravimo,no nasa ravnodusnost ce i nama doci glave.
Kolega Kupljenec,zelim ti brz izlazak iz Auschwitza,da pomognes istinom tim ljudima i otvoris oci svima nama.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas se meni javio ovaj moj kompić on noćas stigao s tog područja, i po njegovim riječima sve je više nego OK, i to mi je rekao čovjek kojemu vjerujem ko samom sebi, ali neznam zašto me nešto kopka da ipak nije sve onako kako bi trebalo biti, a to je sumnja u državne institucije eto ja im ne vjerujem i gotovo.
Katastrofa je strašna, nije nikome nimalo lako funkcionirati. I ti ljudi koji iskreno i od srca tamo na terenu pomažu se nalaze u nepoznatom i katastrofičnom okruženju.
Moramo nalaziti razumijevanja i za poneki propust. Tko radi može i pogriješiti.
Vjerujmo onima koji pomažu, a uvijek u svakom žitu ima kukolja, njega se treba marljivim radom odstraniti.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Čovjek od kojeg sam kupio plug već par dana me skoro pa moli da nađem nekog kome je nešta potrebno, ja jednostavno neznam kuda i kome da ga uputim da čovjek ide na sigurno. Svako malo dođu drukčije informacije. Jedno kažu treba drugi kažu netreba. Neznam kome vjerovati a kome ne. Žalosno.

O

ObrisanŽ28

Guest
Ma ova država je cirkus i to je istina.
Svi kradu samo čekaju priliku nije njih briga za stradale.
Pobrat će novac jako malo utrošiti.
Ljudi su neki gladni, pa nisu u stanju kontejnere im dovest.
Frend mi je tamo ma veli nisu statičari ni procjenili.
Neznaju što će se uopće popraviti od krova.
Cirkus nažalost.
Šteta što ne živimo u uređenoj državi.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Čovjek od kojeg sam kupio plug već par dana me skoro pa moli da nađem nekog kome je nešta potrebno, ja jednostavno neznam kuda i kome da ga uputim da čovjek ide na sigurno. Svako malo dođu drukčije informacije. Jedno kažu treba drugi kažu netreba. Neznam kome vjerovati a kome ne. Žalosno.
To sam ja danas rekao. Odvezli smo danas hranu za stoku, stvarno mislim u prave ruke, ali rekao sam dečkima baš, kako tu pomoći? Mislim 90 % posto ljudi treba pomoć, ali kome prije pomoć i kako i u kojoj mjeri, ne znam zbilja. Ono što sam primjetio, a možda se varam da pomoći ima jako puno, ali imam osjećaj da dolazi samo direktna pomoć, a ovo po punktovima se samo gomila i ne odlazi dalje. Daj bože da sam u krivu. Za kontejnere ne znam, ali pitali smo za ove kampere, to su ljudi isto sretni koji su ciljano od nekoga dobili, ostali prepušteni na milost i nemilost.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Sinoć gledam na fejsu snimak gdje čovjek traži pomoć u hrani za stoku. Ima kao 10 krava, bika, i par svinja. Mislim da sam pročitao u komentarima da se skupilo oko 28 tona stočne hrane. Javio se u komentare jedan baš član i kaže ne šaljite ništa, ima svega. Istrpavao je crijep kod tog, i iz njegovog je sela. Šta reći na sve to. Zbog takvih lakomica i muljatora oni kojima stvarno nešta treba budu ostali bez svega.

Najnoviji postovi

Na vrh