• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PREDNJI TRAKTORSKI UTOVARIVAČI i priključni alati

Matija193

Novi član
Tu od
4 Ruj 2018
Poruka
3
Imam da, ali su dosta otraga, onda bas nije ugorno radit sa njima, jer nije tijelo u normalnom polozaju, a kupio sam novi razvodnik i joystick, mislil sam spojit preko kiper izvoda pa zaglavit rucicu da stalno kruzi ulje

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Imam utovarivač sa dvoradnim klipovima za nivelaciju korpe.
E sad , korpu diže gore kako treba, međutim spuštanje neradi, koliko vidim spuštanje ide kao da je jednoradni cilindar.
Gdje tu može biti problem? Kada stisnem ručku za dole zuji pumpa ali se sporo spušta, a za gore ide normalno.

Može pomoć?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Prazna korpa ili puna? Pretpostavljam da su i podizni cilindri dvoradni.
Rekel bi da te zeza sponica na crijevu "za dolje".

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Je , spojnica nevalja .. , kad sam spojio direkt bez spojnice radi ok.

milo

Novi član
Tu od
20 Svi 2019
Poruka
1
Da li netko ima iskustva sa poljskim utovarivačima koji se kupuju u Sloveniji tj. Kozju, marke metal-tehnik i intertech? Ista izvedba kod nas je skuplja za 7.000 kn, gledao sam jedan koji je kupljen prije par dana ali još nije radio pa ne znam ništa, po izgledu je super.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Na jednom Zetoru je bil Poljski utovarivač nesječam se marke za komande je imal el ventile i dva prekidača kaj na rešolu . Radil je nekih pet godina bez greške i prodan jer je kupljen Case sa utovarivačem .

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Što znači paralelogram kod utovarivaća,tj. što znači ako ga imam i ako ga nemam?

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Spas za rad s paletama jer drži vilice u istom položaju dok kran dižeš ili spuštaš,ista situacija i za utovar bala.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,765
Sama riječ paralelogram (znači dvije paralelne grane), koje su povezane, i kod dizanje - spuštanje vilice su u vadoravnom položaju. Ili u nekom drugom položaju.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Dečki pitanje, tu kod mene jedan poznanik me zove i kaže da bi prodavao prednji utovarivač za IMT 539, pa kaže ako znam nekog, i doista znam sebe, e sad ja bih ga volio namontirat na 560,jer je teži a i jači i imam na njemu 4 izvoda hidraulika i dvoradne komande, dal bi se to moglo ukombinirat, i po vama koliki bi to posao bio, još ga nisam išao vidjet, a planiram te koliko novca nije previše za to čudo tehnologije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Moraš vidjeti koje je marke.
Ako je SIP ili neki novijeg tipa, s prednjom šasijom, onda ga se da pripasati na 560.
Ako je stari engleski, koji se montira na 4 šarafa ispod zvona i idu mu ruke prema trubama, onda ga se ne isplati pripasivati...jer bu, u najmanju ruku, prekratak.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nemoj očekivati čuda, ali par ruku bu sigurno zamijenil.
Treba vidjet kakav je i u kakvom je stanju.

DeutzFahr69

Aktivni član
Tu od
4 Svi 2017
Poruka
163
Ima neko mozda iskustva sa ovim utovarivacem

Ako se neko malo vise razumije u prednje utovarivace neka mi se javi u pp.

Screenshot_10.jpg

goran.faic

Član
Tu od
6 Lis 2008
Poruka
182
Malo da se osvježi tema... :)
Case Farmall 85 A_1.jpg

Prilozi

• Deutz 7807 C_.jpg
    Deutz 7807 C_.jpg