• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
Jel može slike kako si napravio anlaser i paljenje na ključ :mrgreen:
Tamo iza sljedečeg vikenda .Uglavnom vijenac od bube , alnaser od škode (favorit ), aku od munje , alternator (orginal) ispod zamašnjaka ...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Evo danas malo uposlio Labinca

3162i3o.jpg

Malo kipanja

2zdtb8z.jpg

Da li tko zna što sam kipao :?: :?:

16sbih.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Možda gnjoj,,u vrečama, :lol: ,,,,nemam pojima.................... :scratch :scratch
bez uvrede...... :mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Susjed uzgaja gljive shii-take,a ovo su pokvareni stupići koje on baca,a ja ih upotrebljavam za kompost.Planiram na proljeće posaditi šparoge pa mi treba kompost,a i za vrt. :mrgreen:

Snupy,za tebe znam da znaš :mrgreen:

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Evo danas malo uposlio Labinca

3162i3o.jpg

Malo kipanja

2zdtb8z.jpg

Da li tko zna što sam kipao :?: :?:

16sbih.jpg

jel se to meni cini ili si smanjio razmak izmedu kotaca!? :scratch

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Je,smanjio sam ga,sada mi je malo čudan :mrgreen:

G

GROF

Guest
mtd001 kaže:
Je,smanjio sam ga,sada mi je malo čudan :mrgreen:

... LIPI POZDRAV NADASVE VRIDNOME FORUMAŠU!; mtd001!!!

., svaka čast i fala na ovako urednom stroju!., kaže se kodmene u mojoj Liki - Jezerani!!!., po motiki se vidi težak!., a bome i gazda!!!.-

p.s., ma točno je i ovo tvoje gore pismo!., "malo čudan"., pa kako i neće bit čudan? kada si ga smanjil.,hehehe,..., uvik nekako gljedaj da ga nesmanjuješ., ma bolje je i noge produljivat i rede širit!!!., negoli ga smanjivat!!!

aj Bog!., čitamo se ...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
HVALA Grofe,a kažu da manje trpi diferencijal ali ne znam jel mu to baš puno tih 10 cm. po kotaču :scratch

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Na motokultivatoru je svaka osovina uležajena sa jednim kugličnm ležajem a na sredini diferencijala obadvije osovine drži osovinica na kojoj je pričvrščen tanjurasti zubčanik,i veči je raspon kotača više je opterečena ta osovinica i zna se slomit

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Za mtd-ja , inace tu je bilo 100 problema , ma da ti ne zgadim ako se odlučiš na takav pothvat .
sretno... :mrgreen:

specijalalnaser5_84e2a.jpg

specijalpozira1_bab57.jpg

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Zgodna izvedba struje,jel to org. hauba?Stroj izgleda super.
Kod tebe su drugačije raspoređene ručke mjenjača nego kod mene,pretpostavljam da ne idu 360 st. :scratch
A vidim da i ti imaš proširene kotače na mtk-u.
Da li mi možeš poslikat kako izgleda pom. ležaj na kardanu?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
Zgodna izvedba struje,jel to org. hauba?Stroj izgleda super.
Kod tebe su drugačije raspoređene ručke mjenjača nego kod mene,pretpostavljam da ne idu 360 st. :scratch
A vidim da i ti imaš proširene kotače na mtk-u.
Da li mi možeš poslikat kako izgleda pom. ležaj na kardanu?
Hauba je orginal talijanska (ali je moj plemeiti otac koji i odradio večinu teške bravarije oko ugradnja alnasera ) povisio tako da acu nejde ispod sanduka nego stoji tu iza tanka .
Da rucke ne idu za 360 , stroj služi samo za transport a za drugo i nije sposoban :mrgreen:
Za sad ti imam samo ovo , običan ležaj koji stoji u gumenom kučištu .Iza njega obavezno križ kardana .
Narod taj ležaj u žargonu zove "pen lager " . pa upri u google za detalje
Ova tvoja labinska prikolica je poluproizvod kaj se tiče kardana i okretnog zgloba .
Mali edit

specijalpozira2_16ff8.jpg

penlager2_bb5e8.jpg

penlager1_be21b.jpg

V

vedran5

Guest
Lijep pozdrav svima!
Bagerista
Oprosti što palim sa mijesec dana zakašnjenja, ali gdje se nalazi onaj maslinik s pogledom na Brijune, Sv.jerolim i Kozadu?Isti pogled imam i ja iz svog maslinika.

B

BAGERISTA

Guest
Vodnjan,,,odnosno cesta koja vodi od vodnjana prema fažani :mrgreen:

V

vedran5

Guest
Pozdrav Firemanpeter!
Sve pohvale za tvoj TV,lijepo je vidijeti tako sređen traktor.
Cesta naravno da ti je poznata kad njome na more dolazi pola Slovenije.
Oprostite što "cesta" nije tema,ali nisam mogao odolit da ne prokomentiram.

Na vrh