robi kaže:
a kukuruz visok metar i pol,
e vidiš da se ne događa da kukuruz bude takav ,zato ja mislim da bi trebalo poticati po litri i po kili!!
kad bi se poticalo tako ne bi ovi veliki koji su pokupovali zemlju i posiju pšenicu i bez umjetnog i prihrane i bez svega, pa čak možda poprskaju tu istu pšenicu samo protiv korova, a za bolesti ko j...
kad bi se poticala kila i litra ne bi bilo dovoljno 6-7 t pšenice na ha, već bi se gledalo da se dobije i preko 10 t/ha , jer je potencijal pšenice puno veći od tih 6-7 t, neki kao što sam napisao gore ni to nemaju , jer samo gledaju kako će pokupiti poticaj na te svoje silne hektare,a ne gledaju koliki će biti prinos jer ga nije briga.
dođe jedan takav zemlju osiromaši 2-3 god ,ali bitno da si je on pokupio poticaj,a što je ostavio iza sebe to se ne pita...
kad bi se poticalo ovako kak sam napisao njive bi bile u puno boljem stanju i ne bi bilo teško proizvesti preko 10t/ha pšenice, to bi nam bio normalan prinos ništa čudno...
a i ne bi se smatrala krava koja ima 5-6 tisuća litara po laktaciji dobrom, to bi bila neka prosječna kvava, smatrala bi se dobrom ona koja ima 9-10 tisuća...