• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovo je scan knjige s uputama .
Zbunjujuće je to jer je ovo od doba kad nije bilo ručki okretnih za 180 .
I berzine i reduktor se šalta preko jedne ručke pa ispada da je reduktor ljevo a brzine desno.
2n6hoc0.jpg

staffmen kaže:
moram priznat da ne vjerujem bas u ove podatke iz knjizice oko brzine....
a ovo sa gornjim i donjim vratilom mi nis nije jasno....ne preostaje mi nis drugo nego nac nekog i isprobat ga.... :? :?
I ne trebaš , kupi ga pa se razočaraj .Meni svejedno
Specijalova velika putna brzina postoji zahvaljuči tome da se freza priključuje tamo gdje je priključen karda za pogon prikolice .
Ustvari radi se o vožnji pod frezom .
Znaći mjenjač brzina staviš u ler ..OBAVEZNO ! Čak je dobro u ler staviti i reduktor brze /spore .
Tada ručkom uključiš frerzu ..imaš na izbor dvije brzine : brzu i sporu frezu .
Pod sporom frezom ide malo brže nego u normalnoj 4 brzini . Pod brzom frezom ide (po mom računu I kotačima promjera 50 cm ) oko 21 kmh .
I to sve radi i ide po ravnom i praznom prikolicom ...vjeruj mi prije prepoznaje brdo nego ga ti vidiš .
I kod takve vožnje pogon ide samo na zadnje kotače ..jako je zajebano kad malo jače skreneš ,zadnja osovina gura pa radi zgloba ne možeš više izravnati .
Ako nemoš nositi vreču i pol cementa ..ne vozi se pod frezom :lol: :lol: ili obavezno zdrastvenu u zube :mrgreen:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
puknuti kaže:
Ovo je scan knjige s uputama .
Zbunjujuće je to jer je ovo od doba kad nije bilo ručki okretnih za 180 .
I berzine i reduktor se šalta preko jedne ručke pa ispada da je reduktor ljevo a brzine desno.
2n6hoc0.jpg

Vidiš,kod mene imaš 2 zasebne ručke,lijeva je za brzine a desna za reduktor :scratch
Budem fotkal pa ću stavit slike

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
MTD, sve je prije rečeno.
Probaj kad ti je reduktor u sporom položaju jel imaš 2 brzine i rikverc. Isto to probaj kad je u brzom položaju.
Ako u oba položaja ide (a mora sigurno ići), znači da su ti sve ovce, ovaj brzine, na broju.
Jedini je problem to kaj, kak je Puknuti rekel, imaš u sporom položaju reduktora R1-1-3 brzinu, a u brzom R2-2-4 brzinu, pa ti se razlika gibanja čini premalom.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
I u sporom i brzom položaju imam 3 naprijed + rikverc

ovakav je raspored ručki s lijeva:1 lijeva su brzine,onda ide špera,pa kardan,i na kraju reduktor,a ona gornja je za okretanje ručki
2q1s8yu.jpg

ručka za brzine
kaqxdk.jpg

2ludto1.jpg

ručka reduktora
30wvvjp.jpg

110lm2s.jpg

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
tko zna :lol: :lol: :lol:
vuk u janjećoj koži :lol:

S

staffmen

Guest
ZJ kaže:
Na glavnom mjenjaču su dvije brzine i rikverc. Na reduktoru su ler i dvije brzine.
Dakle, 4 naprijed, 2 natrag.
Ono kaj je problem ti je raspored brzina.
Prva brzina na glavnom mjenjaču su ti zapravo prva-druga brzina, zavisno u kojem je položaju reduktor.
Isto tak druga brzina na mjenjaču ti čini treću i četvrtu brzinu.

aha znaci on ima dve napred i rikverc..
a na drugoj ruckici je brzi hod spori i ler!?
znaci da kad mjenjas iz druge u trecu brzinu trebas prebacit iz brzog u spori pa stavit u trecu...

aaa sad kuzim sasto ide brzo...znaci likovi se ne voze sa pogonom na kotace vec s pogonom na frezu...
a dal on ima posebnu rucku kojom s mjenja iz polozaja sinkroniziranih brzina u one normalne dve brzine vrtnje za frezu i ostale prikljucke?!

evo par videa pa mi recite dal je to voznja s pogonom na mtk ili s pogonom na "frezu"
http://www.youtube.com/watch?v=r-lb4Ta-2HA
cini mi se da u pocetku normalno vozi sa pogonom na mtk posto vidim da slajdra dok ide u rikverc, a kasnije dok se pelja uz koruzu da tek onda ide s ppogonom na frezu jel vidim da salta samo dve brzine (znaci one od freze)

http://www.youtube.com/watch?v=zo7KTWVGeIE
ovaj se valjda samo na frezu vozi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Je , ovaj prvi kombinira ..ali ovaj drugi šajba pod frezom 8) ;)
Prvi link su ti primjer ručki koje ne idu 180
NEvolja voženje pod frezom je kaj kod naglog kočenja koči samo zadnja osovina ..
Probaj ti stati sa auta tako da samo kočiš sa ručnom :mrgreen:
Ovo je primjer njegove mogučnosti , s tim da on odnese gore 500 kg bez problema ..
http://www.youtube.com/watch?v=_vU9SNOb ... re=related

S

staffmen

Guest
puknuti kaže:
Je , ovaj prvi kombinira ..ali ovaj drugi šajba pod frezom 8) ;)
Prvi link su ti primjer ručki koje ne idu 180
NEvolja voženje pod frezom je kaj kod naglog kočenja koči samo zadnja osovina ..
Probaj ti stati sa auta tako da samo kočiš sa ručnom :mrgreen:
Ovo je primjer njegove mogučnosti , s tim da on odnese gore 500 kg bez problema ..
http://www.youtube.com/watch?v=_vU9SNOb ... re=related
dobro ovo je sad vec ko neki tomovinkovic transporter...
a daj mi reci preko koje rucke se mjenja iz sinkroniziranog polozaja kardana u onaj normalni znaci di imas samo dve brzine (dal ima rikverc na "frezi")

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
staffmen kaže:
a daj mi reci preko koje rucke se mjenja iz sinkroniziranog polozaja kardana u onaj normalni znaci di imas samo dve brzine (dal ima rikverc na "frezi")
Normalono da nema rikverc pod frezom ...
Ta ručka je na desnoj stani na svim varijantama i modelima
4f6a46391efd.jpg

S

staffmen

Guest
puknuti kaže:
staffmen kaže:
Normalono da nema rikverc pod frezom ...
Ta ručka je na desnoj stani na svim varijantama i modelima
4f6a46391efd.jpg

ahaa
e sad mi je fkt sve jasno..
fala svima
a l jedino kaj mi nejde u glavu kaj ovi novi modeli danas imaju samo dvije ruckice...
kak su to uspjeli slozit da i reduktor i brzine i spera i kardan budu na dve ruckice nemam blage al bitno je da funkcionira...
jedino ako ove ruckice na sredini imaju neku funkicu...
evo...
http://www.labinprogres.hr/images/movies/green/Super_Special_Green.mpg

S

staffmen

Guest
puknuti kaže:
Ovo u sredini su kočnice

aha..
onda se valjda ove dvije okrecu pa u jednom polozaju su jedno u drugom drugo :scratch

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
ahaa
fala svima
a l jedino kaj mi nejde u glavu kaj ovi novi modeli danas imaju samo dvije ruckice...
kak su to uspjeli slozit da i reduktor i brzine i spera i kardan budu na dve ruckice nemam blage

Staffmen,
Kako dvije,pa vidi na mojim slikama da imam 4 ručke:brzine,špera ,kardan(freza) i reduktor

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
ahaa
fala svima
kak su to uspjeli slozit da i reduktor i brzine i spera i kardan budu na dve ruckice nemam blage

Staffmen,
Kako dvije,pa vidi na mojim slikama da imam 4 ručke:brzine,špera ,kardan(freza) i reduktor
ma znam za tvoj
ali pogledaj nove modele...
ove moderne :lol:
ja vidim samo dvije ruckice

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ove nove nisam imao prilike vidjet izbliza,a kako šljaka :scratch

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
Ove nove nisam imao prilike vidjet izbliza,a kako šljaka :scratch

ma nisam ni ja ih vidio...al na slikama mi izgledaju predobro...
samo fale mi ruckice :mrgreen: :D :lol:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
A i koštaju... :lol:
Za sada ću se zadovoljit sa svojim :D

S

staffmen

Guest
mtd001 kaže:
A i koštaju... :lol:
Za sada ću se zadovoljit sa svojim :D

gledo sam cjenik...
na akciji ovaj sa paljenjem na spagu je oko 19500kn ovaj sa starterom je 300 kn skuplji a ovaj sa elektro palenjem je oko 1000kn skuplji..

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
pred par mjeseci sam gledao u Sesvetama model s svjetlima i elektro paljenjem koštao 26000 kuna :oops:

Najnoviji postovi

Na vrh