evo veceras sam zavrsio sve osim farbanja koje kao i obicno izostane
brzina reagovanja je sada skladna brzini kretanja , nemozem ti to nikakvim proracunima potkrepiti ali iz iskusva bih rekao da je sada ok
sto se tice podizne sile nisam je opteretio jos do kraja ali smatram da ce biti dovoljno , sadasnji polozaj klipa mi pruza mogucnost i stavljanja nekog jaceg klipa , imam nekoliko jacih klipova koji su u konkurenciji ali dok ne probam ovo necu nista mijenjati , mada smatram da ce i ovo biti dovoljno
visina dizanja je sada pristojna
ovaj nacin moje kasike ili kako vecina ovdje kaze ralice ne odgovara kacanju na prednju hidrauliku zbog pojavljivanja ''cudnih sila'' naime onaj bolcn na kome zakrecem kasiku ne nalazi se na sredini i onda bilo koji luft se odrazava malo vise nego sto bi bilo realno
znaci i kasiku cu u narednom vremenu morati preapraviti kako je bog rekao , sa sistemom hid. zakretanja , bolcnom na sredini i sistemom zastite udarca u prepreku , isto kako je bog rekao
napokon bi mozda mogao cistiti snijeg i bez kacige a i krpa bi mogla da odmori :lol:
mozda si pobrkao malo , ono vitlo se nalazi na vladimircu i sa njega se ne skida NIKADA I NIKAKO
a ova lancara je za velikog rusa , da to je nesto kao sto si ti stavio sliku samo je podizna sila 10T :mrgreen: i na nju sam dodao hidromotor i vozi misko
e da lanac koji ona provlaci mi je dug 18m i tezak je oko 150 kg :mrgreen:
spakovan je oko prednje one osnovne ploce na traktoru , lijepo je se uklopio
sve je spakovano na svoje mjesto i lancara je spojena sa svojim crijevima pa nemoram vise otpajati crijeva od kasike da bi ih prebacio na lancaru , znaci njena crijeva stoje pored onih ruskih ''brzih'' spojki i kada mi treba samo prikacim crijeva
veceras sam kasiku izbrusio sa predjne strane da snijeg lakse klizi
e sad je ostalo samo da snijeg padne ostalo je moja briga , evo ga pada ali nesto kilavo mokar je pa se mnogo topi na zemlji