• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za traktor

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
torpedo baš nije ni za šumu, a nije ni za ralicu idealan, vidio kako je jedan pukao po pola kad je zapeo ralicom za pasicu. ali nemora značit da je loš, za te novce teško je naći zetora od 70ks.

ako torpedo nije za sume onda zetor nije ni za voćar...

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kod mene uglavnom sa Zetorom rade šumu, pored ostalog i zbog mjenjača i kardana za vitlo. Torpeda ovdje u okolini ima jedan ili dva i to su solci pa nisu baš za neki rad u šumi. Duplaci su sigurno bolji samo se bojim da su neokretni, oni duplaci koje sam imao priliku da vozim imali su jako veliki krug okretanja. Zato neznam kako se snalaze u šumi, Zetor je po tom pitanju puno bolji, mada vjerujem da ni Torpedo nije loš. Ako ništa drugo, ima manju kabinu pa je prohodniji od Zetora :)

Što se tiče rada sa vitlom tu je Zetor definitivno nenadjebiv, naravno i Ursus je sličan pa je i on dobar dok ostali traktori tu nemaju šta tražiti pored ove dvojice.

Posljednje uređivanje:

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
Kod mene uglavnom sa Zetorom rade šumu, pored ostalog i zbog mjenjača i kardana za vitlo. Torpeda ovdje u okolini ima jedan ili dva i to su solci pa nisu baš za neki rad u šumi. Duplaci su sigurno bolji samo se bojim da su neokretni, oni duplaci koje sam imao priliku da vozim imali su jako veliki krug okretanja. Zato neznam kako se snalaze u šumi, Zetor je po tom pitanju puno bolji, mada vjerujem da ni Torpedo nije loš. Ako ništa drugo, ima manju kabinu pa je prohodniji od Zetora :)

Što se tiče rada sa vitlom tu je Zetor definitivno nenadjebiv, naravno i Ursus je sličan pa je i on dobar dok ostali traktori tu nemaju šta tražiti pored ove dvojice.

-to je kod tebe slucaj,kod mene nema toliko zetora u sumi a oni sto idu sa njim u sumu su prinudjeni nato jer drugog traktora nemaju
ako govorimo o td75 on ima vrlo dobar mjenjac u sta sam se licno uvjerio,ne samo da ga lako saltas,nego je i dugovjecan
a to da je zetor puno jaci na kardanu je provala.moj utisak uradu u sumi je da tortedo pa cak i imt imaju jaci kardan(jer se manju cuju dok izvlace veci teret,sto je u sumi jako bitno)
-torpedo ima kabinu normalne velicine.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Pa kod Zetora kardan ide preko mjenjača, znači ima 5 brzina kardana + rikverc. To drugi traktori osim još Ursusa nemaju. Tako da što se tiče snage ili brzine na kardanu ostali traktori nisu ni blizu.
Znam da Torpedo ima normalnu kabinu ali sam mislio na to da je uža od Zetorove.

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
Pa kod Zetora kardan ide preko mjenjača, znači ima 5 brzina kardana + rikverc. To drugi traktori osim još Ursusa nemaju. Tako da što se tiče snage ili brzine na kardanu ostali traktori nisu ni blizu.
Znam da Torpedo ima normalnu kabinu ali sam mislio na to da je uža od Zetorove.

i u mog imt-a 558 kardan se moze prebaciti na mjenjac(samo mi je neispravna rucica za prebacivanje pa mi je kardan stalno ukljucen)
mislim da je tako i u torpeda

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Znam da se može prebaciti na 558 i Torpedu i na svakom drugom traktoru ali se pri tom moraju okretati i točkovi. Kod Zetora točkovi stoje a kardan se normalno šalta preko mjenjača.

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Vjerujem da je Zetor bolji traktor,što govori i njegova sama cijena naspram torpeda....,ali neću dati za traktor koji košta minimum 10000 eura i koji će mi svega trebat godišnje max 200 sati...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Znam da se može prebaciti na 558 i Torpedu i na svakom drugom traktoru ali se pri tom moraju okretati i točkovi. Kod Zetora točkovi stoje a kardan se normalno šalta preko mjenjača.
Na ovim drugima podigneš jedan kotač u zrak :lol::lol:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Može i tako. Al bilo bi veselo kad bi traktor spao pa se taj dignuti točak dočepao zemlje :lol: :lol:
Bilo bi slika za temu: Slike Nezgode, lomovi... :p

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Može i tako. Al bilo bi veselo kad bi traktor spao pa se taj dignuti točak dočepao zemlje :lol: :lol:
Bilo bi slika za temu: Slike Nezgode, lomovi... :p

Jel ima ovakva tema negdje na forumu,ako nema trebalo bi je otvoriti,,,:supz::rolleyess:

adnan.jusic3

Član
Tu od
11 Lis 2012
Poruka
87
Vjerujem da je Zetor bolji traktor,što govori i njegova sama cijena naspram torpeda....,ali neću dati za traktor koji košta minimum 10000 eura i koji će mi svega trebat godišnje max 200 sati...

pametno razmisljanje...
al se neslazem stim da je zetor bolji

Dabio

Član
Tu od
28 Velj 2012
Poruka
523
Posljednje uređivanje od moderatora:

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
-to je kod tebe slucaj,kod mene nema toliko zetora u sumi a oni sto idu sa njim u sumu su prinudjeni nato jer drugog traktora nemaju
ako govorimo o td75 on ima vrlo dobar mjenjac u sta sam se licno uvjerio,ne samo da ga lako saltas,nego je i dugovjecan
a to da je zetor puno jaci na kardanu je provala.moj utisak uradu u sumi je da tortedo pa cak i imt imaju jaci kardan(jer se manju cuju dok izvlace veci teret,sto je u sumi jako bitno)
-torpedo ima kabinu normalne velicine.

Koji si ti kralj, ne odustaješ i gotovo, i još si se uhvatio mjenjača kod torpeda koji je u banani, a nit si vozio torpeda ni zetora. kako znaš koliko je zetor jak ako si vozio samo 10 minuta taj traktor i to samo jedan model. ni jedan on ova drva nemaju jači kardan od zetora.
za ovo zadeblano, ništa nego hahaha, pa vi mora da kradete drva pa je bitno koji ima slabiji zvuk, pa da se manje čujete, onda najbolje nabavi konja.
zetor ima zvuk koji para uši,još ako je kockasti auspuh i jači model.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Gledaj nisam imao niti jedan niti drugi traktor ,tako da neznam torpeda sam izabrao jer je pristupačniji,ali njih većina govori da je zetor bolji traktor,puno bi mi vrijedilo mišljenje muhaničara ,što se tiče izbora torpeda 75-ice

Sam si dao odgovor!! :supz: Ako ti treba tako malo onda i moj glas ide za jeftiniji traktor, za Torpeda. :gitarist:

Å¡ole

Član
Tu od
18 Velj 2011
Poruka
75
Pozdrav!

Ako mi možete preporučit koji malo veći traktor kupiti za rad u šumi i malo poljoprivrede, uglavnom sa prednjim pogonom hidro volanom i tako to...
Buđet bi bio do nekih 50 60 000kn
Na što moram posebno obratiti pažnju prilikom kupnje?
Koliko konjskih snaga bi zadovoljavalo moje potrebe, netreba previše do nekih neznam 60 70 80ks ovisi i o potrošnji, ne koristim traktor previše, ono malo za poljoprivredu i ono za šlajsat u šumi i dopeljat od prilike 50metara drvi?
Znači nešto kao npr. IMT 577, 587, 579, zetor 6245 neki ursus i tako.....

Hvala unaprijed!

Evo iz vlastitog iskustva....imamo zetora 6945 bez kabine sa napravljenim zaštitnim ramom i pojačanjima od naprijed pa skroz nazad (nešto slično kao pojačanja kod utovarivača) traktor ima naprijed gajbu za 1.5 m drva isto tako i nazad, ne postoji teren gdje pun nije izašo, u slučajima kada je otraga vitlo tajfun 5t i naprijed 1.5 m metrice mali ide čisto solidno u šlajsu... trenutno ima motor od 6745 budući da su 69 motor pokrali u šumi (glave, alternator,alnaser,kiler,bosch pumpu...itd uglavnom nestalo pola traktora preko noći) i opet radi...ulaganja...hm ma to je zetor kupiš cijelog 6911 rasturenog bez papira za 2000 eura i eto ti dijelova za cijeli traktor....e sad torpedo 75 isto solidan traktor, a sad moraš sam procjenit gdje te srce vuče i što bi radije vozio, uglavnom ako planiraš ćešće u šumu nemoj uzet sa kabinom pokidat ćeš je brzo, stavi ram kompletno na traktor, zaštiti vozača maksimalno i pojačaj ga od naprijed do nazad....
P.S. mislim da je malo teže skočit van iz torpedove kabine....hehe ( šala)

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Evo iz vlastitog iskustva....imamo zetora 6945 bez kabine sa napravljenim zaštitnim ramom i pojačanjima od naprijed pa skroz nazad (nešto slično kao pojačanja kod utovarivača) traktor ima naprijed gajbu za 1.5 m drva isto tako i nazad, ne postoji teren gdje pun nije izašo, u slučajima kada je otraga vitlo tajfun 5t i naprijed 1.5 m metrice mali ide čisto solidno u šlajsu... trenutno ima motor od 6745 budući da su 69 motor pokrali u šumi (glave, alternator,alnaser,kiler,bosch pumpu...itd uglavnom nestalo pola traktora preko noći) i opet radi...ulaganja...hm ma to je zetor kupiš cijelog 6911 rasturenog bez papira za 2000 eura i eto ti dijelova za cijeli traktor....e sad torpedo 75 isto solidan traktor, a sad moraš sam procjenit gdje te srce vuče i što bi radije vozio, uglavnom ako planiraš ćešće u šumu nemoj uzet sa kabinom pokidat ćeš je brzo, stavi ram kompletno na traktor, zaštiti vozača maksimalno i pojačaj ga od naprijed do nazad....
P.S. mislim da je malo teže skočit van iz torpedove kabine....hehe ( šala)

Zašto da kupuje traktor samo za dijelove :scratch
Dosta je samo da sačeka da neko ostavi svoj u šumi :lol: :lol: :p

Najnoviji postovi

Na vrh