• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta
S

staffmen

Guest
BAGERISTA kaže:
e a kak ima kuplunk...lamelno ili ko mondial suho konusno

Ja mislim da ima preko lamele,pravo da ti kažem nisam ni gledao u prospekt.. :scratch
Ali to nije neki problem doznat... 8)[/quote]

znacii...
kad pustis kuplung dal naglo cukne ili je ko na autu da mozes polako pustat pa da polagano krece...!?
na mondialu kad pustas kuplung opce nema veze pustis ga ti naglo ili skroz polako, on ce opet cuknut zato jer ima to konusno kvacilo

B

BAGERISTA

Guest
mtd001 kaže:

Koliko si ju platio ako nije tajna?

Nije tajna,koštala me je 13600kuna,tada je bila neka akcija 8) ušparalo se nekih tisuću kuna.
Koliko god ih naprave toliko ih i prodaju,najviše na otocima,,oni uzimaju i prikolice dosta,jer je dosta neravan teren tako mi je reko ovaj šta radi u dučanu,,,a i onda sam je izvukao jedva na akciji jer koliko imaju krcaju u kombije i van na otoke,,tako da sam ovu uzeo bez razmišljanja... :mrgreen:

Ima samo jedna jača od nje 9 konja,ali mi je reko da se ne osijeti baš taj jedan konj,jedino šta ima elektorstarter,i jedna je bila ista konjaža,ali sa starterom kao pila,brzi start samonamatajuči,neznam kako se ponaša,ja sam uzeo ovu kao kod super specijala,namotaš i deri............... :lol:

B

BAGERISTA

Guest
staffmen kaže:
BAGERISTA kaže:

Ja mislim da ima preko lamele,pravo da ti kažem nisam ni gledao u prospekt.. :scratch
Ali to nije neki problem doznat... 8)

znacii...
kad pustis kuplung dal naglo cukne ili je ko na autu da mozes polako pustat pa da polagano krece...!?
na mondialu kad pustas kuplung opce nema veze pustis ga ti naglo ili skroz polako, on ce opet cuknut zato jer ima to konusno kvacilo[/quote]

Nije kad pustiš ne cuka ili skače,,,,,možeš dozirat ko na autu,nači da kreneš polagano,jer kad je krcam na prikolicu od auta u prvoj brzini još možeš i stat i lagano krenut,ili je držat malo na kvačilu pri samom ulasku u sanduk(pošto je knap kad skineš jedan tanjur)..... :mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
21yes kaže:
A da kako da ne, baš se to tako kupuje.

:?: :!: ,ako može da malo opširnije obijasniš???

S

staffmen

Guest
BAGERISTA kaže:
staffmen kaže:
BAGERISTA kaže:

Ali to nije neki problem doznat... 8)

znacii...
na mondialu kad pustas kuplung opce nema veze pustis ga ti naglo ili skroz polako, on ce opet cuknut zato jer ima to konusno kvacilo

Nije kad pustiš ne cuka ili skače,,,,,možeš dozirat ko na autu,nači da kreneš polagano,jer kad je krcam na prikolicu od auta u prvoj brzini još možeš i stat i lagano krenut,ili je držat malo na kvačilu pri samom ulasku u sanduk(pošto je knap kad skineš jedan tanjur)..... :mrgreen:[/quote]

aha znaci ko kod auta je...
to je puno bolje neg na mondialu...
getriba manje trpi...
ugl super stvar makar ja i dalje drzim do vucne freze :D

B

BAGERISTA

Guest
Svakako i ja držim da je bolja,,ali i više nabije dole ispod zemlju,, 8) ali i ova kopačica je mogu reč stroj za pet,čak sam je morao dizat kad sam išao po sredini reda danas jer mi je išla sve dublje.....bit če i koja slikica :mrgreen: :mrgreen:

večeras pranje i filter zraka da počistimo jer je dosta praha usisavala,,,,a to se kod mene obavezno prati,i mijenja,jer ja ne cijepidlačim na motornom ulju i ostalim potrošnima materijalima....... :mrgreen: :mrgreen:
bit če slika kako je ispalo,moram si i malo poravnat ove zaštite jer su ih kamenja malo posavijala,ali ništa strašno... ;)

Evo neki dan prošao sve s malčerom,kojeg iman na traktoru,prije nego brat požanje pšenicu i zob,da se lakše zakosi i da su krajevi odnosno putevi počiščeni,a ne da gaziš po travi sam sebi,,,,,čim sam završio s poslom odmah je bilo pranje i podmazivanje dok je još topal,jer se mast ljepše rastopi po ležajevima,,,a na traktoru odmah filter zraka počistit,i oprat ga malo da i on lakše diše....... 8) :mrgreen: :mrgreen:

S

staffmen

Guest
BAGERISTA kaže:
Svakako i ja držim da je bolja,,ali i više nabije dole ispod zemlju,, 8) ali i ova kopačica je mogu reč stroj za pet,čak sam je morao dizat kad sam išao po sredini reda danas jer mi je išla sve dublje.....

večeras pranje i filter zraka da počistimo jer je dosta praha usisavala,,,,a to se kod mene obavezno prati,i mijenja,jer ja ne cijepidlačim na motornom ulju i ostalim potrošnima materijalima....... :mrgreen: :mrgreen:
bit če slika kako je ispalo,moram si i malo poravnat ove zaštite jer su ih kamenja malo posavijala,ali ništa strašno... ;)

sam ti nju dobro odrzavaj i trajat ce ti najmanje 20g...
bilio bi dobro da te limove pofarbas nanovo kad se ogule da nebude zahrdalo...a to onda nikak ne izgleda :roll:
ja svog mondiala redovno farbam, perem, filtere mu mjenjam... :lol: ko bebu ga tetosim :lol:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Baš sam i sam svog Labinca ove zime pofarbao da malo sviježije izgleda i da ga zaštitim od hrđe.Najesen kad prođe ide na detaljan remont jer na kardanima je počelo lagano slinavit ulje :scratch

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Baš sam i sam svog Labinca ove zime pofarbao da malo sviježije izgleda i da ga zaštitim od hrđe.Najesen kad prođe ide na detaljan remont jer na kardanima je počelo lagano slinavit ulje :scratch

otiso ti je semering najvjerojatnije...prije 3 dana su i meni otisli na osovini od kotaca jer mi je usla trava ispod pa ih sjeb***. i naravno dva semeringa 35*80*10- 80kn... i morat cu mjenjat dihtinug tam kod kardana, onaj koji drzi tu prirubnicu. al to cu sam napravit od klingerita

B

Bagudina

Guest
Zanima me kakva su iskustva sa "kružnim" :) frezanjem oko stabla ?!
Dalim je lakše koristiti freze poput Agrije ili Labinca za raditi krugove oko stabla ?!
Malo gledam cijenik od Entrade za LabinProgres MTK i navedene su dvije podjele MTK strojeva: sa diferencijalom i bez diferencijala ? pa me zanima "operativno u praksi" kakava je razlika u radu (frezanju) ili transportu te "kružnom" frezanju MTK sa i bez diferencijala ?!

S

staffmen

Guest
Bagudina kaže:
Zanima me kakva su iskustva sa "kružnim" :) frezanjem oko stabla ?!
Dalim je lakše koristiti freze poput Agrije ili Labinca za raditi krugove oko stabla ?!
Malo gledam cijenik od Entrade za LabinProgres MTK i navedene su dvije podjele MTK strojeva: sa diferencijalom i bez diferencijala ? pa me zanima "operativno u praksi" kakava je razlika u radu (frezanju) ili transportu te "kružnom" frezanju MTK sa i bez diferencijala ?!

isti ku***
jer dok frezas frezas sa blokadom diferencijala ili pod sperom
ak ti diferencijal radi onda ti vuce malo jedan malo drugi kotac a to jako jebe kod frezanja...
ugl sa mondialom je teže radit male krugove nego sa "skakavcima"

B

Bagudina

Guest
[/quote]
isti ku***
jer dok frezas frezas sa blokadom diferencijala ili pod sperom
ak ti diferencijal radi onda ti vuce malo jedan malo drugi kotac a to jako jebe kod frezanja...
ugl sa mondialom je teže radit male krugove nego sa "skakavcima"[/quote]

Znači, diferencijal kod labinaca uglavnom koristi za transport a ne za frezanje.
Ma ima skakavca IMT-506 (Agrija), koja doduše odrađuje svoj posao frezanja malih krugova oko stabla bez greške, al kad odradim vočnjak od 200 stabala sa njom, niti jednu kost više ne osječam te odmah idem na bolovanje :)
Zanima me kako su se pokazali ovi skakavci ali sa dizel motorom za raditi male krugove oko stabla, (Labin Adria 04) dali su preteški obzirom da imaju dizel motor naprema težini jedne Agrije ?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Bagudina, za kružno frezanje je tvoja Agria (IMT 506) dušu dala.
Zaboravi to s klasičnim motokultivatorom s vučnom frezom, jer je gotovo neizvedivo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Masa ovih Adria može biti prednost, jer manje skaču. Naročito ako su dobro izbalansirani.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Eto,danas malo zaposlio svog Labinca

33wsfi0.jpg

j5icfr.jpg

2qxrkfl.jpg

11wbv5l.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
MTD, a zakaj ne suziš kotače na MTK? Ovak buš razj... diferencijal, a i svoje ruke. Mislim da ti je to već Puknuti rekel.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
onda imam problema kada idem u polje,ovako mi idu kotači po kolotečinama,a i mogao bi sada ih i skinuti pošto su njegovi poslovi u polju gotovi :scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ti znaš najbolje, no nebi bilo loše da ga suziš.

Na vrh