pozdrav svima!
Nedavno sam kupio motokultivator TPS 14 ks i molim savijet.Mislim sam napraviti linije(male plugove, pačije noge...)Ima li tko iskustva u radu ,dobro bi došla i koja slika.Treba mi za obrađivati masline.Mislm da ću to obaviti puno brže i lakše nego sa frezom.
To ti je odlična stvar za održavanje oko ulika(maslina),po meni čak bolje od freze jer ne nabiju zemlju..
Samo treba odmah kako naraste mala travčica da se uđe s njima,,,kad jednom imaš kulturu nema više da kopčaš frezu,,,,,,,,u ulikama.
Ja osobno mislim ič u italiju po lopatice,pačije noge ili kako ih več zovu,,,,,,jer su ovdje precijenjene i puno para pitaju za izradu (homemade),,tako da sam odlučija na izradu samih u vlastitoj garaži
Svakako i ja držim da je bolja,,ali i više nabije dole ispod zemlju,, 8) ali i ova kopačica je mogu reč stroj za pet,čak sam je morao dizat kad sam išao po sredini reda danas jer mi je išla sve dublje.....bit če i koja slikica :mrgreen: :mrgreen:
večeras pranje i filter zraka da počistimo jer je dosta praha usisavala,,,,a to se kod mene obavezno prati,i mijenja,jer ja ne cijepidlačim na motornom ulju i ostalim potrošnima materijalima....... :mrgreen: :mrgreen:
bit če slika kako je ispalo,moram si i malo poravnat ove zaštite jer su ih kamenja malo posavijala,ali ništa strašno...
Evo neki dan prošao sve s malčerom,kojeg iman na traktoru,prije nego brat požanje pšenicu i zob,da se lakše zakosi i da su krajevi odnosno putevi počiščeni,a ne da gaziš po travi sam sebi,,,,,čim sam završio s poslom odmah je bilo pranje i podmazivanje dok je još topal,jer se mast ljepše rastopi po ležajevima,,,a na traktoru odmah filter zraka počistit,i oprat ga malo da i on lakše diše....... 8) :mrgreen: :mrgreen:
filter nafe je ispod rezervoara nafte , odnosno u njemu .Na poklopcu s donje strane , drži ga vijak M 6 ili M 5 tko bi se sjetio
evo i u slici
Sve bude vrijeme pokazalo , sretno.
JOj daj ne seri , ulaz gorina je pri dnu rezervara ..eto ti na slici gore strelica .takav filter imam i ja, ali nisam zadovoljan jer visoko dođe u rezevoaru i nemoram niti potrošiti pola rezervoara, kada frezam strmi vinograd hoće povuć zraka pa se čak zna i ugasiti. razmišljao sam kako da ugradim vanjski filter, ali tada bi morao ugrađivati pumpu...ima kakav prijedlog
JOj daj ne seri , ulaz gorina je pri dnu rezervara ..eto ti na slici gore strelica .
I ako ugradiš vanjski filter ne treba pumpa ..
Ja ti imam prerađeni konjski plug prekretač,ako hoćeš poslikam ti sutra
Za početak probaj zamjeniti filter i provjeri dali je dobro stavljenneznam al smatram da čim gornji dio izviri, povuće zrak i eto...ne znam zašto bi inače zakašljala dok je rez napola prazan i kad sve kupa stoji na stranu
A ovo za pumpu, crijevo od filtera do boš pumpe je dugo svega nekoliko cm, jedino da okrenem rezervoar...artyman: