• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

Munac

Novi član
Tu od
25 Sij 2025
Poruka
5
Ma da nije to sad kamenjar nego je sve na nezgodnom mijestu ja cu najprije sve sa trimerom na onaj noz porezat, to je provijereno da ide nego nemogu do samog dna, ostanu virit 10-15 centi u zrak pa mi je to za zavrsnu fazu

vinko321

Novi član
Tu od
3 Velj 2025
Poruka
2
Novi sam u ovom forumu i nisam baš neki poljoprivrednik :)
Kupujem motokultivator uglavnom za sadnju krumpira, obradive površine do 200 m2.
Cjenovni rang je do nekih 1000 eura i mislim da ne bi manje od 5 konjskih snaga. Unutar toga sam pronašao tri kultivatora koji bi mi odgovarali pa bi vas molio savjet radi odabira. Možda je glavna nedoumica da li uzeti sa frezama na pogonskim osovinama ili freze iza kotača.
Svako iskustvo sa frezanjem ili eventualnim kvarovima dobro bi mi došlo. U nastavku moja trenutna tri odabira.
PS - Rado bi kupio "domaći" LabinProgres, ali ako se ne varam najjeftinija varijanta je oko 2 i pol tisuće eura

Kultivator VTB 4811 V

Kultivator VTB 8422 P

RURIS motorna kopačica DAC 7000ACC1 - eALATI.hr

vinko321

Novi član
Tu od
3 Velj 2025
Poruka
2
Ok, hvala, valjda kažeš iskustveno. Koja je razlika od Ruris 731ACC1 (nudi plug za krumpir i adapter za istu cijenu)

Btw. do sada sam frezao sa starim MioStandard ne vidi se više broj, ali mislim da je 500 i što se snage tiče mi je bio ok i ok mi je ta druga brzina zbog koje ga nisam trebao gurati naprijed za razliku od Villagera 5kS koji ima samo jednu brzinu i mali broj okretaja i teži je pa sam se mučio gurajući ga kad se ukopa. Zbog toga mi se nekako čini lakši rad sa onim kultivatorom koji ima freze iza pogonskih kotača. Nadam se da Ruris u drugoj brzini ima dovoljan broj okretaja :)

Najnoviji postovi

Na vrh