Pozdrav. Javljam se iz Srbije, pratim dugo forum. Imam potrebu za prednjim utovarivacem pa sam prelistao celu temu.Treba mi utovarivac za torpedo 7506A sa prenjom vucom. Ne treba mi za neki veliki rad, samo za tovarenje rol bala. Kod nas na trzistu i nema neki veliki izbor polovnih, za tu neku cenu bih mogao uzeti nov poljski. WOL MET 4.1 poljski utovarivac sa konzolom, razvodnicima i jojstikom je oko 3500e, tu bih mogao dobiti i povrat od drzave. Interesuje me vase misljenje o tim utovarivacima i da li to ne bi bilo preveliko za torpeda. Svakako konzole ne odgovaraju, to bi moralo da se prepravlja. Ceo utovarivac sa konzolama je tezak oko 700kg pa me interesuje da li to nije pretesko, zbog prednjeg mosta. Konzole fabricki odgovaraju za Belorus 82. Neko mi kaze da je to preveliko, da uzmem nesto manje, neko opet kaze da to nije problem za torpeda? Jedan komsija ima isti traktor i na njemu Riko tn 500 i kod njega na plocici pise da je tezak 650kg, e ne znam da li je to sa konzolom ili samo kran. On kaze da je zadovoljan, dosta radi sa njim. Hteo sam da cujem vase misljenje, ko ce znati ako ne vi. Hvala unapred.Pozdrav.
Takve i slične priključke mi proizvodimo. Možete mi poslati upit na info@strojometal-faic.hr, samo molim da navedete željenu širinu priključka.
Lp,
Goran
Ne bih zadnji jer mi nekada treba za kratko vreme da kacim nesto drugo pa bi mi lakse bilo sa prednjim. Za sada samo za bale, ali verovatno cu vremenom koristiti za dosta stvari.A zadnji viljuškar?
To mj je bitno, tako neke informacije da znan oko tezine. Ti poljski su dosta jeftiniji. Ima neki njihov nosi oznaku 2B, on je dosta manji i laksi, ali je malo ne praktican jer nema brzo skidanje sa traktora, vec se skida posebno kran, posebno klipovi, a bas zbog tezine bih ga skidao uvek kad mi ne treba.Za riko ti je toliko težak samo kran...
Spomenuo sam VILJUŠKAR, a ne utovarivač!Ne bih zadnji jer mi nekada treba za kratko vreme da kacim nesto drugo pa bi mi lakse bilo sa prednjim. Za sada samo za bale, ali verovatno cu vremenom koristiti za dosta stvari.
Znam, znam, viljuskar sam i mislio. Nisam mozda dobro napisao. Ne bih svakako zadnji utovarivac. Viljuskar je dobra stvar, ali mi je nekako prakticnije napred utovarivac. Nekada da ga skidam ako mi treba nesto da kazim nazad.Spomenuo sam VILJUŠKAR, a ne utovarivač!
Da to obavezno, sto blize kabini zbog tezista, raspodele tezine. Samo da se naprave jake, dobre konzole koje ce da povezu ceo traktor od kolevke, preko zvona do zadnjeg kraja. Jer najvise trpi izmedju motora i zvona.Pogledaj uživo oba modela pa ćeš lakše odlučiti...