• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Re: Motokultivator za ilovasto tlo

bozegovic kaže:
21yes kaže:
Novi, cijena, model? Nemoj to uzimat, imaju neke lijeve motore, da ne govorim za priključke, nemaš ništa polovno za kupit, od dijelova do priključaka. Uzmi obavezno motokultivator s diferencijalom. Ja bih ti preporučio naš proizvod labinprogres mondial, imam ga ja i prezadovoljan sam s njim, dijelova ima polovnih kao i priključaka, a i kad ga prodaješ možeš za njega dobiti više i lakše ga je prodati.

Novi, da. Cijena je 13000 kn, 9 KS, benzinac. Motor im je Robin (Subaru?). Subaru mi se cini kao nesto sto bi trebalo biti super. Zar nije? :(

Labinprogres sam i mislio inicijalno, ali su u ovom ducanu preskupi. :( ako znas gdje se mogu povoljnije nabaviti vici. Najvise me zamara to s konjskim snagama, ne znam koliko KS-a mi treba da bih mogao orati zemlju (kazu starci da zemlja na tom dijelu i nije ilovasta, nego je mijesana, meksa je), ako bi mi bilo dovoljno i manje KS-a onda bih uzeo neki jefitniji Labinprogres. Jebemu, pa prije su dva prava konja orala zemlju bez problema, kak onda 5 KS MK ne moze. :))

Za te novce kupiš polovnog Labinca 14 ks sa priključcima :scratch ili manjeg tomicu

B

bozegovic

Guest

Starci su na kraju kupili taj Grillo. Po mojem misljenju brzopleto. Valjda ce biti sve ok.

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436

Nije baš najmudriji izbor, ali ne bi trebao biti loš. Koji model? Cijena s frezom i plugom? A i novi motokultivator bi trebalo malo razraditi a ne odmah u najteži mogući posao, nije baš zdravo za motor.

B

bozegovic

Guest

21yes kaže:
Nije baš najmudriji izbor, ali ne bi trebao biti loš. Koji model? Cijena s frezom i plugom? A i novi motokultivator bi trebalo malo razraditi a ne odmah u najteži mogući posao, nije baš zdravo za motor.

Ne znam jos tocno koji model. Znam samo da ima 9 KS i da je Subaruov motor (made in Tokio, asti :D Uglavnom, buraz je to vec isfrezao i kaze da s prilicnom lakocom na pola gasa. Ajde super, sad se nadam de ce to biti dugovjecnije.

Ovo za razradivanje, to sam im odmah rekao, ali on je rekao da je MK vec radio tamo. jebi ga.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
imam ja labinku 14ks... prikolica i kopačice. mislim da me izašao nešto oko 32.000,00kn
stroj je savršen, samo treba imati dobr ruke za raditi sa tim!!

kupio sam novoga, mislim da je oko 2-3godine star... pa razmišljam da ga prodam!! kupio bih si neki manji traktorčić...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Evo mene i mog Labinca danas u akciji prikupljanja slame

iq8mjl.jpg

2vsrlz8.jpg

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Evo mene i mog Labinca danas u akciji prikupljanja slame

iq8mjl.jpg

2vsrlz8.jpg

heh jebeno 8) :D
kolko sio bala metno gore?!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Bilo je 30 komada.Stalo bi i više ali sam išao na 2 puta pošto sam imao vremena a i da se Labinac previše ne muči jer je bilo dosta vruće i loš poljski put,jer sam jednom rasipao cijelu prikolicu :mrgreen:

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Bilo je 30 komada.Stalo bi i više ali sam išao na 2 puta pošto sam imao vremena a i da se Labinac previše ne muči jer je bilo dosta vruće i loš poljski put,jer sam jednom rasipao cijelu prikolicu :mrgreen:

a bolje na vise puta neg da se zajebavas....
a jel to vozis sa pogonom na sva cetri ili?!
i kolko vidim to je onaj stari lda 450 motor od 10 ks...tak da ipak nije tolko jak ko ova nova cetrnaestica
a evo i ja sam danas vozio 2,5 kubika šodra sa mondialom na 8 puta...
punio sam prikolicu na ravninu stranice...po mom proracunu to je 0,43.. kubika
i mogu rec da je islo super ipak sam vozio po travi i to u drugoj

stavio bi slike al sam izgubil kabel od moba

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Moj ti je 14 ks,doduše neki kažu da ima 12.2 ks. :scratch
Ne vozim 4x4 jer nema za to potrebe jer je lagan teret,ide samo na prednji pogon do ceste a onda prebacim na kardan i po gasu. :mrgreen:
Ma bolje je na više puta nego nešto polomiti,ipak to nije traktor.

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Moj ti je 14 ks,doduše neki kažu da ima 12.2 ks. :scratch
Ne vozim 4x4 jer nema za to potrebe jer je lagan teret,ide samo na prednji pogon do ceste a onda prebacim na kardan i po gasu. :mrgreen:
Ma bolje je na više puta nego nešto polomiti,ipak to nije traktor.

znaci to je 3ld510 motor
da to nije 14 ks neg 12,2 al opet vise od 10ks na starom lda450
a da bolje na vise puta ipak to nije "teska mehanizacija"
makar ja svojeg natovarim po travi na ravninu stranice, a po cesti stavim jos i na kup, dobro napumpam gume i ide bez problema
znam da nije dobro al jbg posto je jako spor meni 1-2 put vise za vozit uzme puno vremena
makar kaj se tice prenosa nis mu nemoze bit ak se dobro barata s njim...jedino kaj je dost veliko opterecenje za motor...
u trecoj (8 km/h) po cesti sa ful napunjenom prikolicom zemlje ide ko da ne osjeti
kad idem po travi i po rupama stavim ga u drugu, a kad izvalcim teret od nekud onda u prvu i povuce prikolicu na manje od pola gasa...to nema nit promjene zvuka rada motora :D
ugl za moje potrebe frezanje,kosenje,transport laksi (tri bacve od 120l za vodu) i onog tezeg (500+) 8 ks je dovoljno makar cetrnajstica bi ipak meni bila bolja za transport..
sad ovih dana mozda sredim imt 506 koji stoji vec 10g kod ujaka a njemu netreba pa ce mi onj bit iskljucivo za transport al ovaj laksi... za ovaj tezi transport cu vidjet kad ga malo isprobam, ak nece moc tu je dobri stari Elio (dobil naziv po eliu pisku jer je i on iz istre :lol: :lol: )

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Jao,ima moj susjed 506-ticu,ajme što je to mušićav kultivator,malo zeza struja pa malo gorivo,nikako na zelenu granu s njim.A o frezanju da ne pričam,skače ko jarac,čak sam ga nekoliko puta uspio prevrnuti :mrgreen: .Tek kada je stavio dodatne noževe onda se poboljšalo stanje,ali opet ovisi o zemlji.Nema do vučene freze.Sada i njegov stoji pokriven ,a ja dolazim frezat. :mrgreen:

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Jao,ima moj susjed 506-ticu,ajme što je to mušićav kultivator,malo zeza struja pa malo gorivo,nikako na zelenu granu s njim.A o frezanju da ne pričam,skače ko jarac,čak sam ga nekoliko puta uspio prevrnuti :mrgreen: .Tek kada je stavio dodatne noževe onda se poboljšalo stanje,ali opet ovisi o zemlji.Nema do vučene freze.
za frezanje znam kak je...
al cim dode kod mene na njega dolaze kotaci s utezima...
a vidis za struju
to je jedini problem kojeg trebam sredit
znaci...kad potegnes strik ne baca iskru svecica al strese malo, promjenim jos par svjecica ista stvar, ili jako jako malo baci iskru jedva da se vidi-znaci nedovoljnio da upali.
malo je uslo vode oko magneta pa smo to malo ocistili i presmirglali al opet nista..
dal je moguce da je od vode osla bobina i one ostalle gluposti na anker ploci!?
jel novo komplet paljenje za njega kosta 270 sa magnetom i sa svim...znaci samo se metne na njega i vozi.
malo mi je to puno za dat, a jos vise me odbija od kupnje to kaj on malo strese al ne baca iskru...
po mojem misljenju ako je otilso kvragu onda uopce nebi trebalo bit nikakvih znakova struje...ili ne!? :scratch

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
staffmen kaže:
malo je uslo vode oko magneta pa smo to malo ocistili i presmirglali al opet nista..
Pa možda je s obzirom da dosta dugo stoji :scratch ,nemam ti ja s njime previše iskustva

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
staffmen kaže:
Pa možda je s obzirom da dosta dugo stoji :scratch ,nemam ti ja s njime previše iskustva

ma niti ja
ma ko ga jebe dam tih 270kn pa nek vozi
cim pprvio put zajebe ide u smece

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,883
Baš sam bio jedan dan u karlovcu u trgovini za noževe za trak. kosu kad ono ispred trgovine sparkirana nova 506-tica

Najnoviji postovi

Na vrh