cipiripi1967
Član
- Tu od
- 2 Stu 2008
- Poruka
- 269
ima u tome debele istine ali na žalost gorke...e pa šta je tu je i ja se nadam da se neče ovako masovno više saditi kao do sada ali živi bili pa vidjeli...
Mislima da je sve ovo sto i je zasadjeno u zadnjih nekoliko godina premalo da bi poremetilo odnose na svjetskoj/europskoj razini. Na hrvatskoj razini isto tako mislim da ce biti malih pomaka i to iskljucivo ako budemo dosta organizirani i drzali se zajedno. Hrvatskih stotinjak hektara vise ili manje je cca manje od 100 tona ociscenog ljesnjaka, a to je, po meni, relativno malo u odnosu na potrosnju tako da si nikako mi koji imamo 2 do 10 Ha ne mozemo medjusobno biti konkurencija. Ako iole imamo soli u glavi i nedozvolimo da nas razni likovi podijele u sedamnaest udruga.... (no to je off-topic na ovoj temi)cipiripi1967 kaže:ima u tome debele istine ali na žalost gorke...e pa šta je tu je i ja se nadam da se neče ovako masovno više saditi kao do sada ali živi bili pa vidjeli...
Prema onome sto pise u dodatku 1 tog zakona ja bih rekao da na soju ide samo osnovno placanje, odnosno 2250 kn/Ha. Jeli tako bilo i do sada?buban kaže:jel netko zna posto sam ja vec skroz zbunjen koliki ce bit poticaj za hektar soje koja je posijana ovog proljeca?
mislim koliki bi trebo bit posto je vec sve klimavo?
spyder kaže:http://www.mps.hr/default.aspx?id=6730