• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć pri zimskom startovanju hladnog motora

E

el pibe

Guest
Nema to veze sa zimom tu fali pameti:icon_mrgreen:Trebali su nekakvu kurblu navariti na felgu ili namotati lanc onaj z ručkom za furbati da ovom bedaku kaj vinta razbije čubu i stuče ga po lakti.Onda bi video imao puno bolji efekt:icon_super:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Može i tečka mašinerija

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=zcBE8HEAyi4[/YT]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ovo sa kamionom teško izvedivo pa prazan kamion u dol skližu kotači i nemože upaliti na guranac i jedan čovjek jedva vrti kotač koji je u zraku Puknuti na kurblu sa dekompresorom i težak zamašnjak palil sem nekad Arane ali ali .

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Razrađivao sam kočnice na vatrogasnom FAP-u 1314, isto je bio na dizalici kao i ovaj na snimka... Nema teoretske šanse da ovako lagano zavrti taj kotač...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Naravno, ta jedna konjska, ops ljudska snaga je jedva dovoljna da savlada trenja u prijenosima, (lezajevi poluosovine, kardana, diferencijal, mjenjac, pa tek onda da potjera mootr kad vuzac otpsti spojku,
ovo je bilo startanje elektro uz pomoc tocka,
Nasli nas farbati, a mi sve skole prosli, hehhe

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to su stari ležajevi , lagana transmisija ...tu nije v iše od 130 konja .
kotač se ponaša kao zamašnjak ..

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ja mogu sa sigurnošću reći da ga nije upalil, ja probal ursusa 335 i nejde to baš tak.... uh kak sam se namučil kad se samo sjetim...

Muhaču još uvijek dugujem kobase za kurblu.... da da... nisam ja zaboravil...:(wasntme)::(wasntme)::(wasntme):

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Zanima me jedna stvar oko motora..
Ujutro temp bila oko 0,-1,verglam traktor da upali i primjetim da ide dost bijelog dima na auspuh dok vergla..Palio sam bez grijača..
Koji bi uzrok bio tome,i dali je to normalna pojava ??

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
P.uknuti novi 533 je po zimi dosta bijelo dimil prije nego je upalil a imal je kompresiju jer kad ga Zetor vukel trebal je pomoč anlasera da nejde smik .(uz premošten leer šalter)

Najnoviji postovi

Na vrh