• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poučne priče, aforizmi, poslovice, anegdote

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,924
Davno mi je kolega plus napomenuo artas.hr i njihov Forum pa škicnite!

inače mi se nešto sje.. na računalu, ne mogu "dosegnuti" niti jedan znak sa alt ili alt gr

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Kolega @plus, nadam se da se ne ljutiš na gornju poveznicu; imala je plemenitu namjeru.
Za "pozadinske" detalje nisam znal (nije ni bitno), no svakako to nije lijepo čuti.
Znaš onu poslovicu :nije važno kaj piše, već tko piše ;)
Ne zašto i kako bi se ja tu ljutio, to je odavno javna tajna.

@LeeChampa
Artas je stvorio forum za el vozila. Na njemu je bilo aktivno puno mladih stručnjaka, neke od njih je zaposlio i Mate Rimac. Oni koji često pljuju po liku i djelu tog dečka, nemaju pojma da zapravo pljuju po ogromnom znanju i entuzijazmu tih mladih, pametnih i odličnih ljudi. Zato ja uvijek i svugdje branim Rimca, nije on sam, tu je ogromna ekipa izvanserijskih stručnjaka.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Rekel bi da misli na ubijanje kokoši pred 20-tak let, sad na ubijanje svinja malim proizvođačima...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Proveo sam sat vremena u banci čekajući oca da prebaci neki novac. Nisam mogao da izdržim a da ne pitam:
"Tata, zašto ti ne aktiviramo internet bankarstvo?"
"Zašto bih to uradio?", upitao je otac.
"Pa, na taj način ne bi morao da provedeš sat vremena ovde zbog običnog transfera novca. Mogao bi čak i da kupuješ preko interneta. Sve bi bilo mnogo lakše."
Bio sam zaista uzbuđen što mogu da ga upoznam sa svetom internet bankarstva.
Pitao je: "Ako aktiviram ovo, zar više neću morati da izlazim iz kuće kad podižem novac?"
"Da, da", rekao sam.
Rekao sam mu da čak i hrana može da se isporuči na vratima, preko službi za dostavu hrane.
Njegov odgovor me je ostavio bez reči.
Rekao je: "Od kad sam danas ušao u ovu banku, sreo sam četvoricu svojih prijatelja, i malo sam popričao sa radnicima koji me sada jako dobro poznaju. Ovo je društvo koje mi treba. Volim da se spremim i odem u banku. Imam dovoljno vremena, a to je i fizički dodir sa ljudima za kojim žudim. Pre dve godine sam se razboleo. Vlasnik radnje u kojoj kupujem voće je došao da me vidi i seo pored mog kreveta i plakao. Kada je tvoja majka pala pre nekoliko dana, tokom svoje jutarnje šetnje, naš lokalni prodavac ju je video i odmah seo u svoj auto da je doveze kući jer zna gde živim.
Reci mi sada, da li bi imao taj kontakt sa ljudima kada bi se sve završavalo preko mreže. Zašto bi želeo da mi sve bude dostupno tako brzo i prisiljavao sebe da komuniciram samo sa svojim računarom? Volim da upoznam osobu sa kojom sarađujem. To stvara veze u odnosima. Da li i tvoj "Amazon" nudi sve to?"
Tehnologija nije život. Provodite vreme sa ljudima, a ne sa uređajima. Svet umire zbog stvari koje su ljude naterale da budu pasivni.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Kaže priča da je jedan čovjek odlučio spremiti vola na ražnju. Pripremio on tako vola, vatru i ražanj, okrene se prema kćeri i kaže: “draga kćeri, pozovi sve naše bliske ljude, obitelj i susjede nam, da se proveselimo i zabavimo”

Kćer izađe na ulicu i počne vikati “Upomoć, upomoć, molim Vas pomozite nam ugasiti požar. Vatra će progutati dom moga oca”

Nakon nekoliko minuta, malena grupa ljudi iz ulice izjurila je iz svojih kuća i svojih toplih domova, dok su se ostali pravili da nisu čuli vapaj u pomoć. Oni koji su se odazvali pozivu i došli, jeli su i pili do mile volje.

Začuđeni i iznenađeni otac okrenuo se prema kćeri i kaže joj: “ja ne znam nikoga od tih ljudi, neke od njih po prvi puta vidim! Gdje su nam obitelj, prijatelji, kolege i ostali bliski ljudi?”

Kćer ga pogleda, nasmije se i kaže: “ovi ljudi izašli su iz svojih domova i došli nam pomoći ugasiti požar u kući, ne zbog jela i pića. To su ljudi koji zaslužuju naše gostoprimstvo i zahvalnost!”

Pouka priče:
Onaj tko ti neće pomoći u tvojoj nevolji, ne zaslužuje ni da jede s tobom za tvojim stolom u proslavi.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
"Tata, zašto ti ne aktiviramo internet bankarstvo?"
Ja kad dođem u banku,a to je mjesečno jedan do dva puta,službenica na šalteru mi svaki put ljubazno ponudi opciju Internet bankarstva, na čemu joj ja zahvalim,I objasnim svoje viđenje stvari,a to je kad se većina nas koji smo u poslovnici banke budemo koristili internet bankarstvom,računaj da imaš 50%+ šansu da više ne sjediš tu već da radiš na blagajni supermarketa u najboljem slučaju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Bijah u Supernovoj u Zadru, mislim u Sparu.
Pitam ženu na kasi zakaj ne otvore još jednu blagajnu...veli nema ih dovoljno.
Rekoh, ali gospođo, ova žena pored vas stoji i ne radi nikaj.
Veli ona:
- a ne, ona pazi na 4 (samoposlužne) blagajne...
Rekoj joj:
- znači, iduće godine ni vi nećete trebati raditi ovdje.
Čudno me pogledala...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja kad dođem u banku,a to je mjesečno jedan do dva puta,službenica na šalteru mi svaki put ljubazno ponudi opciju Internet bankarstva, na čemu joj ja zahvalim,I objasnim svoje viđenje stvari,a to je kad se većina nas koji smo u poslovnici banke budemo koristili internet bankarstvom,računaj da imaš 50%+ šansu da više ne sjediš tu već da radiš na blagajni supermarketa u najboljem slučaju.
kad te bude pogodil mali na romobilu i kad budeš sjedio doma s plastičnim kukom (nedaj bog ovakvog scenarija samo filozofiram) onda ti bude žao da se ne viđate u supermarketu

Najnoviji postovi

Na vrh