vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Ne znam ja kaj to 128 znaći?:scratchpuknuti jeli to Goldoni 128 kod tebe?
Ne znam ja kaj to 128 znaći?:scratchpuknuti jeli to Goldoni 128 kod tebe?
Ne znam ja kaj to 128 znaći?:scratch
evo kao što sam i obečao. plug je prepravljen( švas aparat mi se pregrijao, u zadnje vrijeme sve spržim:madmana. sad orem dublje a i ljepše jer je plug sad viši. inače to čudo se toliko klima, bojim se da ga ne izgubim usput:lol:
Uploaded with ImageShack.us
posle svih radova uzimam pemzlu u ruke i maži...prije moram ispitati varove:blackeye
Kak si zadovoljan sa košnjom strižne kose i koliko je zahvat?imam i ja takav plug, to je plug za vađenje krompira ali može poslužit i za oranje.i da zaboravio sam se predstavit ja sam novi član iz mjesta Ivankova pokraj Vinkovaca, posjedujem motokultivator mio f-620 i priključke -vučnu frezu,strižnu kosilicu,plug i malu pljevilicu ručni rad.
Kak si zadovoljan sa košnjom strižne kose i koliko je zahvat?
Ajde molim te poslikaj tu pljevilicu.
Evo vidiš da nije neki problem postaviti slike, samo još kad bi stavio slike sve u jedan post bilo bi savršenoartyman:...nema veze, naučit ćeš...
Ova ralica je kućne izrade, jel? Kako se ponaša u radu s obzirom da nema nagiba? Dobre su te hondice, najmanji motor među MTKovima, ali čuda se mogu sa njima napraviti. To je stari G200 motor sa postranim ventilima...daj mi reci kolko troši benzina, ako si kad vodio brigu
da shvatio sam sad kolega,i sjetio sam se da imam tako nešto na strižnoj kosilici da se kosa može prilagođavat terenu.evo prijatelju da i objasnim tj preporucim kako prepraviti ralicu najlakse.
ova zuta crta na ralica oznacava mjesto dibi trebao odrezati cijev.
na to mjesto ugraditi dio koji je nacrtan ispod.
znaci na jednu stranu odrezanog stavis vecu cijev a na drugu manju cijev koja pase u drugu. na vanjskoj cijevi zbusis rupu kroz koju ces pogurnuti seraf, a na drugoj cijevi takoder to napravis ali da rupe pudu "visoke", znaci da kad stavis seraf popreko i spojis cijevi da se moze okretati jeda oko druge onoliko koliko ti to dopusta ova dugacka rupa:
ako si ikad vidio okretnorudo znas o cemu pricam.
evo kolega uvezi hondinog motora, toje mtk.iz 1999 godine kupljen je novi i koštao je onda 9200 kuna plus vučna freza 2500 kuna, kosilica strižna 3500 kuna i plug mislim 1000 kuna, to je motor gore 5 ks rađen u mio osijek po licenci honda najjači od benzinaca , ima još jedan slabiji motor od mislim 3,5 ks i ugrađivao se u onaj skakavac mali koji ima samo frezu na sebi. bila je još jedna verzija mtk-a sa dizel motorom 8ks mislim da je bio yanmar motor i bila je skuplja nekih 5000 kuna od benzinke,to je meni bilo puno jer ipak je to mtk. a što se tiče potrošnje hondinog agregata, možda je bio problem što je radio na pola gasa pa mu je opterečenje bilo veliko.naravno, koristiš cijevi kružnog presjeka....
eh, da, još jedna stvar....interesira me tko proizvodi te motore danas, kolko ja znam honda ih već dugo ne proizvodi?...a za potrošnju te pitam jer smo jednom na fešti imali hondin agregat...kasnije smo se zezali da je on najviše popil od svih nas....u nekih 10-12 sati, 30tak litara, s time da je bio cca na pola opterećenja
kolega jeffy za mtk -f62o piše na stranicama mio osijek da je motor g2oo i nepiše honda, a imaš model f630 za njega piše motor gx160-5,5 konja honda, možeš pogledati stranice mio ,ja nemam natpisnu pločicu na motoru koji je proizvođač. ovaj model sam vidio i uživo kod nas u baumaxu i vinkopromu ima motor koji je položen dosta ukoso, neznam zbog čega je to tako.Nisam znao da mio proizvodi i motore...ja mislio da je uvoz. ovaj slabiji imao je oznaku G150 što označava kubikažu motora. agregat ima regulator broja okretaja koji si automatski regulira gas prema opterećenju, bitno je samo da cijelo vrijeme drži nešto iznad 3000o/min
edit: veliš 1000 kn plug...ak se dobro sjećam mi smo ga platili negdje 600kn tam negdje 94, 95.