• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
budem kad uhvatim vremena,ipak ga treba malo prištedit da još dugo služi :D

B

BAGERISTA

Guest
staffmen kaže:
BAGERISTA kaže:
Svakako i ja držim da je bolja,,ali i više nabije dole ispod zemlju,, 8) ali i ova kopačica je mogu reč stroj za pet,čak sam je morao dizat kad sam išao po sredini reda danas jer mi je išla sve dublje.....

večeras pranje i filter zraka da počistimo jer je dosta praha usisavala,,,,a to se kod mene obavezno prati,i mijenja,jer ja ne cijepidlačim na motornom ulju i ostalim potrošnima materijalima....... :mrgreen: :mrgreen:
bit če slika kako je ispalo,moram si i malo poravnat ove zaštite jer su ih kamenja malo posavijala,ali ništa strašno... ;)

sam ti nju dobro odrzavaj i trajat ce ti najmanje 20g...
bilio bi dobro da te limove pofarbas nanovo kad se ogule da nebude zahrdalo...a to onda nikak ne izgleda :roll:
ja svog mondiala redovno farbam, perem, filtere mu mjenjam... :lol: ko bebu ga tetosim :lol:

A i on dolazi na red po zimi,,,jer je krajnje vrijeme,da super specijalu dam malo novvog života, :mrgreen: :lol: ,jedino haubu da nađem ili ču radit ovu,,,samo su svijetla problem za nač.... :scratch

A kopačica če bit limovi riješeni čim malo bace ruzine..... :blackeye makar nisu ni toliko loše pofarbani,,,baš sam gledao,ma cijela je pošpricana malo jače nego neke šta sam gledao,,,da se slažemo,kod mene su strojevi u garaži :mrgreen: :mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
Bagudina kaže:
Zanima me kakva su iskustva sa "kružnim" :) frezanjem oko stabla ?!
Dalim je lakše koristiti freze poput Agrije ili Labinca za raditi krugove oko stabla ?!
Malo gledam cijenik od Entrade za LabinProgres MTK i navedene su dvije podjele MTK strojeva: sa diferencijalom i bez diferencijala ? pa me zanima "operativno u praksi" kakava je razlika u radu (frezanju) ili transportu te "kružnom" frezanju MTK sa i bez diferencijala ?!

Frezanje oko stabla,,,,je dosta teško,jer nemožeš radit u blokadi,, :evil: a čim nije uklučena on ako dođe na tvrdi teren,odmah skače i biježi,,mi smo u maslinama,,,bili i sa mondijalom i kopačicom,,,ali je stari imao problema kod frezanja... :?

B

BAGERISTA

Guest
mtd001 kaže:
Eto,danas malo zaposlio svog Labinca

33wsfi0.jpg

j5icfr.jpg

2qxrkfl.jpg

11wbv5l.jpg

Stroj ti je za 5,ma za čistu 10,ku,ljepo za vidit.. :mrgreen: :mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Kolega Puknuti,
koliko ide ulja u getribu u 14-naisticu?Mislim da sam našao negdje davno podatak da ide 3 litre ali nisam siguran :scratch .Kada budem mjenjal semeringe na kardanima mislim usput promjenit i ulje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
Kolega Puknuti,
koliko ide ulja u getribu u 14-naisticu?Mislim da sam našao negdje davno podatak da ide 3 litre ali nisam siguran :scratch .Kada budem mjenjal semeringe na kardanima mislim usput promjenit i ulje.
Ovog trena si me zatekao ...mislim da ide 3l . iako ga ja točim preko mjere tj.toliko da su sve poluge mehanizma šaltanja pod uljem . To je negdje do visine centra gornjeg izlaznog vratila .Ne kažem da je to dobro ali izbjegnem kondenzacijsku koroziju na nekim dijelovima .
Kad budeš jednom dizao poklopac mjenjača bude ti jasnije zašto to radim .Naročito je prolematičan onaj koji ima centralni mjenjač (za izbor brza/spora i brzine na jednoj ručici ).I po ko zna koji put se ponavljam , nemote da stoji na kiši -ubija ga to .

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Jel to onaj poklopac gdje su ručke :scratch i kako se on skida :?:
Moj je uvijek parkiran u sjeniku,a ako slučajno ostane pod vedrim nebom uvijek ga pokrivam ceradom.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
Jel to onaj poklopac gdje su ručke :scratch i kako se on skida :?:
Moj je uvijek parkiran u sjeniku,a ako slučajno ostane pod vedrim nebom uvijek ga pokrivam ceradom.
Skida se tako da se odvrnu 6 vijaka M 8 , odvoji sajela kvačila , gasa i kočnica ..i pažljivo digne prema gore , u nekom trenu kad se odvoji cca 3 cm treba lagano zakretati poklopac u ljevo ..tada se več vizualno vidi gdje zapinje pa polako ..
Za prvi put bi bilo jednostavnije odvojiti rucke od poklopca jer težina ručki dodatno otežava skidanje .

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Da li bilo poželjno promjenit ulje u diferencijalu na prikolici?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
Da li bilo poželjno promjenit ulje u diferencijalu na prikolici?
Pa naravno ,i još: podmazati kerdan , pante na stranicama , okretište kipanja , mehanizam kočnica i još 150 sitnica koje sam zaboravio .

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Eto,danas malo zaposlio svog Labinca

33wsfi0.jpg

11wbv5l.jpg

stroj ne da je za 10 neg je za 15 ;)
da je moj ja bi mu samo metno nove maske...ipak da se malicke bacaju na pod kad te vide :lol: :D :D
ljepo obuces sombrero, kozni prsluk, kaubojke...i nema ti ravnog :supz:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Pa baš i pokušavam nabaviti sombrero :lol: ,dobro dođe po ljeti

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Pa baš i pokušavam nabaviti sombrero :lol: ,dobro dođe po ljeti

nego kaj...
i cizme...dobro dojdu za gnoj

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
I mamuze :lol: :lol: :lol:

e kaj su ti ove antene na maski...kaj je to...
ko oci izgledaju..!?!??!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
To ti služi kada okreneš ručke za 180 st. da ti drži šipke od mjenjača i reduktora :scratch ,barem tako mislim pošto nikada nisam imao potrebe da ih okrećem.
To bi ti puknuti najbolje objasnio koji ima malo više staža na mtk-u od mene :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
mtd001 kaže:
To ti služi kada okreneš ručke za 180 st. da ti drži šipke od mjenjača i reduktora :scratch ,barem tako mislim pošto nikada nisam imao potrebe da ih okrećem.
To bi ti puknuti najbolje objasnio koji ima malo više staža na mtk-u od mene :mrgreen:
Je baš tak .
evo i hm.. pile , orginal goldoni tamo negdje iz 70 i neke , sad još ima alnaser i lampe (koje su već otpale od vibracije)
Bude slike ako se sjetim slikati .
4562654454f1.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
21yes kaže:
Koga si to izbrisao?
Moju poštovanu majku , to je njezin sluga .
Zato je i dobio alnaser jer se jadna i stara ne može više navlačiti s špagom .

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
puknuti kaže:
21yes kaže:
Koga si to izbrisao?
Moju poštovanu majku , to je njezin sluga .
Zato je i dobio alnaser jer se jadna i stara ne može više navlačiti s špagom .
Jel može slike kako si napravio anlaser i paljenje na ključ :mrgreen:

Na vrh