• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Moj jedino zakašlja kad je rezervar prazan.....

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A onda stiže veselje zvano ozračivanje...:rolfer:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
A onda stiže veselje zvano ozračivanje...:rolfer:

odvini čepove i povuci magare nekoliko puta da se radilica okrene i ozrači sistem...

:finga::finga:

Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A ima i onaj šerafić na pumpi goriva koji se odvrne

V

vedran5

Guest
To ti je odlična stvar za održavanje oko ulika(maslina),po meni čak bolje od freze jer ne nabiju zemlju..
Samo treba odmah kako naraste mala travčica da se uđe s njima,,,kad jednom imaš kulturu nema više da kopčaš frezu,,,,,,,,u ulikama.
Ja osobno mislim ič u italiju po lopatice,pačije noge ili kako ih več zovu,,,,,,jer su ovdje precijenjene i puno para pitaju za izradu (homemade),,tako da sam odlučija na izradu samih u vlastitoj garaži;)

Ja sam mislio napraviti sve sam,fiksne bez kupljenih plugića.Dali znaš nekoga ko to ima i kako mu radi na 14-tici.Koliko može u dubinu?
Ima slika na stranici TPS-a, ali se nevide detalji

B

BAGERISTA

Guest
Ja sam mislio napraviti sve sam,fiksne bez kupljenih plugića.Dali znaš nekoga ko to ima i kako mu radi na 14-tici.Koliko može u dubinu?
Ima slika na stranici TPS-a, ali se nevide detalji

Na 14-tici nisam vidio,,,ali moja ti je preporuka da si ih napraviš sa kupljenim noževima,,,jer če ti se savijat ko i moji sprtači(slični sistem)koji smo radili fiksni...za 539.......
ne treba ni da zakačiš u kamen,,,,sama ga zemlja savija lagano prema nazad,,ima tu dosta opterečenja.....

Za tomu ima slično napravljeno prijatelj,,,,pa kad otiđem do njega ču ti stavit slike,,,,ako ne zaboravim poslikat...........

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
evo bas sam citao ovu vasu raspravu,ali na preskake, jer imam labinprogres super special 14 ks, pa znam sve u vezi brzina i kardana.. cak sam nekoliko puta otvarao getribu, jer sam mislio da su mi se brzine zakovale u rikvercu,, ali to je samo kardan bio upaljen :)...jako sam zadovoljan sa svojim motokultivatorom, ima i previse snage, jako je zgodan za obraditi manje pa i vece povrsine.. imam kopacicu, plug za ogrtanje krumpita, plug rotacioni za oranje i kosacicu.. kosacica se prikljuci na straznje vratilo, s tim da se rucke okrenu za 180 i ide se u rikverc..samo mi je mana brdo, nagib.. kad je prazna, ona ide, ubacim u spore i ukljucim speru(blokirani diferencijal)..al neka je na njoj malo vise tereta, nece, kopa :/..rado bih nabavio kardansku prikolicu, ali neznam cijene, a nemogu ni nac gdje se prodaju.. ako mi netko od vas moze pomoc, bio bih zahvalan.. hvala unaprijed! :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja sam ti je pronašao preko plavog oglasnika,tražio sam oko pola god. dok nisam naletio na ono što sam tražio

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Ja sam ti je pronašao preko plavog oglasnika,tražio sam oko pola god. dok nisam naletio na ono što sam tražio

e hvala prijatelju :). a u kakvom je stanju bila, jer polovna-puno ili malo koristena i kolika bi cijena takve bila? ja sam bio nasao nekoliko njih,ali nove ili nekoristene pa kostaju oko 7000 kn.

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
evo malo slika od moga labinca :)

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

pisite komentare :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
e hvala prijatelju :). a u kakvom je stanju bila, jer polovna-puno ili malo koristena i kolika bi cijena takve bila? ja sam bio nasao nekoliko njih,ali nove ili nekoristene pa kostaju oko 7000 kn.

Ova moja je bila u jako dobrom stanju,malo je radila a došla me 4000 kuna,bilo bi i za manje da mi nije jezik brži nego pamet:scratch.
Inače stroj dobro izgleda,prema 506-tici izgleda ko pravi stroj:rolfer:

S

staffmen

Guest
Ova moja je bila u jako dobrom stanju,malo je radila a došla me 4000 kuna,bilo bi i za manje da mi nije jezik brži nego pamet:scratch.
Inače stroj dobro izgleda,prema 506-tici izgleda ko pravi stroj:rolfer:

evo kad spominjes 506.. samo da se pohvalim da uz postojeceg mondiala imam i imt 506..
do sad nisam frezo nit inecu jer ne zelim :D, ali s njim samo vozim i mogu vam rec da me iznenadio kak dobro ide!
moju prikolicu (100x150x30) nametanu na kup, znaci oko pol kubika MOKRE zemlje vozio sam po poljskom putu bez problema!
danas sam se iso provozat jer mi bilo dosadno i s njim usu u blato duboko oko 25-30cm, namjerno da vidim kak ide. I naravno proso ja to sve bez problema s tim da imam utege na kotacima. probat cu skinut utege pa vvidjet kak ce onda ic.
mjerio sam mu brzinu na ful gasu i na autu je pokazalo 32km/H
potrosnja po mojoj procjeni je 2l mozda nesto manje po satu.
sve u svemu to je odlican kultivator za transport, a kakav je uu frezanju necu ni probat jer kazu da ruke lomi X)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Za frezanje je koma,čak sam je uspio i prevrnuti:scratch
Po tvome mjerenju ideš brže nego ja s pogonom na kardan:partyman:
Puknuti,da li imaš šemu od Specijala,nešto bi si naručio pa da si olakšam

Najnoviji postovi

Na vrh