Re: prednji traktorski utovarivaci i priključni alati
bio bi red da se javim i prekinem ovu farsu
moram dat pojašnjenje situacije iz možda oba aspekta
dmatković je poljoprivrednik koji se bavi uslužnim baliranjem i voženjem bala, uz naravno stočarstvo
ono što je on rekao da je išao mjeriti je po mom mišljenju čistam ok, naime radilo se je o slijedečem, ovdje na bilogori morate jako pazit kad idete kod nekog uslužno radit, zašto, jer osim što su bregovi ima i jako puno terena koji jako vise, samim time ako stroj i vozač nisu usklađeni dolazi do najgorjih mogučih scenarija (PREKRETANJE ili čak i smrt).
dmatkovič je u najboljoj mjeri vidio negdje kako radi neki utovarivač što mu se je svidjelo, i kod kupnje pokušao je i sam kupiti nešto što je po tim gabaritima i izvedbi isto ili slično tome, inače dmatkovič nije bravar niti ima jedan stroj kojim bi išta mogao od strojeva proizvesti :!:
kad je došao kod g.faiča u naboljoj namjeri kupnje je htio izmjerit da li ima profil jačine prije viđenog, što je ok, svejedno jačinu samog materijala nebi mogao utvrditi, kao niti njegove najbolje i najslabije točke
inače slikanje strojeva je svud dozvoljeno, ne smiju se slikat postrojenja, krug tvornice i slične stvari, ali sami stroj koji je gotov može slikat svatko ko poželi jer ionako mogu poslikat i kod kupca i apsolutno sve izmjerit, tako da je tu bila jedna greška podosta gruba što nije dozvoljeno mjerenje i slikanje
da je slikanje strojeva zabranjeno nikad nitko ne bi vidio ni na jednoj slici ni jedan stroj, sve samo bi se smjelo vidjet ako se dade kapara tj kad banka uplati sredstva
po viđenom šta dmatkovič radi iz usluge strojevi moraju bit donekle usklađeni, zbog njegove sigurnosti kod tovarenja rolo bala
u ovom slučaju, smatram da je dmatkovič bio u pravu, kao kupac ima pravo se osvjedočit u kvalitetu izrade i samu konstrukciju stroja, to je njegovo pravo
ok g.faič je možda reagirao instinktivno, ne misleči ništa loše, ali se nije snašao tj prepoznao potencijalnog kupca od nekog ko špijunira za neku internacionalnu firmu, tako da je imao kontra efekt
a onaj tko želi neki patent ukrast, vjerujte mi več je to napravio prije nego sam ja ovo sve napisao :!:
stoga rezime, dmatkovič je poljoprivrednik koji je želio kupiti utovarivač, jer mu se je činio po toj cjeni da ga zadovoljava i po kvaliteti ali mu se nije omogučilo da se osobno uvjeri u samu kvalitetu izrade
ovim postom niti sam koga branio niti koga optužio, ali je jedan dobar primjer budučeg odnosa kupca i prodavača tj proizvođača, da bi suradnja bila zadovoljavajuča na obje strane, jer ja vjerujem da je mnogo truda uloženo u razvijanje tehnologije proizvodnje utovarivača, da bi bio na razini izvršenja poslova, ali isto tako treba kupcu pružiti uslugu upoznavanja konkretnim radnjama :!:
strojevi se ne kupuju svaki dan, oni su skupi, moraju izvršavati mahom teške radnje, moraju bit sigurni što za izvršenje radnji što sigurni za samog onog tko izvršuje tu radnju
mora postojat suradnja prodavač - kupac jer inače se budu događale slične stvari koje vjerujte mi nikom ne koriste, a ako se dobro naprave mogu biti jedan kotač zamašnjak još boljem poslovanju