• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A što kažeš na ovo Puknuti

14ugvps.jpg

29qnwgj.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Baren se vozi ko čovik.................i jš ore..... :lol: :lol:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
A što kažeš na ovo Puknuti
idea.gif

Gdje si to mrknuo :lol: ..to je home made ili?
Ovo je dobar primjer da se tomo vinković može napraviti i od motokultivatora

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Žao mi je kaj nemam slike . :oops:
Kad se skine sanduk s recimo tvog mtd-a , na mjesto okretišta sanduka dođe okretni jaram . to ima funkciju prve osovine od običnih zaprežnih kola tj. gumenjaka .
Svora i ljestve se oslone na taj jaram pa to izgleda kao šleper s prikolcon :lol:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
To sam vidio u Vrbovskom pred 10-tak dana,čovjek vozio građu s pilane,skoro sletio s ceste dok sam zurio u njega :lol:

V

vedran5

Guest
pozdrav svima!
Nedavno sam kupio motokultivator TPS 14 ks i molim savijet.Mislim sam napraviti linije(male plugove, pačije noge...)Ima li tko iskustva u radu ,dobro bi došla i koja slika.Treba mi za obrađivati masline.Mislm da ću to obaviti puno brže i lakše nego sa frezom.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja ti imam prerađeni konjski plug prekretač,ako hoćeš poslikam ti sutra

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ajde stavi slike mtk-a,da vidimo zvijer,koliko para?

B

BAGERISTA

Guest
pozdrav svima!
Nedavno sam kupio motokultivator TPS 14 ks i molim savijet.Mislim sam napraviti linije(male plugove, pačije noge...)Ima li tko iskustva u radu ,dobro bi došla i koja slika.Treba mi za obrađivati masline.Mislm da ću to obaviti puno brže i lakše nego sa frezom.

To ti je odlična stvar za održavanje oko ulika(maslina),po meni čak bolje od freze jer ne nabiju zemlju..
Samo treba odmah kako naraste mala travčica da se uđe s njima,,,kad jednom imaš kulturu nema više da kopčaš frezu,,,,,,,,u ulikama.
Ja osobno mislim ič u italiju po lopatice,pačije noge ili kako ih več zovu,,,,,,jer su ovdje precijenjene i puno para pitaju za izradu (homemade),,tako da sam odlučija na izradu samih u vlastitoj garaži;)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Vedran5,evo ti slika:

plug prekretač

5dkzgj.jpg

snjho5.jpg

nx3vuq.jpg

wss56a.jpg

b49j6d.jpg

plug za vađenje krumpira

2aan4g7.jpg

30dgmsp.jpg

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
To ti je odlična stvar za održavanje oko ulika(maslina),po meni čak bolje od freze jer ne nabiju zemlju..
Samo treba odmah kako naraste mala travčica da se uđe s njima,,,kad jednom imaš kulturu nema više da kopčaš frezu,,,,,,,,u ulikama.
Ja osobno mislim ič u italiju po lopatice,pačije noge ili kako ih več zovu,,,,,,jer su ovdje precijenjene i puno para pitaju za izradu (homemade),,tako da sam odlučija na izradu samih u vlastitoj garaži;)

Ja sam si za mtk nanjušio pačje noge ali one konjske kojima se da štelati širina zahvata,samo nikako da gazdu da nagovorim da mi ih da.:scratch

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Svakako i ja držim da je bolja,,ali i više nabije dole ispod zemlju,, 8) ali i ova kopačica je mogu reč stroj za pet,čak sam je morao dizat kad sam išao po sredini reda danas jer mi je išla sve dublje.....bit če i koja slikica :mrgreen: :mrgreen:

večeras pranje i filter zraka da počistimo jer je dosta praha usisavala,,,,a to se kod mene obavezno prati,i mijenja,jer ja ne cijepidlačim na motornom ulju i ostalim potrošnima materijalima....... :mrgreen: :mrgreen:
bit če slika kako je ispalo,moram si i malo poravnat ove zaštite jer su ih kamenja malo posavijala,ali ništa strašno... ;)

Evo neki dan prošao sve s malčerom,kojeg iman na traktoru,prije nego brat požanje pšenicu i zob,da se lakše zakosi i da su krajevi odnosno putevi počiščeni,a ne da gaziš po travi sam sebi,,,,,čim sam završio s poslom odmah je bilo pranje i podmazivanje dok je još topal,jer se mast ljepše rastopi po ležajevima,,,a na traktoru odmah filter zraka počistit,i oprat ga malo da i on lakše diše....... 8) :mrgreen: :mrgreen:

Znam da večina ljudi više cijeni prave motokultivatore, al za moj vinograd je puuuno bolji "skakavac" jer em dublje kopa( bolje od 14ice) a uz zahvat od cca 110 cm u redu širokom 120cm mugu ući pod trseve tako da nikad nemoram uzimat motiku u ruke. istina treba prakse i poprilično umori, posebice znaju oči boljeti:x. inače moja je talijanka Brumi sa sličnim motorom ld 530.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
filter nafe je ispod rezervoara nafte , odnosno u njemu .Na poklopcu s donje strane , drži ga vijak M 6 ili M 5 tko bi se sjetio
evo i u slici
screenshot004_64b1e.jpg

Sve bude vrijeme pokazalo , sretno.

takav filter imam i ja, ali nisam zadovoljan jer visoko dođe u rezevoaru i nemoram niti potrošiti pola rezervoara, kada frezam strmi vinograd hoće povuć zraka pa se čak zna i ugasiti. razmišljao sam kako da ugradim vanjski filter, ali tada bi morao ugrađivati pumpu...ima kakav prijedlog

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
takav filter imam i ja, ali nisam zadovoljan jer visoko dođe u rezevoaru i nemoram niti potrošiti pola rezervoara, kada frezam strmi vinograd hoće povuć zraka pa se čak zna i ugasiti. razmišljao sam kako da ugradim vanjski filter, ali tada bi morao ugrađivati pumpu...ima kakav prijedlog
JOj daj ne seri , ulaz gorina je pri dnu rezervara ..eto ti na slici gore strelica .
I ako ugradiš vanjski filter ne treba pumpa ..

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
JOj daj ne seri , ulaz gorina je pri dnu rezervara ..eto ti na slici gore strelica .
I ako ugradiš vanjski filter ne treba pumpa ..

neznam al smatram da čim gornji dio izviri, povuće zrak i eto...ne znam zašto bi inače zakašljala dok je rez napola prazan i kad sve kupa stoji na stranu
A ovo za pumpu, crijevo od filtera do boš pumpe je dugo svega nekoliko cm, jedino da okrenem rezervoar...:partyman:

V

vedran5

Guest
Ja ti imam prerađeni konjski plug prekretač,ako hoćeš poslikam ti sutra

Mislio sam da me zezaš to s ...konjskim plugom...
Slike i ideja su odlični.Hvala.
O cijeni sam pisao 2-3 stranice unazad,pa da ne ponavljam.
Pozdrav svima!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Lakše mi je i zabavnije preradit nego skupo platiti,a dođem na isto

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
neznam al smatram da čim gornji dio izviri, povuće zrak i eto...ne znam zašto bi inače zakašljala dok je rez napola prazan i kad sve kupa stoji na stranu
A ovo za pumpu, crijevo od filtera do boš pumpe je dugo svega nekoliko cm, jedino da okrenem rezervoar...:partyman:
Za početak probaj zamjeniti filter i provjeri dali je dobro stavljen

Najnoviji postovi

Na vrh