• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prednji paker valjak.

R

Ratarko

Guest
Da li ste negdje vidjeli polovan ( može i novi ) ovakav stroj koji je ispred traktora kao na slici u zaglavlju sa ove stranice ?

http://www.unia-grudziadz.pl/de/firma.htm

Baš nešto tako isto kao na slici bi mi trebalo ali nisam naletio na nešto slièno pa ako vi budete sjetite se mene :) . Cilj mi je to uzeti polovno do jeseni i sezone oranja .
 

mario

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Neznam tko proizvodi ovog, valjda Rabe ili Lemken!


LEMKEN
A nešto ovakvo, ima isti efekt kao i onaj naprijed, ali neznam dali može to na svaki plug, što ti misliš Ratarko?

 

mario

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Nikako da naðem prednji evo još stražnjih od LEMKEN-a.
Prednji je bolji valjda zato jer je bolje rasporeðena težina na traktoru?

 
R

Ratarko

Guest
Hvala za hrpu slika sa paker-valjcima :D
Znam da je normalnije da takav valjak ide na plug a ne naprijed na traktor . Kako moj plug nema dodatak za paker valjak i odgovarajuæi paker valjak htio sam si uzeti nekakvo univerzalno rješenje koje bi se moglo prikljuèivati na svaki moj traktor ( koji ima prednju hidrauliku ) i sa svim vrstama plugova koje imam ( ne mora biti okretaè ) .

Radi se o tome da nisam nigdje vidio u ponudi takav paker-valjak , vidim ga na slikama ali ne i u cjenicima :cry:
 
R

Ratarko

Guest
Trenutno imam nekoliko ali orem samo sa Rabe-om , recimo sluèajno mi se Rabe pokvari a hitno trebam orati , uzmem drugi plug a paker valjak ostaje na traktoru a ne na plugu na taj naèin , zar ne .
 
R

Ratarko

Guest
zvona kaže:
Pogledaj na traktorpool imaš svakakvih prednjih valjaka
Jesam , nema takav prednji .
Ovaj prednji se pomoæu hidraulike prebacuje sa jedne strane na drugu tako da nema problema sa plugovima okretaèima.
Negdje na netu sam naletio na jedan zgodan video gdje se to moglo vidjeti u radu ali sada neznm gdje...
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
ok nism te razumio sada znam što te zanima. a i da pronaðeš takav je valjak mnogo skup. kada su obièni prednji od 1000 eur pa na dalje.Nešto ima tako slièno na belju prednji valjak samo je velikog zahvata te sa obje strane kada ga stavi u transportni položaj izgleda ko na snimci,boène strane se podižu vjerovatno posebno ljeva od desne
 
R

Ratarko

Guest
@zvona
Nešto ima tako slièno na belju prednji valjak samo je velikog zahvata te sa obje strane kada ga stavi u transportni položaj izgleda ko na snimci,boène strane se podižu vjerovatno posebno ljeva od desne
Da , vidio sam tako nešto na slikama , da li si mislio na ovo :?:

http://www.agriaffaires.co.uk/used/roll ... ronne.html

ili ovako nešto , po meni bolje od ovoga prošlog zato što mu je srednja sekcija uža.

http://www.agriaffaires.co.uk/used/roll ... acier.html

Nekako mi ipak najbolje odgovara samo jedan valjak koji se prebacuje sa strane na stranu a baš taj ne mogu pronaæi nigdje . Ove sa slika mi je jednostavno kupiti , nazovem , platim i moj je ali mi ne odgovaraju :(

Veæ sam zaboravio da li sam slao sliku svog prednjeg valjka od 3 metra pa evo ponovo :

 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
nešto slièno ovoj drugoj slici,samo je srednja sekcija mislim 3 mtr, Pa ukloniš srednju. Ovaj je dobar prednji što imaš.Dali bi mogao traktor od 85-90ks da radi sa pakerom naprijed i rotodrljaèom+sijaèica iza
 
R

Ratarko

Guest
Ne . Za taj posao ti treba barem 130 ks traktor , svakom traktoru koji bi uspio raditi sa takvom kombinacijom a da nema 130 KS treba podiæi spomenik , što zbog toga što je uspio a što zbog toga što mu generalka ne gine nakon takvog posla :wink: .
Moj prednji paker valjak ima 1450 kg , rotodrljaèa malo ispod 1500 kg a za sijaèicu toèno neznam ali u spremnik staje 850 kg pšenice . Zamisli si traktor od 90 KS koji bi s time radio cijeli dan ili duže :cry: .

S tom kombinacijom planiram raditi sa ovim novim MF-om ( još mi nije isporuèen ) sa 190 KS onda æe biti i malo viška snage ali tim bolje.
Imam planove da naprijed na traktor ide gruber , rotodrljaèa ili rototiller samo sve u svoje vrijeme ...
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
Ima jedan èovjek U Gašincima Same Explorer 85 ima prednju hidrauliku i kardan i naprijed kopèa nešto kao krimler koji ide naprijed i ima dva reda nekakvih zvjezdastih valjaka. odvojio je i ostavio samo te valjke a iza ima rotodrljèu lely 3mtr + 0lt psk 4 ili sijaèica za žitarice. i kaže da ide sporije i da nije same-u teško
 

mario

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ratarko, rekao si da Torpedo teško ore s tvojim plugom, a Massey je malo jaèi, nisi li možda trebao uzeti iznad 200 ks?

Dali imaš možda sliku od tog SAME-a? Dali ta sijaèicfa OLT ima za mineralno gnojivo, Ja kad bi imao 3 metra rotodrljaæu od 1400 kg i 4 redna sijaèica za kukuruz puna ima 1000 kg, mislim da moj Lamborghini (4320kg + 320 uteg) to nebi nosio, što vi mislite?
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
nemam sliku sijaèica je oltova bez deponatora za gnojiva. Ima još primjera MF 85 ks novija serija silira sa dvorednim nošenim silokombajnom. a pitanje može li IMT 539 vuèi dvije prikolice sirovog zrna kukuruza pune jedna nosivosti 5 t ( nekad su takve vukli kamioni) a druga 6 t. Možda je problem malo u transportu ali mislim da raditi može.Tetak ima rototiler Krone 3 mtr i kada prikljuèi sijaèicu za žitarice amazona a radi sa JD 130 ks pa kada na uvratini okreèe i naglo pusti kvaèilo propne se kao konj.
 
R

Ratarko

Guest
@zvona

Ovo što kažeš za Same Explorer 85 i da taj èovjek radi sa tom kombinacijom ti vjerujem ali jasno ti je da je to tjeranje maka na konac. Bojim se da bi taj Same Explorer imao prilièno lagan prednji kraj kada bi samo stavio iza moju rotodrljaèu od gotovo 1500 kg. Normalno je da ta rotodrljaèa koju on vuèe nije tako teška kao moja pa onda to ide , moja recimo po papirima podnosi traktor do 240 KS a njegova možda do 90 KS i tu se nabere fina razlika u kilaži , zar ne .
Nadalje svaki traktor ima svoje prikljuèke ( što je normalno ) tako da taj Same nebi niti mogao zakvaèiti moju rotodrljaèu ( ili neki drugi stroj ) buduæi da ima podizne poluge sa prikljuècima druge kategorije a potrebno je treæa ( veèi promjer ) .


@mario
Ratarko, rekao si da Torpedo teško ore s tvojim plugom, a Massey je malo jaèi, nisi li možda trebao uzeti iznad 200 ks?
Istina , RX radi jako teško sa plugom , brzina kretanja mu je mala pri oranju i da je bila samo malo manja odustao bih od oranja sa njim ali išlo je nekako na granici moje tolerancije. Nadam se da æe novi MF raditi puno bolje sa tim plugom , prvo ima 30 KS više , drugo vario je mjenjaè iz kojega se može izvuèi malo više snage nego iz RX-mjenjaèa i treæe novi je traktor . Nekako mislim da RX nema više 170 KS s obzirom na njegove godine ( 84. godina ) , radne sate ( mislim da ima 16.500 ali nisam siguran ) i na to ga motor nije generalno ili bilo kako drugo obnavljan .
Mislim da mi ne treba traktor iznad 200 KS , dugo sam razmišljao o tome prije naruèivanja MF-a tako da je to moje trenutno mišljenje o tome.
 

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,295
ratarko slažem se sa tim tvojim komentarom u vezi tih rotodrljaèa od 3mtr za traktor od 100 pa na dalje i a isto takve za traktore manje od 100ks a razlika je u težini
 
R

Ratarko

Guest
Evo ipak je moja opsežna potraga za tim strojem urodila plodom.
Na jednom forumu sam ugledao ovu sliku i sve mi je bilo jasno.Firma koja pravi takav packer valjak se zove Dal-Bo , evo link : http://www.dal-bo.com/
Iako se na nijihovim stranicama ne vidi direktno taj packer-valjak dobio sam još ova dva linka sa opisom i cijenom:

http://www.topagrar.com/content/test/ar ... 2CB0EA6DD6
http://www.dalbo.dk/images/log/83.pdf

Eto , zar internet nije luda stvar ?
Sada makar znam što toèno da tražim po raznim polovnim burzama roba .
 
R

robert

Guest
ja mislim nesto uzeti za prednju hidrauliku da mi malo izravna,ispred prednji tockova dok iza vucem sjetvospremac i u jednom prohodu po oranju odma pripremim za repu.sto se tice onih valjaka sto stoje na plugovima,ima jednostavnije rijesenje.oni sluze da izrezu brazde,kako bi bilo sto ravnije i da se vlaga sacuva,imam i lemkenov cjelokupni katalog mislim da je sa proslogodisnjim cijenama..pa koga sta zanima nek pita.
 

Najnoviji postovi

Na vrh