U ovom napisu mi nije jasno dosta toga:
Područje Banije teško je stradalo u potresu. Svaka kuća jedna je priča, jedna ljudska sudbina. Željko Jurković sa suprugom Đurđicom Horvat, šestero djece sa susjedima Markom i Danijelom Jurišić na adresi Toplička 10 i 12, sjedi danima na ulici oko vatre
www.tportal.hr
Zanima me:
U uvodu između ostalog piše, citiram:
"sjedi danima na ulici oko vatre" završen citat. OK ja se sad pitam, pa zašto sjedi danima i čeka, zašto samoinicijativno ništa ne poduzima da i sam spašava - rješava svoju sudbinu?
Također piše citiram:
"Imam šestero djece, humanitarna pomoć slabo dolazi.
Nema drva, ispičao je Željko, a njegove riječi zabilježila je kamera fotoreportera Pixsella Igora Kralja.
"
Čekaj malo gospodine, potres se dogodio na kraju prosinca i ti sad prvog dana siječnja "pričaš u kameru" da imaš šestero djece i da nemaš drva??? Pa koju si vražju mater radio u travnju, svibnju, lipnju itd, sve do prosinca da još uvijek nemaš drva??? Ako ti je potres zatrpao drva, OK, nemoj sjediti sad danima, digni se i počni razgrtati materijal da dođeš do drva, ja samo takvu reakciju smatram normalnom.
Veli da ima šestero djece, što predstavlja na fotografiji ta PVC lutka u krilu gospođe? Kakvu je zalihu hrane pripremio za svoje šestero djece? Da li je potres sve to što je on pripremio zatrpao, baš je sve postalo nedostupno i neupotrebljivo, ili se tu radi o nečemu totalno drugom?
Uvjeren sam da ova moja pitanja budu pokrenula koje kakve komentare, sve ih unaprijed cijenim, sa zanimanjem ih budem pročitao i uvažavao.
Uzgred, da ne bi bio "totalno neosjetljiva ljudska svinja u Vašim očima", ja sam u ime supruge i svoje osobno među prvima dao moj skromni prilog za postradale, a ako budem smatrao da treba i da mogu još doprinjeti - tu sam. Ipak me jako zanimaju točni odgovori na pitanja koja sam gore ispisao.