• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prednji paker valjak.

R

Ratarko

Guest
Da li ste negdje vidjeli polovan ( može i novi ) ovakav stroj koji je ispred traktora kao na slici u zaglavlju sa ove stranice ?

http://www.unia-grudziadz.pl/de/firma.htm

Baš nešto tako isto kao na slici bi mi trebalo ali nisam naletio na nešto slično pa ako vi budete sjetite se mene :) . Cilj mi je to uzeti polovno do jeseni i sezone oranja .
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Neznam tko proizvodi ovog, valjda Rabe ili Lemken!
Obrisan neispravan link.





LEMKEN
A nešto ovakvo, ima isti efekt kao i onaj naprijed, ali neznam dali može to na svaki plug, što ti misliš Ratarko?
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Nikako da nađem prednji evo još stražnjih od LEMKEN-a.
Prednji je bolji valjda zato jer je bolje raspoređena težina na traktoru?

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 
R

Ratarko

Guest
Hvala za hrpu slika sa paker-valjcima :D
Znam da je normalnije da takav valjak ide na plug a ne naprijed na traktor . Kako moj plug nema dodatak za paker valjak i odgovarajuči paker valjak htio sam si uzeti nekakvo univerzalno rješenje koje bi se moglo priključivati na svaki moj traktor ( koji ima prednju hidrauliku ) i sa svim vrstama plugova koje imam ( ne mora biti okretač ) .

Radi se o tome da nisam nigdje vidio u ponudi takav paker-valjak , vidim ga na slikama ali ne i u cjenicima :cry:
 
R

Ratarko

Guest
Trenutno imam nekoliko ali orem samo sa Rabe-om , recimo slučajno mi se Rabe pokvari a hitno trebam orati , uzmem drugi plug a paker valjak ostaje na traktoru a ne na plugu na taj način , zar ne .
 
R

Ratarko

Guest
zvona kaže:
Pogledaj na traktorpool imaš svakakvih prednjih valjaka

Jesam , nema takav prednji .
Ovaj prednji se pomoču hidraulike prebacuje sa jedne strane na drugu tako da nema problema sa plugovima okretačima.
Negdje na netu sam naletio na jedan zgodan video gdje se to moglo vidjeti u radu ali sada neznm gdje...
 
R

Ratarko

Guest
Ahaa , evo nešto .
Mislio sam da ima samo jedan paker-valjak dok se u ovome filmu vide dva valjka , dok jedan radi drugi se nalazi visoko u zraku , malo čudno izgleda ali i to bi mi odgovaralo.
E sada samo da mi je znati koji je to proizvođač :?:

Obrisan neispravan link.
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
ok nism te razumio sada znam što te zanima. a i da pronađeš takav je valjak mnogo skup. kada su obični prednji od 1000 eur pa na dalje.Nešto ima tako slično na belju prednji valjak samo je velikog zahvata te sa obje strane kada ga stavi u transportni položaj izgleda ko na snimci,bočne strane se podižu vjerovatno posebno ljeva od desne
 
R

Ratarko

Guest
@zvona
Nešto ima tako slično na belju prednji valjak samo je velikog zahvata te sa obje strane kada ga stavi u transportni položaj izgleda ko na snimci,bočne strane se podižu vjerovatno posebno ljeva od desne

Da , vidio sam tako nešto na slikama , da li si mislio na ovo :?:

http://www.agriaffaires.co.uk/used/roll ... ronne.html

ili ovako nešto , po meni bolje od ovoga prošlog zato što mu je srednja sekcija uža.

http://www.agriaffaires.co.uk/used/roll ... acier.html

Nekako mi ipak najbolje odgovara samo jedan valjak koji se prebacuje sa strane na stranu a baš taj ne mogu pronači nigdje . Ove sa slika mi je jednostavno kupiti , nazovem , platim i moj je ali mi ne odgovaraju :(

Več sam zaboravio da li sam slao sliku svog prednjeg valjka od 3 metra pa evo ponovo :

Obrisan neispravan link.
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
nešto slično ovoj drugoj slici,samo je srednja sekcija mislim 3 mtr, Pa ukloniš srednju. Ovaj je dobar prednji što imaš.Dali bi mogao traktor od 85-90ks da radi sa pakerom naprijed i rotodrljačom+sijačica iza
 
R

Ratarko

Guest
Ne . Za taj posao ti treba barem 130 ks traktor , svakom traktoru koji bi uspio raditi sa takvom kombinacijom a da nema 130 KS treba podiči spomenik , što zbog toga što je uspio a što zbog toga što mu generalka ne gine nakon takvog posla :wink: .
Moj prednji paker valjak ima 1450 kg , rotodrljača malo ispod 1500 kg a za sijačicu točno neznam ali u spremnik staje 850 kg pšenice . Zamisli si traktor od 90 KS koji bi s time radio cijeli dan ili duže :cry: .

S tom kombinacijom planiram raditi sa ovim novim MF-om ( još mi nije isporučen ) sa 190 KS onda če biti i malo viška snage ali tim bolje.
Imam planove da naprijed na traktor ide gruber , rotodrljača ili rototiller samo sve u svoje vrijeme ...
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Ima jedan čovjek U Gašincima Same Explorer 85 ima prednju hidrauliku i kardan i naprijed kopča nešto kao krimler koji ide naprijed i ima dva reda nekakvih zvjezdastih valjaka. odvojio je i ostavio samo te valjke a iza ima rotodrljču lely 3mtr + 0lt psk 4 ili sijačica za žitarice. i kaže da ide sporije i da nije same-u teško
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ratarko, rekao si da Torpedo teško ore s tvojim plugom, a Massey je malo jači, nisi li možda trebao uzeti iznad 200 ks?

Dali imaš možda sliku od tog SAME-a? Dali ta sijačicfa OLT ima za mineralno gnojivo, Ja kad bi imao 3 metra rotodrljaču od 1400 kg i 4 redna sijačica za kukuruz puna ima 1000 kg, mislim da moj Lamborghini (4320kg + 320 uteg) to nebi nosio, što vi mislite?
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
nemam sliku sijačica je oltova bez deponatora za gnojiva. Ima još primjera MF 85 ks novija serija silira sa dvorednim nošenim silokombajnom. a pitanje može li IMT 539 vuči dvije prikolice sirovog zrna kukuruza pune jedna nosivosti 5 t ( nekad su takve vukli kamioni) a druga 6 t. Možda je problem malo u transportu ali mislim da raditi može.Tetak ima rototiler Krone 3 mtr i kada priključi sijačicu za žitarice amazona a radi sa JD 130 ks pa kada na uvratini okreče i naglo pusti kvačilo propne se kao konj.
 
R

Ratarko

Guest
@zvona

Ovo što kažeš za Same Explorer 85 i da taj čovjek radi sa tom kombinacijom ti vjerujem ali jasno ti je da je to tjeranje maka na konac. Bojim se da bi taj Same Explorer imao prilično lagan prednji kraj kada bi samo stavio iza moju rotodrljaču od gotovo 1500 kg. Normalno je da ta rotodrljača koju on vuče nije tako teška kao moja pa onda to ide , moja recimo po papirima podnosi traktor do 240 KS a njegova možda do 90 KS i tu se nabere fina razlika u kilaži , zar ne .
Nadalje svaki traktor ima svoje priključke ( što je normalno ) tako da taj Same nebi niti mogao zakvačiti moju rotodrljaču ( ili neki drugi stroj ) buduči da ima podizne poluge sa priključcima druge kategorije a potrebno je treča ( veči promjer ) .


@mario
Ratarko, rekao si da Torpedo teško ore s tvojim plugom, a Massey je malo jači, nisi li možda trebao uzeti iznad 200 ks?

Istina , RX radi jako teško sa plugom , brzina kretanja mu je mala pri oranju i da je bila samo malo manja odustao bih od oranja sa njim ali išlo je nekako na granici moje tolerancije. Nadam se da če novi MF raditi puno bolje sa tim plugom , prvo ima 30 KS više , drugo vario je mjenjač iz kojega se može izvuči malo više snage nego iz RX-mjenjača i treče novi je traktor . Nekako mislim da RX nema više 170 KS s obzirom na njegove godine ( 84. godina ) , radne sate ( mislim da ima 16.500 ali nisam siguran ) i na to ga motor nije generalno ili bilo kako drugo obnavljan .
Mislim da mi ne treba traktor iznad 200 KS , dugo sam razmišljao o tome prije naručivanja MF-a tako da je to moje trenutno mišljenje o tome.
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
ratarko slažem se sa tim tvojim komentarom u vezi tih rotodrljača od 3mtr za traktor od 100 pa na dalje i a isto takve za traktore manje od 100ks a razlika je u težini
 
R

Ratarko

Guest
Evo ipak je moja opsežna potraga za tim strojem urodila plodom.
Na jednom forumu sam ugledao ovu sliku i sve mi je bilo jasno.

Obrisan neispravan link.

Firma koja pravi takav packer valjak se zove Dal-Bo , evo link : http://www.dal-bo.com/
Iako se na nijihovim stranicama ne vidi direktno taj packer-valjak dobio sam još ova dva linka sa opisom i cijenom:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Eto , zar internet nije luda stvar ?
Sada makar znam što točno da tražim po raznim polovnim burzama roba .
 
R

robert

Guest
ja mislim nesto uzeti za prednju hidrauliku da mi malo izravna,ispred prednji tockova dok iza vucem sjetvospremac i u jednom prohodu po oranju odma pripremim za repu.sto se tice onih valjaka sto stoje na plugovima,ima jednostavnije rijesenje.oni sluze da izrezu brazde,kako bi bilo sto ravnije i da se vlaga sacuva,imam i lemkenov cjelokupni katalog mislim da je sa proslogodisnjim cijenama..pa koga sta zanima nek pita.
 

Najnoviji postovi

Na vrh