Evo ja sam ove godine bio prisutan na prosvjedim i cuo sav svakakvih prici.
I u svemu tome sam i zakljucio nesto.
Pod broj jedan,onliko traktora koliko je bilo u zg toliko vise nikada na ovim prostorima nece biti.
Sto je steta.
Pod 2,ljudi su KATASTROFALNI,i kurceviti i misle da su najpametniji....to nedvodi nigdje.
Da neogovorim da je prosvjed bio nikako organiziran,da organizatori nisu znali kad je koji neradni dan---sprdnja.
Nego ,uvijek ce biti problem u zahtjevima jer su oni neutemeljeni,nisu svima jednako bitni.I ako neko nesto dogovori odmah ce se cuti u pozadini prica da je dobio nesto za sebe i bla bla bla....
Ta prica ce se uvijek vrtiti...mozda nesto ima u tome a mozda i nema.
Znam da kada nesto trazi uvijek moras traziti vise,ali opet kada se sada sjetim onih dovika psenica mora biti 2.5kn,a bila je 1.5kn.
Ove godine mora biti 1.25 bila je 70lipa.
Mljeko mora biti 3.5kn a cijena mljeka je 2.2kn.
Sada mi to sve smijesno izgleda,ili su ti zahtjevi nerealni ili sta?
Ajmo reci da su meni realni jer ja sam poljprivrednik,ali sto ce neko iz ministarstva reci kada cuje da mi trazimo pa skoro duplo vecu cijenu nego sto je?????????? Zar to neispada smijesno??
E to je to,,od takvih zatjeva nista.
Po mojem misljenu ministarstvu vise APSULUTNO netreba spominjati otkupne cijene icega,jer oni NE kupuju.
Njihovi su drugi zadaci.
Znaci treba naci nacine da se smanji uvoz hrane i mi cemo zagarantirano imati vecu cijenu......
Treba traziti od ministarstva tocne dane kada ce nam platiti poticaj,a ne govoriti im zelimo toliko za psenicu....-->sami znamo da to od njih necemo dobiti.
I da,trebamo biti zahvalni na tih 15lipa za psenicu...sto je ,je.