• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć pri zimskom startovanju hladnog motora

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Imal je kompresiju ali nije temperaturu paljenja za taj tip (pra)starog modela motora :icon_weed:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Salžem se sa nesuđenim velečasnim. I kod mene je ta situacije. Bez grijača, bijeli dim na hladno paljenje. Čim mu uključim grijače malo pričekam .... kresne bez problema. Nema nikakvog bijelog dima. I jasna stvar, čeka me generalka.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Kakav je razlog za paljenje traktora, koji ima ispravne grijače, bez grijača? Kaj su oni bez veze predviđeni?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Motor je u dobrom stanju,nije još za generalku..Na prolječe bila izmjena karika,sređena i brušena glava,dizne provjerene,buš pumpa nije dirana bila..Iste simptome bijelog dima je taj motor imao i prije ove "operacije" ali je onda za dlaku malo teže palio..

A znam da nije problem uključit grijač 10-15sekundi i pali,ali uvijek je tu neka znatiželja prisutna..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
Ovim postom si sam dal dijagnozu i potvrdil priču koju Puknuti priča.
Nema kompresije za hladan start.

Prije karikaša je bila katastrofa, sad je malo bolje a kad bu generalka onda bu dobro.
Dotle grij, šparaš anaser, bateriju, motor ...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ima nekaj istine v tome onda..
Dimit če on bijelo još tak dugo dok se nekaj ne desi motoru pa stane:)
Do onda če "zazivat papu" bez grijača..

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Dali bi se na mjesto ovog cepa sa slike mogo ugradit neki grijac vode.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Daj još neku opširniju sliku vodoinstalacije.

Na sam ovaj čep teško da može , ako bi bio još jedan negdje niže od ovoga onda bi moglo.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Kakav je razlog za paljenje traktora, koji ima ispravne grijače, bez grijača? Kaj su oni bez veze predviđeni?

Na malom Medi nisu u standardnoj opremi. Ja sam ih naknadno sam pošerafil gore. I kad malo zahladi, a ja povjerujem da bu kresnul bez grijanja, dogodi se BIjeli dim. Ko kad Papu izabireju :(emo):

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Daj još neku opširniju sliku vodoinstalacije.

Na sam ovaj čep teško da može , ako bi bio još jedan negdje niže od ovoga onda bi moglo.

Dali moze na cijevi od grijanja, lako su dostupne.Nema vise cepova samo ovaj, posto on ima i filter vode moglo bi se i sa njega uzet.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
I cijevi za grijanje mislim da bi bile dovoljne.

Posljednje uređivanje:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Na malom Medi nisu u standardnoj opremi. Ja sam ih naknadno sam pošerafil gore. I kad malo zahladi, a ja povjerujem da bu kresnul bez grijanja, dogodi se BIjeli dim. Ko kad Papu izabireju :(emo):
Kakve si mu ugradil grijaće? Ja si planiram ubaciti od ferca grijać.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Pasqualli kojeg sam prije koristil nije imal grijače. Kad je bila jača zima, obavezno kalorifer usmjeren prema glavi i nakon 15-20 min je kresnul bez problema.

zgzac,
kad si ih već ugradil, kaj je jako pohvalno, onda ih koristi.
Nisam čul da mogu smetati i onda kad nije jako hladno. Čak smatram da su uvijek od koristi. Kaj motor prije dođe na radnu temperaturu to bolje za trajnost motora.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Eto, upravo ih iskoristil. Grijanje + dekompresor par sekundi i BUF !! Pali mali :icon_syda:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Eto da se i ja malo pokažem u ovoj prestižnoj temi. Moram "pohvaliti" svoj novi traktor - ursus c335; stari loši aku 60 ah izvuče bez da upali. sad sam kupio novi ciak traktorski 110ah (e taj ga bome zavrti), i s njim upali s dekompresorom nakon verglanja par puta... ma preporodio sam se :icon_hang::p:

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Stigla je pomoc za hladne zimske dane

Grijac sam danas isprobo, postavio sam ga na 50 stepeni i ugrijo je za nekih 15 min stim da je vani bilo oko 0-e. Grijac je 3 KW ima pumpu za cirkulaciju i termostat. Radi odlicno.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Tao je onaj što ga Srbijanci prave?
Kol'ko gengi??

Najnoviji postovi

Na vrh