• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,954
Re: hidraulicni volan

Ima na starim strojevima koji su imali dva kardana (lijevi -desni) videl sem par takvih kutija okolica Zeline no mislim da su oba zupčanika imaju isti broj zuba.

Posljednje uređivanje:

tobijas18

Novi član
Tu od
27 Kol 2016
Poruka
3
Tomo vinkovic 420

Pozdrav svima ja sam novi ovdje i imam jedan hitan problem sa tv 420...Naime radi se o frezanju. Normalno zakvacim frezu i odem da frezam zemlju i spustim i upalim frezu i frezam.Nakon sto krenem da frezam isfrezam jedno 5 metara i odnjednom stane nece da vrti odnosno nece da freza....onda ga dignem i vrtim volan skroz desno ili ljevo do max.. i onda na max. se upali freza,zatim vratim volan u normalu i opet isti problem nekuzim zasto se to događa jer vidim da po drugim forumima toga nema ako neko zna molio bi ga da mi ponudi rijesenje jer mi sad treb ahitno traktor ...Unaprijed hvala...

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ripne na kardanu ili osovinama na srednjem delu TVa su pojedene.Pogledaj kad freza prestane radit šta se vrti i šta ne.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Nit na spoju kardana kod prednjeg dela TVa.Kakav je spoj ručice sa osovinom za uklapanje kardana na menjaču?Dal ručica normalno preklapa ili se osjeti prazan hod?Ak nije oko toga ne gine ti TV na pola i razklopit menjač.

tmzv

Novi član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
7
Pozdrav imam jedan problem sa 826 preskače u prvoj brzini ono cupka,kad rukom ztegnem nazad do kraja rućicu dokle može ić onda ide normalno,probao na pločici štelovat nejde,promjenjen kompletan kljuć i zupčanik 2 brzine boim se da nešto nije dobro sklopljeno.
Ako neko nešto zna Hvala.

dzomba

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
35
Pozdrav, puko mi kljuc brzina na tv822, kao da je bio porozan tu gdje je puko. A prije mi se desavalo da kad prebazim na neutral izmedju 1-2 ostane u jednoj od te dve u kojoj je bio prije. Zupcanici su dobri, neznam da li da kupim i nosac kljuca, sta bi bilo dobro jos pregledati kad je vec rasklopljen, i cim dihtati posle? Bio je crveni silikon, ili da stavim onu mazu vikrot renz... Pozzz

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Kad već imaš rastavljen mjenjač obavezno zamijeni i nosač ključa. Cijena nosača ključa je mala u odnosu na eventualno ponovno rastavljanje. Tokom vremena hoće i opruga u nosaču oslabiti.
Koliko ja znam na spoj kućišta ide i brtva, ali ako je do sada bila samo "crvena" masa za brtvljenje nemoj mijenjati jer ako staviš brtvu, moraš ponovo podešavati zazor na "pirmidi" sa zupčanicima.
Važno detaljno pregledati ležajeve i stanje zupčanika.

dzomba

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
35
sad sam zvao covjeka za dijelove, kupio sam, kljuc 14KM, nosac 22KM i dihtung originalni 7KM, on mi predlaze ipak da stavim dihtung(zbo konusnih lezajeva), a ne masu za dihtanje, kupicu i njega pa cu vidjeti na licu mjesta cim dihtati... nije skupo...

IMG_20161008_163507.jpg

IMG_20161008_170556.jpg

evo krivca...

dzomba

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
35
sad gledam na nekim slikam od clanova, na serini 700 na obiljezenom mjestu ima kao neki osigurac, bolcn, kod mene ima samo rupa iza zupcanikaz da li tu treba biti neki osigurac?

image.php

evo slika kljuca, nosaca kljuca i dihtunga...

aaa1.jpg

novi kljuc i nosac

aaa2.jpg

za ovaj prethodni post, mi je objasnio ovaj u prodavnici sta sluzi (za zavrtanje te osovine u kuciste...)

Posljednje uređivanje od moderatora:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
E baš si ga sliko! imali koju oznaku broj ili ništa:icon_axe:

dzomba

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
35
Nista zivo, ni na njemu ni nosacu, a znam bar toliko da ima sta na sebi da bi to slikao, pogotovo kad si ti okacio svoj sa oznakom... :) samo me pitao da li je 6 ili 8mm rupa za nosac kljuca i to je to...

dzomba

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
35
Nemojte me prepadati... :) u Prijedoru i u Kaknju isti su ovakvi... Gdje se moze naci onakav kao na slici ssucura? Da ne stavljam svasta... Tokar mi kaze da bi ga napravio, al neznam kakav materijal mora biti...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Taj crni ključ je obično gvožđe što je potpuno suprotno onome kako bi trebalo da bude. Odgovarajući ključ imaju u ITC Zenica, koji je inače iz Masive iz Bjelovara

dzomba

Član
Tu od
22 Sij 2016
Poruka
35
Narucio sam sad iz agromehanike u Brezicama kaze 4.9eura ima otisnute oznake na njemu inoriginal je, bar je rekao tako prodavac... Vidjecemo kad dodje taj, hvala vam na sugestijama ... ;)

Najnoviji postovi

Na vrh