• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Isto ko moj specijal,samo kaj ja imam 2 rikverca i 3 naprjed(još sve to X2)

evo slika:

Uploaded with ImageShack.us

sada, ova zuto oznacena rucica je za mjenjanje 1. 2. i 3. brzine.
a u ovom plavom kruzicu ima mala rucica koja mijenja okretanje zupcanika, odnosno prema gore pomaknuta je za voznju naprijed, a nazad je za nazad. bar koliko sam ja shvatio. ima blokiranje kotaca, nema rucne kocnice ono na sajlu i remenove, nego zupcanik koji blokira

S

staffmen

Guest
heheheh, ma onda cu se raspitat na drugom mjestu, jer mi je bas cudno da onako sporo ide :/.. hvala ti. poz :)

pitaj mene :D
mondiala ima vec dugo dugo
nije mu nista
to nije kultivator za transport, mislim nije za voznju al za povuc teret na neku malu relaciju je odlican. vec sam prije napiso vuko sam pol kubika mokre zemlje s njim. to ti je nekih 700kg
i nema tri napred tri nazad..
ima tri napred jednu nazad... poredu tu ide: 1 rikverc 2 ler 3, makar ler je izmedu svake brzine ako stavis na zub.
a kad kosis imas invertor na njemu to ti je mala polugica ispod rucki koju povuces u smjeru prema kardanu znaci prema zadnjem djelu i onda imas brzine kontra okrenute. znaci tri natrag i jednu naprred
NIKAD NESMIJES TO OKRETAT AKO MOTOR RADI!!!!
inace se pozdrravi s njim
njegova 3 brzina je ista kao i 3 kad se okrene smjer
a to ti iznosi 6,8km/h sa 8 cola gumama
a razlog zasto ide sporo je mozda zato jer ti okrenut smjer brzina...mozda se zapravo vozis u rikverc
pogledaj tu ruckicu ispod rucki dal je vise prema motoru ili prema iza
ako je prem aiza okreni ju napred i problem rjesen!!

S

staffmen

Guest
Isto ko moj specijal,samo kaj ja imam 2 rikverca i 3 naprjed(još sve to X2)

kak imas 2 rikverca i 3 napred?!?
pa super special ima 1 rikverc i 2 napred i to brze i spore znaci 2natrag i 4napred

nemozes imat 3 napred nemoguce

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
imaš naprjed moje slike:3brze+3 spore+2 rikverca

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
pitaj mene :D
mondiala ima vec dugo dugo
nije mu nista
to nije kultivator za transport, mislim nije za voznju al za povuc teret na neku malu relaciju je odlican. vec sam prije napiso vuko sam pol kubika mokre zemlje s njim. to ti je nekih 700kg
i nema tri napred tri nazad..
ima tri napred jednu nazad... poredu tu ide: 1 rikverc 2 ler 3, makar ler je izmedu svake brzine ako stavis na zub.
a kad kosis imas invertor na njemu to ti je mala polugica ispod rucki koju povuces u smjeru prema kardanu znaci prema zadnjem djelu i onda imas brzine kontra okrenute. znaci tri natrag i jednu naprred
NIKAD NESMIJES TO OKRETAT AKO MOTOR RADI!!!!
inace se pozdrravi s njim
njegova 3 brzina je ista kao i 3 kad se okrene smjer
a to ti iznosi 6,8km/h sa 8 cola gumama
a razlog zasto ide sporo je mozda zato jer ti okrenut smjer brzina...mozda se zapravo vozis u rikverc
pogledaj tu ruckicu ispod rucki dal je vise prema motoru ili prema iza
ako je prem aiza okreni ju napred i problem rjesen!!

tek sada znam da nista ne znam! :D
e prijatelju, hvala ti, ma nedavno je kupljen pa nitko nit ga je puno vozao nit pokusavao ubrzat. dok ja nisam dosao :). ma ja sam tako i racunao, jer u rikverc ona ide skoro kao i moj super special naprijed. pa sam mislio da su zupcanici nekako zamjenuti, nemam pojma :S. to cu sutra provjerit onu polugicu, znaci samo dok je ugasen motor, to moram zapamtit :). hvala ti puno i veliki pozdrav iz Hercegovine! :)

S

staffmen

Guest
tek sada znam da nista ne znam! :D
e prijatelju, hvala ti, ma nedavno je kupljen pa nitko nit ga je puno vozao nit pokusavao ubrzat. dok ja nisam dosao :). ma ja sam tako i racunao, jer u rikverc ona ide skoro kao i moj super special naprijed. pa sam mislio da su zupcanici nekako zamjenuti, nemam pojma :S. to cu sutra provjerit onu polugicu, znaci samo dok je ugasen motor, to moram zapamtit :). hvala ti puno i veliki pozdrav iz Hercegovine! :)

i kad stavis ruckicu za napred...
onda probaj ic po redu ruckom za brzine i moras imat tri brzine napred i 1nazad

u toj brzini u nazad mora ic priblizno kao u prvoj za naprijed

PS: ako sada ide naprijed brzinom ko da hodas sporo al ono 1 korak u 2-3 sekunde onda je sigurno okrenut smjer brzina

ajd javi mi rezultate onda

S

staffmen

Guest
imaš naprjed moje slike:3brze+3 spore+2 rikverca

znaci imas tri napred i 1 rikver sve to puta 2

cek al kak ti onda pase prikolica od labinca kao je za njega radena a on ima 2 napred i rikverc x2

S

staffmen

Guest
Nešto ne štima::scratch

Stranica koju ste tražili ne postoji na www.oglasnik.hr.

eh koje smo srece... XD
isteko je oglas

ugl radi se o kosilici striznoj koju prikopcas na labinca i vozis se na njoj
ko da imas traktor s bocnom kosom...ugl super izgledaznaci ko da kopcas frezu.
nemoras okretat rucke

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
znaci imas tri napred i 1 rikver sve to puta 2

cek al kak ti onda pase prikolica od labinca kao je za njega radena a on ima 2 napred i rikverc x2

Pa to i je prikolica od labinca kaj ja imam(oriđiđi)
A tu kosu sam već negdje vidio u oglasu,prva liga

S

staffmen

Guest
Pa to i je prikolica od labinca kaj ja imam(oriđiđi)
A tu kosu sam već negdje vidio u oglasu,prva liga

e pa bas zato kaj je orididi nije mi jasno kak pase na tvoga ako ima tri brzine kak velis...
inace labinci imaju 2napred i jednu nazad brze/spore (4+2) a tvoj po tome ima 6+2
kuzis kaj ti ocu rec...
znaci da tvoju prikolicu nebi mogli kopcat na mtk od bosilja jer ima 2napred i 1 nazad ili na bilo koji drugi labinac.

ajde molim te ako je ikako mogucce snimi kad se vozis pa da vidimo te tri brzine...pa da ne diskutiramo vise o tome...

sve u svemu stroj ti je za pet :D

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
e pa bas zato kaj je orididi nije mi jasno kak pase na tvoga ako ima tri brzine kak velis...
inace labinci imaju 2napred i jednu nazad brze/spore (4+2) a tvoj po tome ima 6+2
kuzis kaj ti ocu rec...
znaci da tvoju prikolicu nebi mogli kopcat na mtk od bosilja jer ima 2napred i 1 nazad ili na bilo koji drugi labinac.

ajde molim te ako je ikako mogucce snimi kad se vozis pa da vidimo te tri brzine...pa da ne diskutiramo vise o tome...

sve u svemu stroj ti je za pet :D

Prikolica ti ima pogon preko donjega kardana koji je sinhroziran s mjenjačem,kužiš..:idea:..bez obzira koliko ima brzina,,,,,bitan ti je donji kardan

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A znas li gdje se to moze nabavit, jel skupo?
Ja slao upit prema lombardini@lombardini.hr
Ne mogu naći mail ali znam da sam opal na rit od cifre , pojedinačno kupovati dijelove je jednostavno preskupo .
Tu treba još dodati alternator , regler, akumulator , instalaciju ,vijenac na zamašnjak , tokariti zamašnjak , blablalbla .

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Bosilje,kakva mu je ono sajla kod onog leptira za paljenje i gašanje???
Toga kod mene nema...:scratch

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Ja slao upit prema lombardini@lombardini.hr
Ne mogu naći mail ali znam da sam opal na rit od cifre , pojedinačno kupovati dijelove je jednostavno preskupo .
Tu treba još dodati alternator , regler, akumulator , instalaciju ,vijenac na zamašnjak , tokariti zamašnjak , blablalbla .

aha. ma znam da bi ispalo skupo, pa bi nabavio samo ono sto je teze za homemade. a stuja, akumulator i to, to nije problem. ok, hvala ti. poz :)

mdt,, to je sajla za gasenje motora, ima ona crvena polugica na lijevoj rucki. kad je ona stisnuta, motor radi, a rad je opustis, motor se ugasi. ako te zanima, mogu stavit sliku ? poz. :)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
A sada znam,na desnoj je ručki,toga nema kod mene.....:idea:

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
A sada znam,na desnoj je ručki,toga nema kod mene.....:idea:

a neznam, kod tebe se drukcije gasi? jer to u mene mora bit stisnuto pri paljenju, i dok motor radi, jer inace se ugasi :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
a neznam, kod tebe se drukcije gasi? jer to u mene mora bit stisnuto pri paljenju, i dok motor radi, jer inace se ugasi :)

To ti imaju samo noviji modeli, kao sigurnost ako padneš ili ti MTK pobjegne.
Ili je stisnuta ta ručka za sigurnost ili mora biti stisnut kuplung (kak prilikom paljenja).

Najnoviji postovi

Na vrh