• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć potrebitim na Banovini

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Rekli su da ga je srce...
Nevažno od čega, no čovjek je skončal pomagajući. Taj je čovjek dal život za bližnjega.
Slava mu i pokoj vječni.

Vjerojatno taj čovjek nije bil prvi put na krovu. Nema puno onih koji bi tam zašli bez iskustva. A nesreće se događaju nažalost. Najčešće onima koji rade, a ne drže fige u džepovima.

No, novinari govore senzacionalistički, bez duše i poznavanja činjenica.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Išao je da pomogne drugima u nesreči. Jedno zlo kao da nikada ne dolazi samo. Iskrena sućut njegovoj obitelji.
(Novinari su jedno naše dosta veliko zlo, manipuliraju s javnosti, previše...)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927
Ovo nije mjesto na Banovini, nego iz Jurop :p . Mjesto Sela kod Siska!
Nekad!
DSC_1297.JPG
I sad!
DSC_1296.JPG
Možeš i pasti s krova, a da ti niš ne bu!
Preselila se susjedu u vrt!

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kupljenec, nema dvije istine, pa koga vraga onda takav novinar svjesno laže, manipulira i maže i u "lavoru nam mjeseca kaže", kada ga večina ljudi vidi realno, gore, na nebu :(
Upoznao sam stjecajem okolnosti kroz život puno novinara koji jedva da izviruju nosom iz lokalne politačarove guzice (jer su na njegovom platnom spisku), moraju pisati što njemu paše. Pritom se ne libe da svjesno lažu, ili šutke zaobiđu istinu. Daj mi reci zašto mu treba da namjerno napiše krivi naziv naselja u kojem se nalazi škola, ili u kojem se nalazi nešto drugo - ma samo zato da uzburka duhove, podigne tenzije i onda imaju još dva broja o čemu piskarati. Svi ionako znaju gdje je ta škola itd. A ono što nisu napisali znači nije se niti dogodilo, ma molim te lijepo s takvim novinarstvom. Fuj takvi.

(Ovime nemam namjeru niti jednim slovom komentirati tvoje novinarstvo, niti se mi osobno poznajemo, niti ja znam o kojim temama pišeš, pa ne mogu niti znati da li si ti realan novinar ili nisi. Opisao sam ove moje lokalne večinom uhljebe od novinara.)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam ti fotograf, tj bil fotoreporter.
Ono kaj ti ja mogu reći da je danas to tak, svi pišeju od oka, a većina portala prepisuju jedan od drugih, tj više od 80% je tak. Neko nekaj čuje i odma gas na portal, zato velim netreba svemu verovati. Ljudi koji su na terenu nemreju niš bez urednika napisat i objaviti, e sad opet zavisi jel je portal ljevi ili desni. Danas je jako teško stvarno stanje ljudima predočiti izgeda, svi se samo za svoje guzice bore.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,927
Gradonačelnik!

Nis novinar, niti fotoreporter (iako sam imao uvijek dobre fotiće), ali sam od onih koji prepisuju jedni od drugih - sad je to lakše samo (ctrl+c) i onda (ctrl+v)

O

ObrisanŽ28

Guest
Jednog je srce.
Ovaj drugi je pao s krova.
Uglavnom kiša pada malo su napravili posla.
Statičari nisu svoje napravili pa se nemože popravljati što treba.
I da dalje trese pa je zeznuto na krovu a mokar je.
Ako budu išli opet ići ću i ja.
Sad će problem biti radi oborina.
Sve to sporo ide.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,757
Davati novce se meni ne sviđa. Izaziva ovisnost, a i može se potrošiti na alkohol, kladionice...a donacijom se lakše manipulira.

Ne treba "davati ribu, već naučiti kak se riba lovi".
Ne sumnjam u Caritasove dobre namjere. Tam ipak nema uhljeba u hijerarhiji, i uvijek radije dam novce njima nego CK-u.
Bude to da neko bude dobio ko zna koliko tisuca kn..a netko da nebude dobio niti lipu..kako to kontrolirati.
Evo neznam jeste ovo s kampicom vidjeli?
Kuka kak je polupana...naslikavanje umjesto da popravi.. na kraju su po istu tu dosli, popravili i odvezli i dali nekome kome je porebnije.
Juce objava kak se pljuje po ljudima koji su sanirali krov ali su ili skliznula ili se nesto desilo sa par crijepova..moze se popeti i slkati ali se nemoze popraviti..niko nije rekao da je mozda i bilo dobro odradjeno..drma non stop..od sinoc do jutros 11 potresa..svakakvih.
Covjek je poginuo koji je dosao pitaj boga odkud..dovukao kampicu i isao sanirati neciji krov..iz kojeg se nebude vise kuci vratio.
Ti koji nebudu dobili nista su ljudi koje je sramota isto i traziti.
Bude ko i sa donacijama

TihoST1

Dobro znana faca
Tu od
1 Sij 2021
Poruka
130
1.Vlada nije proglasila izvanredno stanje elementarne nepogode
2.U Hrvatskoj ne postoji protokol postupanja u kriznim situacijama poput potresa prema kojem bi se sve hitne i žurne službe trebale ponašati
3.Dvije glavne poluge u ovakvim situacijama,Civilna Zaštita i Crveni Križ su devastirane dugogodišnjim političkim kadroviranjem i nedostatkom znanja u rukovodećim strukturama te nisu bile u stanju organizirati aktivnosti na terenu i organizirati volontere.
4.Robne rezerve nisu bile u stanju organizirati isporuku praktično ničega od materijala koji je bio potreban za pogođena područja te je praktički sve do sada osigurano privatnim donacijama građana i poduzeća
5.Vlada i javne službe se puno više bave odnosima sa javnosti i patetikom na javnoj televiziji nego što se bave organizacijom pomoći
6.Voditelj stožera CZ-a je na neprimjeren način izvrijeđao navijače koji su među prvima došli pomoći i već tjedan dana su neprekidno na raspolaganju za sve oblike pomoći
7.Nije donesena odluka da se za doniranu robu ili robu kupljenu za donacije ne obračunava PDV,niti otpis ili odgoda plaćanja poreza na dohodak,doprinosa i PDV za poduzetnike Sisačko Moslavačke županije.
8.Do danas nije bila definirana procedura na koji se način može u Hrvatsku iz susjednih nam zemalja koje nisu članice EU uvesti roba za donaciju i mnogi donatori su imali problema s ulaskom u Hrvatsku
9. Neotkazivanje skijaške utrke na Sljemenu u ovakvoj situaciji,dan nakon Dana Žalosti,pokazuje totalnu bezosjećajnost prema ljudima koji su stradali i ostali bez imovine u potresu.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Nazalost,od drzavnog vrha i odgovornih za ovakve situacije veliko NISTA,pa zasto ih jos uvijek hranimo i trpimo.
Ljudi vrijeme je da si sredimo drzavu,vec me sad sad sram djeci pogledat u oci,mozda cu kod unuka moci osvijetliti obraz.

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Ljudi evo mene opet iz sela Strašnik i zamolio bi da ako nekome nije problem da proslijedi dalje, dakle što se tiće odjeće, ima je na pretek i nažalost samo otežava posao svim volonterima koji bi možda pomagali u obnovi kuća, a ne stignu zbog sortiranja robe koje će se nažalost 70-80% bacit ili zametnuti. Nažalost neki ljudi su ovu priliku iskoristili ko odvoz krupnog otpada i način kako da se riješe starih stvari, a ne kuže koliko otežavaju stvari. Evo samo neke od stvari koje smo našli: bade kostim, mini suknje, mrežaste najlunke, pokvareni (pregorjeli) bojler... Dakle zamolio bi sve koji pokušavaju poslati odjeću NEMOJTE, ima je i previše, većina ljudi si je pokupila svoje i ne žele uzeti iz donacije.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,757
Evo maloprije sam opet vidio objavu..kampica prokisnjava.. (ljudi i takvu hoce jel nisu jos svi zbrinuti) a ono sto me najvise dojmilo..dok on to snima u kampici se nalazi pas, zamazan..skace i otresa blato sa sebe po madracima na kojima bi neko dao neznam sto da moze spavati i na tome jel trenutno nema bolje ni od toga..
Opet tu pocinje onaj jal..moj je susjed dobio bolje.
Ljudi su dali i pomogli s cime su i kako mogli..i opet nevalja.
Ovo je vec treca scena danas na koju sam naisao.

Najnoviji postovi

Na vrh