• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć pri zimskom startovanju hladnog motora

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
3 KW grijac 65 E a od 2KW 60 E. Da to je iz Srbije i odlično je uradjen

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Skupooooo .
Pričvrsti to kako treba ne brukaj se , vibracija će da ga zezne.

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Zica je bila samo za probu dok je u garazi sad su tu plastične stezaljke i nema mrdanja. Dobro je uradjeno pa tako da i nije skup

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Sa ovim ima da pali po zimi i naj losiji motor koji pali samo ljeti. Tako da se moze provuc bez generalke:icon_thumright:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Kakve si mu ugradil grijaće? Ja si planiram ubaciti od ferca grijać.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

Oprosti kawa, nisam vidio pitanje :(:. Kupil sam originalnu granu sa grijačima.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Buduči da je rezervar gore možeš od povrata u rezervar . Za grijač nemota biti (čak i bolje) veliki pritisak .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
sve je to tak , ja ga više volim spojiti ispred ventila povrata , tak kad krene verglanje dobi ono malo pritiska pa poleti plamen ko vulkan i zagrije promrzle ventiliče

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
A kada prdne grijač onda dobiješ povećanu potrošnju a neznaš zašto :(giggle):

Posebna posuda je mila majka.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a ako zaboraviš natočiti u posebnu posudu opet imaš problem ali i nikakvu potrošnju jer ne može upaliti

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Meni za cijelu zimu bude nekih 1dl nafte , tako daaa. .............

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Jel bi posuda od koćionog ulja bila dovoljna za par paljenja. Nije niti šema sa povratom za odbacit samo kaj mi jednostavnije spojit posudu, lajtung i kraj.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
dođe i druga zima , pa gorivo ostari ishlapi .. a zaboravi se još lakše i brže , godina okrene mozak ubije rakija ..uopče zaboraviš da treba grijati

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ubaciš filter jedan i pospojiš .
Tako jedan planira odraditi na ursusu grijač koliko sam shvatio da pričate.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ako nema antifriza, a ima vodeno hlađenje, ulij mu toplu / mlaku vodu u kiler prije pokušaja paljenja.
Postavi pola sata prije upotrebe ispod njega kalorifer neka ga grije... ili/i

Daj mu dobru transfuziju preko produžnih kablova za struju.

Ako baš ne može da kresne, uzmi lopatu, stavi na nju malo piljevine i polij s malo nafte. Zapali to, podmetni pod karter i zagrij si ulje, ako su anlaser i akumulator dobri bude se motor veselo zavrtio i kresnuo.
Mučiti se sa slabim akumulatorom, lošim anlaserom, uz slabu kompresiju, gusto ulje pa kome to od Vas treba?
Dobra priprema je pola posla, ako ti po zimi traktor redovito treba onda ga pripremi i mirno spavaš. Ako ga trebaš jednom i tko zna kad probaj s opisanom metodom. Palili smo ja i kolege stotine puta na ovaj način stare dotrajale Tamove 4500, 5000, 6500, pa Čepele itd, itd. Traktor je mila majka prema njima.

Ili ima i metoda dogradnje webasto grijača ako želi netko biti turbo siguran. (I onaj grijač antifriza koji je netko pokazao na slikama je sasvim OK) :icon_mrgreen:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Antifriz nutra, akomulator ispod čekić, ulje friško, ugl. ovo bi bilo samo kao dodatna pomoć kod paljenja po zimi da se ne muči bezveze ako ne mora!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ma đaba tebu hukati u nokte kad je za noge hladno
možeš s tako ugrijnim prstima kopat po nosu ali jaja stegnu ,skoro da se uvuku u guzicu

Najnoviji postovi

Na vrh